Amatör kayıtlar için bilgisayarımı değiştirmeli miyim?

Merhaba abilerim kardeşlerim iyi günler dilerim, öncelikle pek forum insanı olmadığımı bilmenizi isterim. Eğer hatalı bir kullanımım olduysa şimdiden özür dilerim. Soruma cevap almak için forumda biraz dolaştım ama bir görüş elde edemedim. Bana da yardım edersiniz diye düşündüm. Kısa bir açıklama yapayım sorularıma geçeyim. Ben amfim ve prosesörümle mutlu bir hayat sürerken birtakım araştırmalarım sonucu bilgisayar üzerinden gayet başarılı tonlar alabileceğim ayrıca küçük kayıt çalışmaları yapabileceğimi öğrendim.
Ama bu işe girişmeden önce sorularıma cevap olursanız çok mutlu edersiniz. İşte size sorularım.

1) Şuan kullandığım laptop 3. Nesil i5 işlemcili 2.5 ghz hızına 8 gb ram’e sahip bir samsung ürünü. Her şeyden önce bu bilgisayar yapacağım amatör işlerde beni üzer mi; Okuduğum kadarıyla vst, daw, gibi ihtiyacım olacak programaları çalıştırır mı ? Ses kartı, referans monitörler almadan önce bilgisayarımı geliştirmek zorunda mıyım?
2) Vox tonelab ex prosesör kullanıcısıyım kendisini ses kartı gibi kullanmam mümkün mü ? Değilse m-audio mtrack veya fasttrack pro ses kartı ayrıca yamaha hs5 referans monitör almayı düşünüyorum bu ürünlerle sıkıntı yaşar mıyım?
3) Ekipmanlarıma Midi klavye eklemek istediğimde sıkıntı yaşar mıyım?
4) Büyük ihtimal sorularımı okuduğunuz anda bana vereceğiniz tavsiyeler aklınıza gelmiştir. Yol gösterecek tavsiyelerinizi alabilir miyim? (bireysel tavsiyeler, rehberler vs)
5) Amatör bir ev stüdyosu istediğim için canımı çok yakacak olsa da ekipmanlarımı satmam gerekiyor.
Marshall avt 50 amfim ve vox tonelab ex prosesörümle ilgilenen olursa özel konuşabiliriz.

Büyük ihtimal sıkılmışsınızdır bu sorulardan ama ben de oldukça endişeliyim bir bilinmezliğe ilerliyorum. Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.
 
-PC den Amfi ve prossesörünüze göre daha verimli sound alamazsınız. Yazık olur. AVT50 daha önce kullandığım bir amfi. Prossesörle de iyi anlaşır, kendi de güzeldir.
-Kayıt için Prossesörünüze gerek yok. ses kartı ile direk VST programlarını kullanabilirsiniz.
-PC ve donanımınız yeterli
-Midi klavye ile sorun yaşamazsınız.
 
Ne yapacağınıza göre değişir. Açıp bias'tan gitar kaydı alıp, sonra davul ve bas ekleyip, 5-6 kanal bir proje yapacaksanız kaldırır.

Prosesör Bu konusunda bilgim yok ama ama midi klavye kullanmayı düşünüyorsanız zaten ses kartı gerekecek. Hepsinden öte artık pc ortamına geçecekseniz ses kartı olmazsa olmaz. Referans monitörü kullanacaksanız ses kartının çıkışlarının balanslı olmasını tavsiye ederim. Benim de çok ses kartı deneyimim yok, ben de steinberg ur22 mk2 var, gık demedi şimdiye kadar.
 
Eğer işlemcin u özellikli(en alt segment demek)değilse rahatlıkla alırsın. Ben aynı nesil işlemci ile hiç sıkıntı yaşamadan kayıtlar alıyorum. I5 3210m ama ssd eklemeni tavsiye ederim. Performansta yüksek ölçüde artış sağlar.
Küçümsediğin Marshall avt amfisini Zakk Wylde antrenmanlarda ve provalarda kullanıyor. Şuan elinde lambalı bir amfi olsa bile tamamen doğru şekilde mikrofonlasan bile istediğin soundu alamayacaksın mastering bilgin olmadığı için. Şuan elindeki ekipmanlarla en üst düzey uyumu yakalamaya çalış
Ses kartına 3 4 bin lira vermeyeceksen m audio tarzı pazar ürünlerinden uzak dur çünkü bunların alt segmentleri cidden rezil. Şuan alabileceğin en iyi ses kartı Focusrite. Ikinci elini araştırıp çok iyi fiyatlara bulabilirsin.

Bu işin bir kitabı yok. Şu frekansı kısıp şunu açmalısın diyen veya kesinlikle bu preseti kullanmalısın diyen. Tamamen kulak işi kayıt. Internette bulduğun videolar veya kurslar sana işin mantığını anlatmaya yetecektir sadece.
Stüdyo monitörünü eğer evde sesi açabileceksen al çünkü yeterli güçte çalışmazsa ham sesi veremiyor monitörler. Açamam diyorsan monitör kulaklıklara bakabilirsin.
 
burada en önemli bileşen ses kartı, doğru seçmezsen yazılımlardan istediğin sonucu alamazsın...kötü ses kartları ile di box kullanmak gerekiyor ama en temizi çok iyi ses kartı... (çok param var diyen için rme babyface pro)

ben şahsen ilk etapta presonus almanı öneririm, analog dijital çevrim ve preamp kalitesi düşük kartlarda bile başarılı, yanına bir de studio one 4 daw kullanırsan çok hızlı ilerleyeceğini tahmin ediyorum...presonus un ikinci el piyasası da iyidir, yükseltmek için satışı takası kolay olur...

yazılım olarak çoğu ilk etapta iş görür, bence en iyisi overloud th-u şu anda, metal için ise fortin nameless, bunların avantajı standalone seçeneği olması, daw açman gerekmez masaüstünden hop gitar çalmaya başlayabilirsin...3rd party kabin sim yani IR yüklenebilmesi de ayrı bir güzellik...
 
Geri
Üst