Gitara Yeni Başlayanlarla İlgili Genel Anlayış

Ben giriş seviyesinin bir üstü gitar alma taraftarıyım.
Yaklaşık 6 aydır elektro gitar çalıyorum. 1 yıldır araştırarak ederek aldım. Squier almaya karar kıldığımda( Stratocaster kasalarının ve tonlarının hayranıyım) Giriş seviyesinden Bullet yerine Affinity almıştım. Gerçekten insan gitarını hevesle çalmaya devam ederken, "Keşke ağacı daha kaliteli olsaydı" diye ister istemez düşünüyor.
Şimdi Squier Affinity Stratocaster HSS kullanıyorum. Elimdeki gitar beni Çok rahat 5-6 yıl götürür.
Sen gitara yeteceksin diye birşey yok. Gitar sana yetebilecek mi o var?
Tarz değişikliliğine gitmediğin,manyetikler artık senin beklentini karşılamadığında bu gibi değişimleri düşünürsün.
Sen keyfince çalmana ve kendini geliştirmene bak derim 😉
Affinityde giriş sayılır. Orta segment bir gitar değil. Ama önemli olan gitarınızı sevmek tabi ki :)
 
Yılda 2 kez tel değiştirmek pek uygun bir sıklık değil, öncelikle onu söyleyeyim:) Hele bu nemli havada teller zaten çok hızlı eskiyor.
7 yıllık derken ? Siz mi gitarı 7 yıldır kullanıyorsunuz ? Anlamadım o kısmı ?
Akort problemi için kilitli kulakçık önerilir genellikle, ama birden fazla faktör var. Üst eşik de kötü malzemeden yapılmış ise akort kaçırmasına katkıda bulunur. Onu değiştirmek de iyi olabilir.
Bu senenin başından beri 2. değiştirim. Gitarı 2012'de almıştım. Geçen seneye kadar yatıyordu köşede. Ne yazık ki G100 serisinde kalitesiz parçalar kullanılmış.
 
Ben mesela, 10 yıldır gitar çalmıyordum. Gittim rg570 aldım, ömrümün kalanında hakkını veremeyeceğim ama iyi bir ekipmanı herkes hak eder mantığıyla hareket ediyorum.
 
Ben mesela, 10 yıldır gitar çalmıyordum. Gittim rg570 aldım, ömrümün kalanında hakkını veremeyeceğim ama iyi bir ekipmanı herkes hak eder mantığıyla hareket ediyorum.
Başlık aslında ekonomik bağımsızlığı olmayan ve bu nedenle de ilk gitarlarını ailelerinin tercihleri ile edinen genç arkadaşlar hakkında.
Sizin konumunuzdaki pek çok insan ise zaten sizin mantığınızla hareket ediyor. Alım-satım başlığı da bu şekilde hareketleniyor:)
 
Son düzenleme:
İmkan varsa 500 dolar altı gitarlara bulaşmamak en iyisidir ama gitara başlarken de 2000-3000 dolarlık gitar almanın mantığı yoktur.

Aileniz size 1500 lira veriyorsa, su satın limon satın üstüne biraz daha ekleyin. Eğer etrafınızda bir bilen var ise hiç sıfıra bulaşmayın, 2. el candır.
 
gitara başladığım zaman tam 3 sene elektro gitarım olmadı. solak olduğumdan bulabildiğim elektro gitarları ya tellerini değiştirip ya da değiştirmeden ters düzende çalıyordum. bir gitarınız varsa kıymetini bilin bence. zor cidden koşullar ve gitar sahibi olmak. çalabilen kişi cort'un da hakkını verir eğer geçici bir heves değilse. ben ilk gitarım olan cort gitarımla zamanında 13 dklık progressive parça yapıp kaydetmiştim. :) ki şu andaki gitarım o zamanlar elimde olsaydı, mahvederdim o gitarı. bakamazdım koruyamazdım.
 
Geri
Üst