Manyetik/Gitar Kararsızlığı ve Aliexpress'te ki Probucker'ların Akıbeti

Sizce ne yapmalıyım? (2 seçenek işaretleyebilirsiniz.)

  • Manyetik modifiyesi 1; Epiphone'un orta & üst düzey gitarlarındaki ProBucker set gayet yeterli olur.

    Oylar: 0 0.0%

  • Toplam oy veren
    10
Selamlar, PRS Paul Allender sahibiyim gitarımdan oldukça memnunum aşırı rahat ve konforlu hatta bana kalırsa PRS'in Korede üretttiği en iyi model, manyetiklerse EMG 81-89.

Tarz olarak hard rock çalıyorum high gainde oldukça ihtiyacımı karşılayan isteklerime cevap veren bir gitar. Push pull olması çok iyi bir etken farklı tarzlara yönelik ya da daha soft çalıma uygun tabi hem mantıken hemde realite olarak manyetiklerden mütevellit high gainde olduğu kadar belirgin ve kusursuz değil.

İşte problem tam olarak bu noktada başlıyor; zangır zangır metal çalan birisi değilim, djent, black, doom, death, groove, veya thrash metal gibi türlerin yakınından geçmiyorum desem yeridir. Dediğim gibi ana soundum hard rock ve heavy metal tabi kastım 70's, 80's old school diyebileceğimiz türden oluşuyor. Şahsen bir solo gitarist olarak high gain soloları ve eski tip rifflere bayılıyorum ve icra etmeyi seviyorum.

Demek istediğim her ne kadar EMG manyetikli bir gitara sahip olsamda bazen aslında bu kadarına da gerek yok gibi düşünüyorum, sanki biraz daha soft ama daha karakteristik bir manyetiğe ya da manyetikli gitara sahip olsam daha iyi olur gibi geliyor çünkü "şunları çalıyorum" olarak değilde ton olarak örnek vermek gerekirse Europe, Scorpions, Skid Row, Warrant, Quiet Riot, Ratt, Dokken, Zakk Wylde(Black Labelden bağımsız düşünün) gibi gruplardaki gitar soundu. Ne yalan söyleyim arada "Joe Bonamassa" modeline geçmedende olmuyor benim için bana kalırsa isim olarak başlı başına ayrı bir tarz. Ama yine başlı başına benim için kafada teknik ve yetenek olarak Paul Gilbert olsada ton olarak en kafada John Norum var. Tabi burada genel bir durum çoğunun ortak özelliği Marshall/Plexi soundu.

Yine ton olarak ağırlıklı olmayan fakat bunları takip ediyor diyebileceğim klasikleşmiş classic rock ya da strat tonları diyebilirim fakat her ne kadar push-pull olsada en son yakınlaşacağım manyetik -tırt olan stok gitar manyetiklerini saymazsak- EMG 81-89 set diyebilirim. En temiz soundu clean + push pull ile yakalasamda manyetiklerde hemen bir drive sounda niyetlenme halleri mevcut funk ritmlerde ve klasikleşmiş rock'n roll rifflerde aşırı belirgin, seste yüksek bir sound ve hafiften çamurlaşma başlıyor. Zaten clean soundda tube screamer vari bir transparan pedal dayasanız bile transparan bir sound yok. Yine volume potunu kısıp gain temizleyerek güzel soundlar yakalanıyor.. Belkide sihir bu son cümlededir bilinmez?

Kafamı kurcalayan kısım tamda burada aslında gitarımın sap, klavye, çalım akort stabilizasyonundan aşırı memnunken gitar değiştirmek çok içimden gelmiyor ama manyetiklerden direk memnun değilimde diyemiyorum fakat daha iyisi ve daha net sounda ulaşacağım manyetikler mevcut gibi geliyor o zamanda metal görünümlü bir gitara Gibson vari bir manyetik takmak ne kadar mantıklı diyorum. Sonuçta signature bir gitar ama hakkını yemeyim şimdi metal görünümlü gitarlar içeresinde en soft görünüme sahip gitar, inlaydaki yarasaları saymazsak metal gitarı görüntüsü bile yok hatta :D

Gitarı satıp üzerine nakit ekleme gibi bir durumum yok ama gitarı satıp bir gitar alma durumum olabilir tabi aynı rahatlığa ulaşırmıyım orası bilinmez attan inip eşeğe binmek hoş olmaz, bu bağlamda bir tek Epiphone Plus Top Pro mevcut gibi hemde stok manyetikleri genelde sevmem fakat gitarın üzerindeki ProBucker'lar gayet hoşuma gidiyor, gitarı denemedim ton olarak baya baya geçer not aldı gibi fotolardan gördüğüm üzere klavye aşırı lezzetli durmasına karşın fretlerin köşeleri yuvarlanmamış gibi, en azından benim PRS'e göre öyle. Diğer bir seçenek manyetikleri değiştirmek aşırı yüksek bütçeyle hareket edemediğimden dolayı ve gerçektende sevdiğimden ötürü ProBucker takviyesi olabilir ama nasıl görünür emin değilim Ferrari'ye Audi kapısı takmış gibi bir görüntü istemiyorum ya da bu öğrenci kardeşinize canını dişine tak para biriktir Gibson 498-500 set tak mı dersiniz?

Dediğim gibi gitarı satarsam üzerine nakit ekleme durumum yok, manyetik modifiyesi yaparsamda EMG'leri satmayacağım. Normalde Meksika strat + hot railde düşündüm fakat hepsinden azar azar ortaya olsun kafasında değilim ve köprüdeki tiz rifflerin saptaki içi dolu lead tonlarıyla uyumunu seviyorum benim için solo demek sapta humbucker ile çalmak demek :)

Evet sevgili dostlar bir yol yordam gösterin, fikirleriniz ve tavsiyeleriniz benim için değerli.. yoksa bunların hepsi GAS mı? :)


PRS-SE-PAPB-Paul-Allender-Purple-burstt.jpg
 
Son düzenleme:
Pasif manyetiğe geçmek istersen bütün elektrik (potlar, kapasitör vs.) komponentlerini değiştirmen lazım, iyi ürünler seçilirse düşündüğünden pahalıya çıkabilir.

EMG manyetikli gitarım hiç olmadı ama başka EMG modeli takmak istersen oldukça kolay diye biliyorum, hatta emin değilim ama başka markaların manyetikleriylede aynı şekilde değiştirilebilir. Sanki en mantıklı yaklaşım bu gibi...

Çin'de sahte Elixir tel bile üretilirken marka ürün siparişi şahsen vermezdim. Çakma bazı manyetiklerin iyi çıkabildiğini okudum ama risk sözkonusu, yani uğraştığına değmez pişman bile olabilirsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Çinde satılan manyetikleri almaya cesaret edemiyorum zaten hocam kafamda yok gibi bir şey sadece merak ettim.

Alırsam epiphone sitesinden alırım ama ProBucker set için 150 $ gibi bir rakam istiyorlar, şahsen çok pahalı geldi, Gibson manyetikleri ile aynı fiyatta resmen hatta bu kadar bütçem olsa 50 $ daha verir Gibson Burstbucker set alırım. 490-498-500 serili manyetikler hakkında çok bilgim yok ama merak ediyorum doğrusu.

Gitarı satmayı kafamdan çıkardım ama manyetik modifiyesine gerçekten ihtiyacım var mı o kafa kurcalıyor..

Elbette EMG elektronik sistemi farklı ama fabrikasyon olduğundan mı nedir bağlantıların bir kısmı lehimli bende. Lego gibi bir sistem yok yani.
 
Epiphone pro bucker orta seviye manyetikdir ,yani duncan designed vb. gibi. Aliexpresste switch jack potlar vb full set olarak probuckerlar var direk takabilirsin.

Ama ikinci el dimarzio ,s duncan ya da gibson set daha mantıklı olur.

Prs se satılıp epiphone almak mantıklı değil ,prs daha üstün bir gitar.Prs se ni satıp başka bir prs se de alabilirsin ama epiphone fiyat performans olarak çok zayıf bir marka.
 
Düz PRS SE'ler tarzına daha uygun. Muhtemelen aynı sapa sahip bir SE de bulabilirsin. Benim kullandığım eski SE baya ince ve güzel bir sapa sahipti, Ibanez'den geçmeme rağmen çok çabuk alışmıştım. Arkadaşımda bulunan 2016 model sap arkası boyasız olan SE'nin ise kalın, daha sağlam, oturaklı hissiyatı olan bir sapı vardı. Eski ve yenileri deneyip kendine uygun olanını bulursun. PRS SE'lerin stok manyetikleri çok yüksek çıkışlı değil, bir emg81 ya da gibson 500T değil ama her yola gelen, Ibanez V7 V8'den biraz daha iyi ve hafif daha çamurlu manyetikler. Muhtemelen senin isteğine de daha yakındırlar. Satıp düz PRS SE almak senin için daha mantıklı gibi duruyor şu durumda. PRS'in signature olmayan gitarları zaten her şeyi çalan ama asıl olayı Hardrock civarları olan insanlar için yapılmış gibi. Tanıtım videoları da o kafada. Metalciye gelmez ama metal çalarken de sırıtmayan gitarlar benim deneyimlediğim kadarıyla. Yeni serilerin üstündeki push pull ile çok güzel strat tonları da geliyordu benim denediğim gitarda bu arada. Emg'lerden daha iyi olduğu kesin bu konuda.
 
Geri
Üst