orta seviye icin gitar

merhaba,

aslinda beginner sayilirim ama tavsiyelerinize cidden ihtiyacim var. yaklasik bir aydir genel olarak arastiriyorum, bu forumu da bir haftadir inceliyorum. sanirim bazi sorulmamis sorularim var. daha once sorulmus ise zamaninizi aldigim icin en bastan ozur dilerim.

yasim 45 ve sahil gitaristiyim hala. aranizda sniper varsa koordinat vereyim bir birami icin, belki ikna ederim sizi, ikna olmazsaniz vurun. neyse, o tarz kolaydi, hosumuza gidiyordu, gencligim fenerbahce sahilde sakin ve kimsenin gelmeyecegi kose bucak aramakla gecti. baskalarina calmak degildi olay, iki sarap icip eglenmekti kendi aramizda. 90larin baslari. internet yok, bilgi yok, cogunlugu duyarak, kalani oradan buradan gelen fotokopi sarkilar ile gecti. sevmesem bile fotokopisi varsa kasardim ama akustik gitar ile bir yere kadar, ustune calisma da pek fazla yok. sonrasinda is guc derken bosladik. cok ama cok uzun zamandir calmiyorum 20 sene olmustur. calsam da sarhosken akor basip beatles sarkilari calmaktan ileri gitmedim. hos beatles superdir cift vokaller falan ama tek basina calip soylemek neye yarar?

neyse kisa keseyim. kambocya'da yasiyorum ve restaurant isletiyorum. maddi olarak sikintim yok ama kambocya denen memlekette gitar yok, var da ne denk gelirse. taylanda gidecegim bir iki ay icerisinde tatile,,orada gitar satan mekanlar var. gittigimde biraz bilgi sahibi olarak gitmek istiyorum, belki de hedef bilerek. hic arastirmadan konu acan arkadaslarimizin heyecanini da anliyorum ama bayagi bir konu okudum. yine de yeterli gelmedi bana,

belirtmek istedigim bir sey daha var. ikinci el bir kirmalik elektro gitar aldim burada, ufak tefek sikintilari var, su an icin az rahatsiz ediyor beni ama gunde 3 saat metronomla sag el sol el senkronizasyon kasiyorum. bayagi ilerledim bir ayda ve karar verdim devam ederim ben bu ise. ha, bu arada neye devam edecegim? bi ske, pardon bir seye devam edecegim yok. evde calacagim. zevk meselesi. kimse benimle white lion, 80's hair bands falan calmak istemez. umrumda degil. sacacak kadar olmasa da param var ve gunde en az 3 saat ayirabilirim ve ayiriyorum. su an parca kasmiyorum, sadece metronom ile cok temiz calma alistirmalari yapiyorum ve 1 ayda gencken caldigim seyleri cok cok daha temiz calma durumuna geldim. temiz calmak nedir yillar sonra ogrendim. youtube sagolsun. bizi fotokopinin fotokopisinden kurtardi. evde calacagim demistim ama zaten buraya gore cok ucuz olan bir gitar aldim, tele kasa, cin mali, ton iyi midir bilemiyorum cunku ufacik bir ampli var, en sahane strati cope gonderir. neyse... sorular...

1. yillardir akustik gitar aliskanligi, ders mers alma yok tabi, paso akor ve ritm kasma, pena vurusum elektro gitara gore neck manyetiklerin uzerine dogru. ritm atarken sikinti yok ama melodi calmaya gelince isler degisiyor. zaten arpejim kotuydu, anliyorum ki dayanak noktasi yok. simdi elektroda sag eli kopru uzerine koyarak caldigimda ise vucut pozisyonu olarak 5. fret uzerinde zorlaniyorum. yani ilk 4 pozisyonda. boyu da kisa bir adamim. kollar falan kisa. kasiyor haci. 5. pozisyondan asagida sorun yok gelisme var ama yukarisi sikintili. 3/4 gitar alsam ne olur? evde calacagim, onemli olan calabilmek benim icin bu yastan sonra. cocuk gitari caliyorsun diyene gulup gecerim. kullanan var mi? dezavantajlari nelerdir?

2. nuno en sevdigim gitaristlerin ikincisi. birincisi bratta. 2000lerin basinda bir n1 almistim. agac gorunumlu sahin, n1 sonucta.. ama sahane ters kafaydi, yanlis tabir olabilir, biraz uzagim bu islere. simdi bir jackson js22 bla bla gordum, ters kafa degil ama agac gorunumlu. cift humbucker ama hedefim evde glam metal calmak. arastirdim single iyidir. hem calisacaksam hatami yuzume vursun. single moduna gecen humbuckerlar var, tuzludur eyvallah ama sanirim iyi bir secenek olabilir benim icin. degistiririm manyetikleri, sorun degil. charveller gibi humbucker manyetigi single modunda caistirabilecek devre ya da nasil adlandiriliyorsa, degistirmek mumkun mu? yani sorun 3 modda h/hh/h calisan gitari 6 modda calisan gitar haline getirmek mumkun mudur? kambocyadayim, luthier falan yok, insan yok burada... evde youtube'dan bakilarak yapilabilir mi? illa gidip charvel mi alayim, ki cok guzel o serefsiz gitarlar. ama evde calmak icin +1000 dolar?

3. strat sesini cok severim. gecen phnom penh'de denedim, neck odun gibi geldi. strat meksika bu arada. rahat hissetmedigim icin hemen uzadim mekandan, gittim kirmalik gitar aldim evde calismak icin. belki bir sure strat calsam alisir miydim? benim icin en kolay secenek bu aslinda ama sevenlerine hakaret gibi olmasin, tarrak gibi gitarist hatta gitarist bile degilim ben, biraz odun gibi geldi. bilemiyorum, gidip onu alsam, alisma durumu nasil olur? bu konuyu tecrube eden var midir? tekrar belirteyim, evde calacagim icin ton falan onemli degil bana. fender falan diyorum, tonunu severim ama clapton sevmem mesela. harrison super adamdir.
 
Manyetikleri push pull eklentisi ile single manyetige gecirmek mumkun. Nasil yapilir bilen birisi yazar ama
Baslangic icin bence en onemlisi sapinda rahat edebileceginiz bir gitar almak. Oldum olasi strat sapinda rahat edemem. Daha cok thin c tipi derler ya onlar cok konforlu geliyor. ( Uzun suredir strat caliyorum ) Ben alisamadim, alisani vardir illa. Belli bir seviyeden sonra strata gecmek bana daha makul geliyor. Baslangic icin "1. Konfor, 2. Gitara baktiginda seni tesvik edecek ve cal beni diyecek bir goruntu, 3. Ton" oncelik sirasiyla almak daha iyi olur bence.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
@gretschci, yanit icin tesekkurler. halen turk ve yabanci forumlari arastiriyorum. arastirdikca ogreniyorum ama bu arada kafa da cok karisiyor kisa surede cok cok fazla yeni bilgi ile. halen bu forumdaki gitar tavsiyesi basligini inceliyorum, cok fazla post oldugu icin bitmedi. zaten bir ay daha surem var, bir ay sonra bangkoktan alacagim artik hosuma giden, klavyesi rahat bir sey.

@kadir6185 saygi duyulacak bir sey yapmadim ki. saygi duyulacak bir ton adam var bu forumda genclere bilgi veriyorlar, tecrubelerini paylasiyorlar. hayat hakkindaki dileklerin icin tesekkurler, ben de sana basari ve mutluluklar dilerim.
 
Manyetikleri push pull eklentisi ile single manyetige gecirmek mumkun. Nasil yapilir bilen birisi yazar ama
Baslangic icin bence en onemlisi sapinda rahat edebileceginiz bir gitar almak. Oldum olasi strat sapinda rahat edemem. Daha cok thin c tipi derler ya onlar cok konforlu geliyor. ( Uzun suredir strat caliyorum ) Ben alisamadim, alisani vardir illa. Belli bir seviyeden sonra strata gecmek bana daha makul geliyor. Baslangic icin "1. Konfor, 2. Gitara baktiginda seni tesvik edecek ve cal beni diyecek bir goruntu, 3. Ton" oncelik sirasiyla almak daha iyi olur bence.
teşvik olayına katılıyorum. gerçi son ibanez'imi çalmaya kıyamıyorum ama elime aldığımda bir şevk istek geliyor ki sormayın. oldukça da konforlu bir gitar.

gitarını sevmek çok önemli. zamanında bir fender mexico almıştım, ama bir türlü gitara ısınamadım nedense; akort kaçırıyordu, sap odun gibiydi falan sonra sattım zaten.
 
Geri
Üst