String Tree

Strat gitarımda kelebek dedikleri string treeden var ve özellikle B teli (G yazmıştım düzelttim kafam karışmış) bend yaparken gırçlıyor. Parçanın yönüyle biraz oynayınca düzelir gibi oluyor ama bend yapa yapa tekrar eski haline geri dönüyor. Şunlardan hangisini önerirsiniz? Hazır değiştirmişken 2 tane takmamın faydası olur mu?

1. S.I.C HS008CR Roller
2. Gotoh RG15&RG30C

Gitarın üstündeki şundan
thumbnail.asp
 
Son düzenleme:
Aslında her modelde re ve sol teli tutan olmuyor ama si ve mi de şart.özellikle tel takarken kolaylık oluyor. azıcık daha yüksek olanından takmak daha iyi olur bence.

 
Sol telini tutanı çıkarmanı öneririm, benim dandik Sx stratta çıkardım akor kaçmıyor artık. Çıkardığın mi ve Si tellerini tutandan daha yüksek olacaktır büyük ihtimal, eğer öyleyse Si ve mi telini tutanı çıkarıp yerine Sol ve Re telini tutanı takacaksın. Sol ve Re boşta kalacak. Amaç mi ve Si telini biraz daha yükseltmek açı düzeltmek. Birde öyle dene derim çok basit bir işlem, bakalım akor dahamı iyi tutuyo dahamı kötü. Hem sol teli gıcırdama gibi bir sorunun kalmaz.
 
Hani özellikle ince mi teli, sıktıkça bir süre pese kaçar durur, onun için teli burguya sararken azıcık düz dursun diye tel tutucuya geçirmek yararlı oluyor. Ibanez'de direk burguya sokup çeviriyorum burguyu zaten, üst kilit var.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
İlk mesajda yanlış yazmışım, gıcırdayan tel Si teli. String tree Si ve Mi telini tutuyor 😊 Akortla ilgili bir sorun yok da bend yaparken gırç gırç ötüyor. Parçanın altındaki küçük boru da normal kendi yüksekliğinde, bazı stratlarda o ara parçayı göremedim ve string treeyi ağaca kadar indirmişler. Ben sorun bu mu diyordum ama siz biraz daha yüksek olanını önermişsiniz. Bu durumda galiba linkteki parçayı denemem gerekecek.
 
String Tree'yi çıkarırsanız, telin üst eşikten fırlama olasılığı artar, string treenin amacı teli eşiğin solunda gergin tutup, eşiğe iyice oturmasını sağlamaktır, eğer ses geliyorsa bence eşiğe de bir baktırın.
 
String tree'nin altini temizledikten sonra oraya bir damla kayganlastirici yag surerseniz surtunme azalacak ve gicirti sorununuz bir ihtimal cozulecektir.
 
Geri
Üst