Rhadamantys ( Heavy Metal, Rock ) - Ankara

Köken

2005 yılının 2. Çeyreğinin son dönemleri. Yaz ve sıcak. Umut Küçüker ve Bora Gürçay, ufak bi stüdyonun ufak bi odasında çalışrken akıllarına yeniden bir grup toplama fikri gelir. Hemen internete ilan verilir ve Engin Böke ile tanışılır. Engin Bökenin gitarist olarak alınmasına karar verirler ve böylece Rhadamantysin - o zaman bu isim akıllarında bile yoktur- temelleri atılmıştır.
Kuruluş


Aynı senenin son çeyreğine kadar 2 gitar ve bir davul olarak beste çalışmaları ve cover parçaların oturtulması yapılır. Fakat bir eksik vardır “Bass” gitar. Önceleri Bora bass gitar çalmayı düşünür fakat onun yerine başka bir bass gitarist almaya karar verirler. Böylece Burak’ın katılımıyla yeterli kadroya ulaşılmış, hemen cover listesi genişletilmeye çalışılmıştır. Tarz olarak Heavy Metal benimsenmiş bestelerde de bunun kokusu hissedilmeye başlanmıştır.
İlk Sahne


2006 nın başlarında artık stüdyoların boş duvarlarına çalmaktan tatmin olmayan grup, onlar için işlerini kovalayabilecek bir menajerle anlaşıp ( Burak ın yakın arkadaşlarından biri) Ankara şehrindeki Nedjima Bar’da ilk sahnelerini almaya başlamışlardır.
Rain Falls and I Shad a Tear

Sahnede ilk çalınan şarkı kendi besteleri olan “Rain Falls and I shad a tear” dir. İlk günlerden başlayan bir beğeni söz konusudur. Artık kendilerine güvenleri yerine gelmeye başlamış, sahnede değişik atraksiyonlara girme konusunda ilerlemişlerdir.

Rhadamantys Keşfi


Grup ilk sahnelerinin ardından bir isime ihtiyaç duyduklarının geç olsa da farkına varıp, gruplarına Rhadamantys adını vermişlerdir. Anlam itibariyle Mitolojide bir tanrı olarak kabul gören Zeus un oğlu, cehennemdeki yargıçların yargıcıdır. Fakat ne var ki akılda kalması çok zor bir isimdir.

Ayrılık


2007 yılında Basscıları Burak la yolları ayıran grup tekrar bir toparlanma sürecine girmiş, piyasayla bocalamış, dağılma eşiğine gelmiştir. Çünkü tatsız olaylar yüzünden grup elemanlarının şevki kırılmış, istekleri sönmüştür.

Uzun boylu çocuk


Ne var ki Engin Böke’nin internete verdiği ilan a Anıl Ertuğrul cevap verir ve ilk stüdyodan itibaren Rhadamantys ailesinin içine kendini dahil eder. Bu Rhadamantys in tekrar doğuşu, dirilişi niteliğinde bir harekettir. Anıl Ertuğrul’un Rhadamantys ailesine katılımının ardından Root Bar ve Yolcu in Rock sahneleriyle anlaşılıp haftalık programlarına başlarlar. 2008 in ilk aylarında, bir beste kayıdına ihtiyacı olduklarında hem fikir olunmuştur. Şu anda ki Menajerleri Hüseyin Aydın ın da Rhadamantys ailesine dahil edilmesi, bu tarihle çakışmaktadır. Hüseyin Aydın (artık sözleşmeli bir grup olan) Rhadamantys’in ilk resmi menajeridir.

In These Endless Wars – Rhadamantys in ilgi çekmeye başlaması


Eğer Rhadamantys ile ilgili 3. Bir doğuşun hikayesi anlatılacak ise bu kesinlikle “in these endless wars” demo sunun kayıdı olacaktır. 1 ay kadar süren bir kayıt döneminin ardından grup demosunu dinleyenlerinin beğenisine sunar. Bu demo da daha önceden bestelenen Rain Falls And I Shed a tear ın yanı sıra In these Endless Wars, Ask to the life, Mag kommen was will isimli parçalarında kayıtları alınacak, grup kendi şehirlerinde isimlerini iyiden iyiye duyurmaya başlayacaktır.(Tahmin edersiniz ki “Rhadamantys” ismini insanlara ezberletmek ne kadar zor olmuştur!) Daha önce bestelenen Pain Inside ve First Life, daha sonra kaydedilmek üzere ertelenecektir.

Gazeteler, Röportajlar, Konserler

In These Endless Wars’ kayıdı uğurlu gelmiş olacak ki, basında bir çok gazete ve derginin ilgisini çekmeyi başardılar. Atatürk’ ün de ses kayıdının yer aldığı şarkı geniş bir kitleye ulaşmış daha sonra “Metal Destanlara El attı”,”Destanlar Heavy Metalin Notalarıyla Yaşatılıyor” gibi başlıklar çoğu internet sitesinde ve gazetelerde yer aldı. O kadar yoğun bir konser temposuna girdiler ki, daha terleri kurumadan başka yerlere çalmaya gidiyorlar, konserden konsere koşuyorlardı.

2008 Sonu durgunluğu

2008 in sonlarına doğru bar programlarını bitirip konserlere kısa bir ara verdiler. Fakat bu sessizlik demek değildi ki çalışmayı durdurdular. Bu onlara tekrar stüdyoya kapanıp repertuvarlarını genişletip yeni besteler yapma fırsatı verdi.

Şimdi
Hala çeşitli yerlerde konser vermeye devam eden grup, bu yazının devamını gerçekleştireceği projelerle yazacak. Bora ve Engin hala gitar, Anıl hala Bass, Umut ise hala Davul çalıyor.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RHADAMANTYS

Origin
Year 2005, last days of the second quarter. It’s summer and extremely hot. Umut Küçüker and Bora Gürçay, played together before, come up with the idea of forming a group again while they’re playing in a little room of a little studio. They put an ad on the internet in search of group members right away and thus meet Engin Böke. They decide that Engin is going to be the other guitarist of the group and this lays the foundations of Rhadamantys –though this name doesn’t even exist then.

Foundation
Till the end of the last quarter that year, the two guitarists and the drummer work on some composition practices and cover songs. But soon the absence of a bassist is felt. At first, Bora considers playing the bass himself but then it is agreed to have another bassist in the group. And with the participation of Burak, the group’s foundation is now completed. Soon after the list of cover songs expands, the group focuses on heavy metal music and this makes its presence felt in the compositions before long.

Time To Take The Stage
Year 2006, early days. The group is not satisfied playing to the empty walls of studios anymore thus they talk to a manager to work for them (a close friend of Burak) and make their first appearance at Nedjima Bar in Ankara.

Rain Falls and I Shed a Tear
The first song they play on the stage is their own song, “Rain Falls and I Shed a Tear”, which is admired by the audience from the very first day. The group now gains self confidence and so works on improving themselves and presenting their show on the stage.

The Discovery of ‘Rhadamantys’
After their first appearance, the group eventually realizes that they need a name and chooses the name ‘Rhadamantys’. It is the name of Zeus’ son and the judge of the dead in the lower world in Greek mythology. But the name is quite hard to remember.

The Breakaway
Year 2007. Splitting with their bassist Burak, the group enters a recovery process but then falters as market falls and thus is on the verge of breaking up. As a result of all these unpleasant circumstances, the group’s members are dispirited.

The Tall Guy
However, Anıl Ertuğrul replies the ad that Engin Böke puts on the internet and as of their first studio practice together, he becomes a member of Rhadamantys. And hereby this means the rebirth,the revival of Rhadamantys. After these, the group signs agreements with Root Bar and Yolcu In Rock and begins performing weekly in these places.
Year 2008, early days. All group members are in agreement that they need a record of a song of their own. And just in these days, they meet their present manager Hüseyin Aydın and so he becomes Rhadamantys’ (a contracted group now) official manager.

In These Endless Wars – Rhadamantys Starting to Attract Attention
If we are going to talk about a third rebirth of Rhadamantys, then this will surely be the demo record of the song ‘In These Endless Wars’. After a one-month recording process, the group presents their demo records to their audience. These records include their first song ‘Rain Falls And I Shed A Tear’and their subsequent songs ‘In These Endless Wars’, ‘Ask To The Life’ and ‘Mag Kommen Was Will’; and as a result of these the name ‘Rhadamantys’ is heard of more and more each day in Ankara (Of course this is another achievement in the sense that the name Rhadamantys is hard to remember!) Previously composed ‘Pain Inside’ and ‘First Life’ are left over to be recorded later.


Papers, Interviews and Concerts
Out of the success of the record ‘In These Endless Wars’, in which Ataturk’s voice record takes part, the group attracts great attention from papers and magazines in the media. Headlines like “Metal Music Set Hands to Epics”, “Epics Are Kept Alive In Heavy Metal Melodies” take place in many internet sites and papers. They enter such a busy period that they run from this concert to that even before their sweat dries!

2008, A Slowdown
Towards the end of 2008, they end their bar performances and discontinue their concerts for a while. But of course this doesn’t mean that they stop playing, on the contrary this gives them a chance to shut themselves up in studio, to expand their repertory and to compose new songs as well.

Nowadays
Still performing in various places, the group will continue writing this story with their future projects. Still Bora and Engin play the guitar, Anıl plays the bass and Umut plays the drums.



Güncel Kadro
Bora Gürçay -- Elektro Gitar, Vokal
Engin Böke -- Elektro Gitar, Back Vokal
Anıl Ertuğrul -- Bass Gitar, Back Vokal
Umut Küçüker -- Davul


Sahne Aldığı Yerler

Çarşamba - Nedjima Rock bar - Metropol sineması yanı/kızılay.
İletişim
E_mail : [email protected]
İdari Menajer: Hüseyin Aydın
Tel : 0554 609 95 63

Anasayfa: www.rhadamantys.com
Myspace : www.myspace.com/rhadamantysrockband
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Teşekkürler saolun. Salı gün ki Hacettepe etkinliğide çok güzel geçti. Oradayken iyi dileklerini ileten arkadaşların hepsiyle ilgilenemedik. Kusura bakmasınlar. Çok teşekkür ediyoruz eğer onlardanda başlığa giren olursa.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Merhabalar;


Cumartesi Günü Root Bar'da etkinlik yapılacaktır. İstanbuldan gelen bir kaç grubunda katılımıyla bir organizasyon düzenlenecektir. Rhadamantys headliner olarak saat 9'da sahne alacaktır. Tüm Rock severleri bekleriz

Tunus Cad: Midas otel karşısı
 
yeni forum güzel ve akıllıca olmu$ :) Ba$arılar. görü$mek üzere. bir aksilik olmazsa yılba$ından sonra aynı mekanı payla$ıcağız...

Kolay Gelsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Yılbaşından sonraki çarşamba sizlerle Nedjima Cafe nin alt katında buluşuyoruz. Saati en geç yarın belirteceğim. İlgilenen herkese teşekkürler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Merhabalar, çarşamba 8:30 sularında nedjimada cafe nin alt katındayız. Herkes davetlimizdir.


( Metropol sineması Yanı )
 
Evet çok yakın bi zaman da engininde deiği gibi. Güzellik kısmına gelince sahne de izleyip te olumsuz tepki aldığımız pek olmadı. =) en yakn zamanda koyucaz demoları umarım beğenirsiniz sizler de. Bu arada bir aksilik sonucu nedjima da sahne alamadık bugün. ama yarın yani perşembe 8 gibin sahnede olacağız. Herkes davetlidir.
 
Merhabalar.

Yeni kayıtlarımız yolda. 2 haftaya hazır olacağını umuyorum. Yeni afişlerimiz hazır ( ilk postta olan afisler ) kızılayın belli yerlerine asıldı. Bu arada yakında www.rhadamantys.com hazır olacak. Bugüne kadar bazı talihsizliklerden dolayı reklam konusunda sıkıntı çektiğimiz için grubun adını tam istediğimiz randumanda tanıtamadık. Tekrar hatırlatmak isterim Perşembe günü tunalı- gölgede saat 20:00 sularında sahnede olacağız. Mutlaka izlemeni isteriz.

Teşekkür ediyorum.
 
Arkadaşlar tekrar merhaba.. İnternet sitemiz açıldı diye haber geçmiş engin arkadaşımız ama sadece hostui iskeleti bide ismi var =) yani daha yapım aşamasında ( engin ben sana bana bırak bööle şeyleri diom ya olm ) onun dışında bu hafta ya Mars'ta yada NB stüdyolarında kayıtlarımızı aıyoruz. en yakın zamanda sitemizin tamamı ile upload edeceğiz. Hosting için Cansev Bilgisayar ve tasarım için Okan Pek e teşekkürler.
 
Merhabalar. 2 haftadır yoğun bir şekilde demo albümümüzün hazırlığını yapmakla uğraşıyoruz. Sonucunun çok güzel olacağını tahmin ediyorum. Şu anda parçalar bitti. Albümde 4 tane parça yer alıcak. Şu anda mix aşamasındalar. Diğer yandan Cumartesi günü Tunus Cad. ROOT BAR' da yapılacak olan etkinlikte Rhadamantys en son grup olarak sahne alacaktır. Web sayfamızda bitme aşamasındadır. 2 haftadır foruma yeni birşeyler yazamadık çünkü kayıtlardan ve çalışmalardan dolayı çok yoğunduk. En yakın zamanda görüşmek üzere, bestelerimizle görücüye çıkacağız.

Saygılar
Bora Gürçay
Rhadamantys Lead Gitar
 
kapkarabirduvarcs513md3.png








Rhadamantys 2 Mart 2008 de If Performance Hall' de saat 15:40 sularında sahnede. Konserde 3 adet bestemizide çalacağız ama asıl demo albüm tanıtımı daha sonra olacaktır. Herkesi Bekleriz


Not: Giriş Ücreti 5 YTL dir.
 
Arkadaşlar konserde başarılar dilerim de afiş çok başarısız olmuş, Arcane'in üstünde ve altında grup ismi mi yazıyor yoksa metal motifi mi ? :D

Nyese konserde görüşürüz
 
Geri
Üst