Ashton gitar amfileri

hiç denemedim ama genel konuşmak gerekirse 30 watt altı aletlerde ne alırsan al uzun vadede seni tatmin etmeyeceği için çok da markaya bakmaya gerek yok bence, ibanez in 15 likleri fena değil ama dün çaldım biraz.

100 watt kafalarda falan fiyat aslında hiç de düşük değil. o paraya çok rahat mg veya ibanez in ucuz olan kafalarından alınabiliyor. harmony central dan bakarsak pek de memnun değil çoğu kişi.

lambalı 30 watt olan model ilginç görünüyor, fiyat olarak malesef türkiyede rakipsiz gibi. yine harmony central dan bakarsak bunu biraz daha fazla var beğenen :)

http://reviews.harmony-central.com/reviews/Guitar+Amp/brand/Ashton

genelde avustralyalılar kullanmış, doğrudan kıyaslama yapan pek yok ama sanırım marshall mg serisi kıvamında birşey.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
ben aslında 80 lerin heavy metal tonunu istiyorum. mesala van halenin running with the devil şarkısının girişi gibi bir ton. bendede rocktrone taboo artist preamp ve cort z- custom var. hangi anfiyti aslam diye dusunuom. acaba marshall vs-100 iyi bir secenek olabilirmi
 
jimiemre demiş ki:
ben aslında 80 lerin heavy metal tonunu istiyorum. mesala van halenin running with the devil şarkısının girişi gibi bir ton. bendede rocktrone taboo artist preamp ve cort z- custom var. hangi anfiyti aslam diye dusunuom. acaba marshall vs-100 iyi bir secenek olabilirmi

Abicim 80 lerin heavy metal tonunu nu istiyorsan bulabilirsen (arayan bulur)alıcaksın bi tane peavey 5150 olayı bitireceksin

Bu arada herkes marshallara laf atıyo gerçi bende beyenmiyorum ama
marshallar bizim ülkemizin piyasa amfileri her yerde adamın karşısına çıkar stüdyo,bar,konser özellikle mg serisi
 
Bu ARADA 5150 DEDİM DE O AMFİLER ARTIK YENİDEN PİYASAYA ÇIKTI AMA PEAVEY OLARAK DEÐİL YURTDIŞI FİYATI 2000 DOLAR AMA HANGİ MARKANIN ÜRETTİÐİNİ BİLMİYORUM AKLINIZDA BULUNSUN
 
ya ucuz olduğu için hakkında bilgi istenen bi amfi markasıyla ilgili başlıkta 5150 tavsiye etmek ne derece mantıklı :)


80 lerin heavy metal tonunu istiyorum demek 5150 + sağlam bi 4x12 den çıkan tona muhtacım demek değildir ki. kimse şu albümde şu şarkıdaki tonun aynısını istiyorum demiyor, diyemez de çünkü amfiden çıkan sesi dinlemekle kayıttan çıkan sesi dinlemek arasında dünyalar kadar fark var. diyen varsa bilmediği birşeyler vardır.

bir amfide 80 ler heavy metal tonu arıyorum demek, modern e kaçmayan yüksek gain arıyorum demektir. midleri tamamen toparlanmış balta gibi ton değil, hafif dağınık ve hırçın ton arıyorum demektir. bu iş için illa jcm900, 5150, mesa boogie gibi amfilere gerek yok sonuçta. mg lerde bu ton var mı? bende G50R vardı(MG değil) tatminkar bir sonuç üretiyordu(daha iyi bi amfiye geçene kadar öyle olduğunu düşünüyodum).

MG'leri neden beğenmiyorum?

1. metalciyim, sert tonlu amfi arıyorum. ama arada diğer tarzlarda birşeyler çalmayı da seviyorum bu yüzden kısır da olmasın istiyorum amfim. MG de sert ton var mı? var. ne kadar sert? mesela aynı fiyata alacağım bir ibanez kadar sert mi? hayır. sertliği geçtim, dolgunluk, netlik, temizlik nası, yine mi ibanez daha iyi? evet. sanırım ibanez i veya başka bir markanın ikinci elini MG ye vereceğim paraya tercih ederim.

2. ben bu amfiyi niye alıyorum? ev amfisi mi bu? stüdyoda mı kullanacağım? sahneye mi çıkacak, kayıt mı alınacak nedir bu? çoğu kişi farkında değil ama bu ve sayılabilecek başka birsürü durum için ihtiyaç duyulan özellikler çok ama çok farklı. geceleri çalışırken 5150 tonuna ne kadar ihtiyacım var ki, gitarı duysam yeter bana. gündüz sesi biraz daha açıp çalsam da sonuçta yine de tam performansı alamayacağım. tam performans ne? alırım amfiyi koyarım stüdyoya. açarım sesini istediğim kadar. grupla beraber çalarım. bu durumda ne ihtiyaçlarım olacak peki? tonum diğer enstrümanların arasından duyuluyor mu? ökküz gibi sert tonum var belki ama arkadaş single manyetikli fenderini fender amfiye girip beni bastırabiliyo. neden? mid var tonunda, bende mid yok. sadece uğultu olarak geliyo ton. kayıt yapacaksam zaten apayrı bir dünya, yeterince bilgim yok konuşmuyorum o yüzden o konuda.
MG yi bunlardan hangisi için isterim? şahsen hiçbiri için istemem. her durum için işime yarayacak mg den çok daha ucuza çok daha iyi iş yapan aletler bulabilirim/buldum.

ha G serisi bir amfiyi 3 sene kullandım mı kullandım. memnun muydum? evet. neden sattım? çok daha iyisini aldım. pişman mıyım o zaman o marshall ı aldığıma?

EVET!

Marshall G50R-CD yerine hughes and kettner blonde edition almış olsaydım satarken aldığımdan bile daha yüksek bir fiyata satabilirdim(amfini değeri arttı ya zamanla var mı böle bişe). hatta büyük ihtimalle satmazdım çünkü güzel bir tonu olan bir amfi. bir anlık distortion sevdama yenik düşüp marshall ı tercih etmiştim zamanında, etmez olaydım.
 
ashton a geri dönersek, yukarıda da dediğim gibi farklı ihtiyaçlar için farklı amfiler gerekir aslında. bu yüzden kaç wattlık modelini düşündüğünü sormuştm arkadaşın.

-eğer 30 watt altı ev amfisi olacaksa zaten tüm markalar birbiriyle çok yakın. ashton özellikle ucuzsa veya biraz daha iyiyse tercih edilebilir.

-30 watt üzeri ev amfisiyse öncelikler değişir. tahminen 10", iyi ihtimalle 12" hoparlöre geçileceği için daha net, temiz bir ton alınır. artık ton alınabildiği için amfinin tonu önem kazanır. footswitch, fx loop gibi detaylar önem kazanır, yarın öbür gün prosesör girmek istersiniz belki fx loop a. kulaklık çıkışı varsa gece de çalışabilirsiniz. ama yine de ton öyle kesin bir öneme sahip olmaz, çünkü hala çok kaliteli bir amfiniz yoktur. ama gerek de yoktur, çünkü zaten evde sesi ne kadar açacaksınız ki? odanız yalıtımlı değilse zaten en ufak ses bile duvarlardan yansıyarak büyür ve dolgunlaşır. odanızda güzel, derli toplu gelen ses açık alanda, büyük bir odada veya yalıtımlı bir yerde dağınık, cılız gelir. amfinizden soğursunuz o anda :) o yüzden yine de mükemmel tonu aramaya gerek yok. ton olarak güzelse ve fiyat olarak uygunsa yine ashton alınabilir :)

-stüdyoya falan koycaksınız. 100 watt kafası var güzel. o zaman alıp uzun uzun denemek gerek. ton hakkaten önemli artık.


ashton ne zaman alınır isimli klavuzumuzun sonuna geldik :)

ya şaka maka ne beklenir ki eve alınıp hayatında 3 üzeri volume görmeyecek amfiden :) bu saydıklarım beklenir işte. 30 watt lambalı olan modeline bi bakmak gerek bence bu adamların. geri kalanında pek ilginç bir olay görmüyorum ben.
 
kendi sitelerine baktın 50 ve 100 watt lık full lambalı kafalarıda var bu markanın. 30 watt lık lablaı modelini bir dostumuz denemiş. söylenen laf şu blues junior anfinin biraz daha bass lısı. vallaha arkadaşın yalancısıyım. ya bide gercekten öyle ise. bir cok kişi bu anfiden alacaktır. demektir
 
Lambalı 30 Watt ını DrB denedi ve alabilirsiniz fiyatına göre çok iyi bir alet dedi ve daha sonra bu forumun eski mod larından ÖZBEKSEL aldı galiba Türkiye'de son kalanı.

www.muziktek.net forumunda başlıklarda arattırırsanız Mehmet abinin(DrB'nin yorumlarına ulaşırsınız)
 
Geri
Üst