Elektro gitar mı Bas gitar mı?

Arkadaşlar ben hem elektro hem de bas gitar çaldım çok uzun yıllar. bas gitar da baya bir iyiyim diyebilirim (Progresif metal çalacak kadar.:) Fakat bazen elektro çalıp herkesin beni dinlemesi varken neden arkaplanda kalayım düşüncesi var bende başından beri o yüzden tam olarak bir enstrumana yoğunlaşamadım sizce bu kadar piyasada elektro gitar çalan varken ve bas gitarist eksikliği varken sizce de elektro gitar çalmak artık boş bir iş mi? (Evde kendi kendine çalmak açısından demiyorum daha çok piyasa açısından soruyorum)
 
İki enstrümanı da çalarak uzun süre hayatını kazanmış biri olarak ben bu soruya "ikisi de" diye cevap verdim her zaman. Zira önemli olan müzik ise, ihtiyaç duyulan enstrüman neyse onu çaldım hep. Kimi grupta bir hafta bas, sonraki hafta gitar çalmışlığım bile var. İşin tuhafı sizin aklınızdaki sorular kafamı hiç kurcalamadı ve arka plan-ön plan gibi ayrımları hiç hissetmedim. Gitar çalmamın bas, bas çalmamın da gitar üzerinde hep olumlu etkisini gördüm. Kişisel olarak birinin diğerinin önünde olduğunu hiç düşünmüyorum. Gitar çalan önde olur, bas çalan arka plandadır diye bir şey ancak size bağlı olarak değişen bir şey bana göre.

Beste grubu derseniz işler değişebilir, o zaman kendinizi en iyi hangi enstrümanla ifade ettiğinizi hissediyorsanız onu çalın derim.

Sadece parama bakarım, müzikle ilgili kısımlar arka planda derseniz de, talep en çok neye varsa onu yapın ama bu tam anlamıyla müzikal bir karar olmayacağı için içinize iyice sindiğinden emin olmanızda fayda var, yoksa sonrasında pişmanlık gelebiliyor.
 
Piyasa açısından ön planda olmak için sormuşsunuz ama bir de şöyle bir şey var;
Zaten grup olarak piyasada çalınan şeyler belli Aleyna Tilki, Ankara'nın bağları, en fazla Duman, Mor ve Ötesi, Teoman v.s çalınabiliyor malesef.
Ha biz çıktığımız mekanda Metallica, Motörhead,Megadeth falan çalıyoruz derseniz o zaman olabilir. Ama gözlemlediğim kadarıyla piyasada elektro gitar da çalsanız yapacağınız şeyler şarkıya akorla eşlik etmek ve solo olarak da şarkının melodisini çalmaktan öte gidemiyor. Tabi piyasayı genelleyerek konuşuyorum bazı mekanlarda Hendrix, Clapton, SRV çalanlar vardır belki. Henüz ben görmedim :D
 
Geri
Üst