Amfini Göster Ey Türkrockcılar

The family:D
DSC_0165.JPG
 
Ağırlıklı olarak eldeki malzemeleri değerlendirerek çift 6V6’lı bir Soldano SLO yaptım. SLO25 diyelim. Amplinin teknik kısmı bitti. Yanyana koyup karşılaştırmak lazım tabii, ama kayıtlardan duyabildiğim kadarıyla benim ampliyle ciddi bir SLO soundu alınabiliyor ve dip gürültüsü de yok sayılır.

Kutulamada ciddi bir sorun yaşadım, elimdeki tüm tolex çöp oldu. Haftasonu tolex ve faceplate işlerine tekrar bakacağım. Tüm işleri bitince bir kaç foto ve belki de bir ton örneği koyarım buraya. Kumasci.com’dan kırmızı suni deri siparişi verdim. İşe yarayıp yaramayacağına göreceğiz artık.

İlgilenenler için biraz teknik detay vereyim.

Güç katı 430V civarında, PPIMV takılı ve faz invertörü de standart sayılır. 6V6’lar için ciddi sayılacak bir filtreleme (100+50uF) var. Şok trafosu eklemedim. Güç trafosunu da benim Plexi için yaptırmıştım. (Yerine classictone taktım).

Çıkış trafosunu da benim 18W TMB’den. OT20PP diye Amerikan yapımı oldukça küçük ama gayet iyi tonları olan bir trafo. Çok yüksek volümde belki satüre olabilir ancak ev ve kayıt işleri için gayet uygun.

Biri footswitch ile kapatılıp açılabilen diğeri de sürekli devrede olan iki seri effect loop mevcut. SLO100’ün effect loop’unun pek iyi olmadığı söylenir ancak benim Hall Of Fame ile gayet iyi anlaştı.

Preamp’ta teknik olarak SLO100’e büyük ölçüde bağlı kaldım. Ancak bazı değişiklikler de yaptım.

- Normal kanala bright switch takmadım, ikinci triodun katodunda 2.7K ve 1uF var. SLO’nun normal kanalı pek güzel değildi.
- İlk triodun gridine 64K yerine 22K taktım. (Dip gürültüsünün en önemli kaynaklarından birisi ilk stage’deki yüksek değerli grid resistor)
- Optocoupler yerine 24V’luk röleler kullandım. Röleler için ayrıca besleme trafosu var.
- SLO’daki clean kanalın OD kanalına karışması hadisesi için switch ekledim.
- OD kanalındaki bir kaç kuplaj ve bleed kondansatörünü ciddi şekilde küçülttüm.
- Seramik kondansatör kullanmadım. Küçük kondansatörlerin hepsi silver mica. Diğer kondansatörler de karma.. Mundorf, Sozo, OD 715P, OD 225P, Mallory 150.
- Cold clipper katında 39K yerine 33K takılı.
- Tonestack’te slope resistor ve treble cap için üç farklı değer DPDT ile seçilebiliyor.
- Preamp filtrelemesi orijinalinden biraz daha yüksek.
- Preamp voltajları genel olarak SLO’ya göre %10 civarında daha düşük.
- Bas potunu 500K’ya düşürdüm. Alt midler çok fazlaydı.
- Depth /resonance mod mevcut.

Şimdlik böyle.

slo25.jpg

slo252.jpg
 
Teşekkür ederim abi, daha çok yeni o yüzden yüzde yüz istediğim tonu ayarlayamadım ama yavaş yavaş çözüyorum. Ama aldıktan sonra öğrendim ki SRV deki 5150 III duruyormuş, konudaki bir arkadaş ben her gün gidiyorum yok orada diyince ben de oradan umudu kesmiştim ona yanmıyor değilim biraz ama bundan da şikayetim yok. :)

O 5150 meselesini hatırlıyorum. Konu konuşulmadan iki gün önce falan SRV'ye uğramıştım. Ben de orada EVH veya Peavey 5150 falan görmemiştim.

Ama bu amfiyi çözdüğün zaman bunun çok güzel ve gayet versatil bir amfi olduğuna kanaat getireceksin gibime geliyor.
 
Teşekkür ederim abi, daha çok yeni o yüzden yüzde yüz istediğim tonu ayarlayamadım ama yavaş yavaş çözüyorum. Ama aldıktan sonra öğrendim ki SRV deki 5150 III duruyormuş, konudaki bir arkadaş ben her gün gidiyorum yok orada diyince ben de oradan umudu kesmiştim ona yanmıyor değilim biraz ama bundan da şikayetim yok. :)
Hayda nasıl olur böyle anlamış değilim gündüz kadıköydeydim mesajı erken okursam bakardım.Ben nasıl göremiyorum o amfiyi ilginç yarın sorucam tekrar.
 
Geri
Üst