Yakın zamanda PEGASUS ile uçak kabininde gitar taşıyan var mı?

Bir kaç ay oldu yanımda 2 gitar bi ufak valiz vardı. Değerli olan gitarı kabine aldım yukarı koydum. Çantayla diğer softcaseli gitarı bagaja verdim onu da çiziksiz teslim aldım. Sıkıntı yaratmıyorlar 15 kiloyu geçme imkanı yok zaten. Uçakta da gitar koyacağımdan ön sıralardan binmeye çalışıyorum. Kabinde valiz koyulan yerlere arkaya güvenli bir şekilde koyuyorum insanlar önüne valiz koyuyorlar. Yani şu ana kadar herhangi bir sıkıntı çekmedim.
 
Konu üzerinden 2 yıl geçmiş, pek sanmıyorum bir şey değişmiş olacağını ama yakın zamanda deneyimleri olan var ise kısaca duymak isterim.

Yurtdışına taşınacağımdan götürüp götürmemeye karar veremiyorum. Alt tarafı Squier Strat olduğu için bir yandan uğraşmaya değmez satayım gitsin orada alırım yine diyorum ama pek de seviyorum keratayı bir yandan, ne yapsam bilemedim :) Eğer uçakta mesele olacaksa hiç uğraşmayayım.
 
Olmaz diye düşünüyorum. Özellikle uçuş çok dolu değilse koltukta bile taşırsınız. Bugüne kadar 20-30 kere gitar getirip götürmüşlüğüm vardır. Bir defa hariç sorun yaşamadım. O yaşadığım sorun Pegasus uçuşundaydı ama havayolu değil kıl yer görevlisi yüzünden sorun olmuştu. "Gitar case'i gitar şeklinde değil de dikdörtgen diye kabine alamam" gibi mabadından element uydurdu. Ben de "tamam al o zaman" deyip case'i aşağıya verdim. Gitarı kabine elimde soktum. Pegasus'taki arkadaşlar çok yardımcı oldu, gitarı kendi koltuğunda getirdik. Bu olay çok yeni değil, 2017 gibi olmalı ama en son Mart başında bir arkadaşım Amerika'dan elinde iki gitarla geldi, ikisini bir den kabine sokabilmiş. Yani gitarınızı seviyorsanız götürebilirsiniz. Bir de tele/strat gibi şeyleri söküp sap gövde ayrı götürme ihtimali de var. Sapı sarıp bagaja, gövdeyi kabine alacağınız çanta gibi misal.
 
Geri
Üst