sigara kullanımı ve gitar

günde 10 dal civarı tütün içiyordum yaklaşık 1 yıl kadardır. kısacası, 2 gün önce bırakmaya karar verdim ve bir şeylerin değiştiğini farkediyorum(veya öyle zannediyorum).

sigaranın verdiği kafa bulanıklığı, hiçbir şey yapmama hissi ve yorgunluk bir yana sanki gitarda da artık daha rahat gibiyim; gerçi bahsettiğim bu olumsuzlukların ortadan kalkması, hayattaki her şey gibi gitarı da etkileyecek ama olsun ben öyle hissettim işte :)

ne diyorsunuz? birkaç günlük ilüzyon mu yoksa bir gerçeklik var mı? sigara da güzel bir zevk sonuç olarak, ilüzyon derseniz hemen bir tane yakmak istiyorum 😁
 
İrade ile ilgilidir. 2012'den beri düzenli olarak en az 1 paket içerim. Bir hafta hiç içmediğim de oldu. Askerde 1 ay hiç içmediğim de oldu. İstediğim zaman bırakabilirim ama can sıkıntısı ve stere iyi geliyor :) Yokluğunda bir değişiklik hisettim mi? Sanmıyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
İrade ile ilgilidir. 2012'den beri düzenli olarak en az 1 paket içerim. Bir hafta hiç içmediğim de oldu. Askerde 1 ay hiç içmediğim de oldu. İstediğim zaman bırakabilirim ama can sıkıntısı ve stere iyi geliyor :) Yokluğunda bir değişiklik hisettim mi? Sanmıyorum.

hocam can sıkıntısına filan iyi orası kesin de sanki yasal bir uyuşturucu gibi ne bileyim. düşünmemi engelliyor gibi, sigara dumanı sanki beynimde dolaşıyor :)
 
Sigarayı bıraktığınızda ve artık hiç kullanmadığınızda ilk ay boyunca kendinizi daha uyanık, zinde, aktif hissedeceksiniz. Uyandığınızda kendinizi daha dinlenmiş hissedeceksiniz çünkü uyku kaliteniz artmış olacak. Genel iyilik haliniz akciğer alveollerinde (hava kesecikleri) oksijenin kanınıza karışmasına mani olan katran dolu mukus tıkaçlarının yavaşa yavaş atılmaya başlanıp alveollerin artık hava almaya başlamasından ve böylece
artık kanınızın daha fazla oksijen taşıyıp beyninize daha fazla oksijen gitmesinden, dokularınıza daha fazla oksijen ulaşmasından, iştahınız yerine geldiği ve besinlerden artık daha fazla tat almaya başladığınız için daha iyi beslenmenizden, her boşluğu sigara ile doldurmadığınız için başka uğraşlara daha konsantre olabilmenizden ve birkaç başka şeyden daha kaynaklanıyor. Gerçi siz kısa süreli ve az içmişsiniz ancak yine de olumlu etkisini görmüşsünüz.

1 yıla kadar sigara içme isteği ara sıra kendini gösterir, ne de olsa eski alışkanlıklar. Ama sıkışınca eski sevgiliyi aramak ne kadar yanlışsa sigara yakmak da o kadar yanlış. Vücudunuzun daha zinde haline alıştıktan sonra sigaranın zararlarından arınmış metabolizmanız ile yaşamınıza devam edeceksiniz. Kanser ve KOAH riski içilen sigara miktarı ile doğru orantılı ve bıraktıktan sonra hiçbir zaman hiç içmemiş kişi seviyesine düşmese de sigarasız geçen yıllar içinde risk belirgin derecede azalacak.


Doğru yolda olduğunuzu gören bir hekim olarak bu bilgilerle biraz motivasyon vermek istedim. Sigara bir keyif verici ancak oldukça zararlı bir madde. Zehirli bir bitki ve ona eklenmiş kimyasallarla dolu bir kağıdı yakıp dumanını çekmek oldukça ilkel bir haz yolu. Hayatta başka keyifler de var 😎 .
 
Geri
Üst