Ben "Single_FACTOR" Siteden Atıldım. Sebep ?

Merhaba arkadaşlar. Ben, Single_FACTOR

Dün siteye giremediğimi fark ettim giriş yapmak istediğimde "Siteden uzaklaştırıldınız " ibaresi çıkıyor ve foruma erişimim hiçbir şekilde mümkün olmuyor.
Mesaj kutum bir çok konuda sayısız teşekkür mesajı ile doludur. Yıllarca binlerce mesaj yazıp, bir çok konuda paylaşım yaptığınızda elbette zaman zaman üyeler ile sürtüşmeler de yaşanıyor. Herkesin sizi anlamasını bekleyemezsiniz bir tartışma ortamında.
Ancak her seferinde üslübuma dikkat etmeye çalıştım, kişisel bir hakarette bulunmamaya özen gösteririrm.
Daha önce de böyle bir sebep ile uyarı aldığımı hatırlamıyorum.( Var sa belki yıllar öncedir. Ya da yoktur. Profilime giremediğim için bakıp kesin bilgi paylaşamıyorum)

Dün sadece bir foruma yazdım. Amfimdeki DI çıkışı hakkında.
Taktir sizin. "Bana "çıkıntı " diyerek sokak ağzı jargonu ile konuşan bir üye cezasız kalırken, benim ne tür bir kişisel hakaret ya da saygısızlık içinde olduğumu ve bunların hangi forum kuralını ihlal ettiğini sizin taktirinize bırakıyorum. Eğer bu tip bir yaklaşım üyenin siteden atılmasını gerektiriyorsa. Turk Rock Camisanına kolay gelsin.

Not: Bu profil sadece iletişim kurmak ve soruna yöneticiler tarafından cevap almak için iptal edilmek üzere geçici olarak açılmıştır.

Edit:
Site yönetimi tam olarak aşağıdaki mesajı paylaşmış.Önce link hatası sanmıştım, eğer bir hata sözkonusu değilse üyelerini şu şekilde değerlendiren ve tanımlayan bir yönetim ile karşı karşıyayız.

uyari.jpg



Çok ağır vakkaymışım kırdığım herkesden özür diliyorum.

The Forum Bully – Why Are There So Many Online Bullies?

Linke tıkladığınızda açılan sayfadaki içerik şöyle ;
The Forum Bully – Why Are There So Many Online Bullies?


by Aya Hajime 53 Comments
Bullies are everywhere.
Sadly, they seem to be a constant fixture in any social group. It does not matter what age we are, what job we have, where we went to school, what we own, or what we know. If we participate in any social group, we are bound to meet some bullies.
Not all bullies are equal. Some are more vicious and effective than others.
Not all social groups are equal. Some attract more bullies than others.
The workplace, for example, is a frequent bully hangout. This is because bully strategies are often encouraged and rewarded in the workplace.
Online forums are also a breeding ground for bullies because of the same reasons.
The Forum Bully – Why Are There So Many Online Bullies?

What is a Forum Bully?
Bullying is about power and dominance. In online forums, bullies use words to intimidate, isolate, and degrade their victims.
Bullies are generally easy to pick out. Here are some common forum bully traits –
  • Bullies use unsubstantiated personal attacks to denigrate their victims. Often, they make fun of their victim’s intelligence, get everyone to laugh at him, and in doing so isolates and degrades their target. In this way, their victim is neutralized, and serves as a strong reminder to everyone of the bully’s power. Bullies rule through fear.
  • Bullies usually attack weak or new targets. The best way to get yourself into a bully’s little black book of horrors is to appear weak, uncertain, and emotionally vulnerable. New members to a social group are also a bully’s favorite because they are new, unproven, and do not yet have a support system. They are alone – and therefore easier to hunt-down and kill.
What is an Forum Bully?

Forum bullies hate being challenged and they hate losing.
  • Bullies hate being challenged and they hate losing. Another quick way to get yourself into the black book of horrors is to publicly challenge a bully, especially a head bully. A bully’s power rests in his ability to control others through fear. If they are challenged and they lose, it will significantly erode their power. As a result, they will use excessive force to defeat public challenges.
  • Bullies usually hunt in packs.There is safety and strength in numbers. As we said before, bullies hate losing, so they try to go for a sure kill.
  • Bullies are afraid of strength. If they spot strong new members to the community, they will first try to recruit them. If that fails, they will usually leave them alone. Strong targets are risky and usually end up costing the bully more than he gains.
  • Bullies are in-love with themselves. They have little to no empathy, and are only interested in their own activities, and their own power. A bully may help others who are in his gang, or help other respected members of the community, but only for his own advancement and glory.
Forum bullies are afraid of strength.

Why Be a Forum Bully?
Bullying is popular in online forums, and other online social groups because –
  • The internet is largely anonymous. Studies show that when we are anonymous, we feel less inhibited. For example, when we wear a costume and cover up our face with a mask, we feel more free to take risks. The internet allows us all to easily put on a mask and outfit. Being anonymous creates more freedoms and removes judgement based on physical appearance, race, income, and more. However, it also allows us to escape responsibility for our actions, including verbal abuse and bully behavior. Many forum bullies use the internet as a release mechanism for their real-world anger or frustration. Since they cannot shout at their boss, co-workers, or neighbors without real-world consequences, they take their frustrations out in an anonymous online forum, where there are no real consequences for their anti-social behavior.
  • Negative interactions get more attention. Human nature is such that we respond more quickly and more strongly to negative comments. In this way, forum bullies are the ones that get the most attention and the most followers. This online attention positively reinforces the bullying behavior, which causes more bullying to occur. Today, many people are trying to make money online through advertising. Getting forum attention generates more buzz, this gets them more traffic, which translates into more money.
 
Son düzenleme:
Cevabına ulaşması oldukça basit olan niteliksiz soruların sorulması, bu maksatla siteye üye olunması ticari anlamda site sahibinin muhtemelen işine geliyor. Malum, şu sıralar her şey sayılardan ve istatistikten ibaret. Bizim (ben dahil) RTFM, ne biçim sorular bunlar gibi yaklaşımlarımız çok hassas ve kırılgan bir takım arkadaşları ürkütüyor, forumdaki inanılmaz faydalı(!) aktivitelerini azaltıyor. E haliyle organik tıklar, reklam gösterimleri de azalıyor.

Tahminimce dükkanın önünü kapatmışsınızdır.

Edit: Bu mesajda mevzubahis konunun sahibi dahil kimse hedef alınmamıştır.
 
Son düzenleme:
Selamlar öncelikle, bahse konu başlığı okudum. Bu tarz sorular her tür forumda karşılaşılan bir durumdur. Yabancı forumlarda insanlar bu tarz sorulara rtfm yazar geçer (read the f*ckin' manual). Siz tabiki konu ve başlıkla ile ilgili fikrinizi bildirebilirsiniz ancak mesajınızdaki üslubunuz ile ilgili uyarı almış iseniz buna da şaşırdığımı söyleyemem. Okurken bana agresif bir tavır hissettirdi. Ha bu siteden ban yemek için yeterli bir sebep mi derseniz buna da katılmıyorum. Önceden alınan cezalar vs yoksa fazla sert bir yaptırım olmuş.
 
Forum bitmis zaten. Herkes ya kendi istegiyle ayrildi ya da uzaklastirildi...

Eger bu Harbour Of Tears nicki ile devam etmek isterseniz imza bolumune "eski nickim Single_FACTOR" yazin isterseniz;
size eskiden beri taniyanlar bilsinler hic olmazsa. Umarim hesabiniz tekrar aktif hale gelir ve geri donersiniz.
 
Eğer sadece bu konudaki olayla ilgili ban durumu varsa çok ama çok sert bir durum olmuş. Özellikle eski ve siteye katkıda bulunmuş üyelerin bu kadar kolay ban yemesi taraftarı değilim. Yeni üyelerin "tık" geliri olsa ne olur olmasa ne olur? Bu sitenin çoğu "tık"ı üye olmayan misafir üyelerin google'da bir şeyi aratıp bu siteyi okuması ile geliyordur, buna eminim.

Bunun dışında bahsi geçen başlıkta ben de gereksiz bir agresiflik sezdim. Tamam "rtfm" denilebilir ama günümüzde ülkemizde artık çoğu kişi 2. el tercih ediyor, 2. elde de user's guide verildiğini ben daha görmedim. O yüzden sorgusuz sualsiz bir sert tavır vardı ama dediğim gibi sadece bu ban sebebi değildir. Ayrıca madem ban oluyor, o üyenin mesajları da silinsin o zaman ki, site o mesajlardan "tık" alıp para kazanmasın banladığı üye üstünden.
 
O başlıktaki yazılanlara bakınca sadece bu yüzden atıldıysan fazla ağır olmuş.. Yazdığın üye tarafından rahatsızlık iletimi, bir şikayet vs var ise üslup konusunda daha dikkatli olun filan diye uyarı verilebilirdi.. Forum kuralları Md 3'e göre attı admin muhtemelen ama başlıktaki üsluba, yazılanlara bakınca atılma gerekçesi olarak oldukça zayıf bir sebep, başlıkta yazdıklarınla eğer takıntılı filan değilse kim ne kadar rencide olabilir veya küçük düşebilir...
 
Bunun dışında bahsi geçen başlıkta ben de gereksiz bir agresiflik sezdim. Tamam "rtfm" denilebilir ama günümüzde ülkemizde artık çoğu kişi 2. el tercih ediyor, 2. elde de user's guide verildiğini ben daha görmedim. O yüzden sorgusuz sualsiz bir sert tavır vardı ama dediğim gibi sadece bu ban sebebi değildir. Ayrıca madem ban oluyor, o üyenin mesajları da silinsin o zaman ki, site o mesajlardan "tık" alıp para kazanmasın banladığı üye üstünden.

Agresifim geldi gene tutamadım kendimi bak. Sana da saygısızlık yapacağım şimdi alttaki yazımla :)
Artık çoğu firma yeni ürünlerle birlikte de basılı "User Manual" vermiyor. Bunun anlamı Forumlara yazın, tavsiyeler üzerine hareket edin mi demek?
Bahsedilen Marshall JCM2000 i google a yazdığım anda 0.0589sn de klavuzuna ulaşabildim. Birinin çıkıp, orada belirttiğim gibi "Cabinet output u ses kartına gir" tavsiyesi ile hareket ederek cihazın Voltage Damage a uğramasından ve ürünü çöpe atmasından daha mantıklı olmaz mı?

Her zaman yaptığım gibi bu tip ihtiyaçların yerinin forumlar/tavsiyeler olmadığını ifade etttim. Yazıklarımın konuyu açan üyeye bir faydasının olmayacağının zaten bilincindeyim. Benim ilk mesajım onu hedef alan bir yazı da değil. Yoksa alıntılar ya da kendisine @ yapardım. Sorun orayı tartışmak değil. Site yönetiminin hareket ediş ve kuralları işleyiş yöntemi.
 
Son düzenleme:
O başlıktaki yazılanlara bakınca sadece bu yüzden atıldıysan fazla ağır olmuş.. Yazdığın üye tarafından rahatsızlık iletimi, bir şikayet vs var ise üslup konusunda daha dikkatli olun filan diye uyarı verilebilirdi.. Forum kuralları Md 3'e göre attı admin muhtemelen ama başlıktaki üsluba, yazılanlara bakınca atılma gerekçesi olarak oldukça zayıf bir sebep, başlıkta yazdıklarınla eğer takıntılı filan değilse kim ne kadar rencide olabilir veya küçük düşebilir...

Madde bu mu ? Hangisine uyuyor davranışım ? Üyeye "çıkıntı" mı demişim ? kişisel / küçük düşürücü/ aşağılayıcı ne var ?

3) Forumdaki tartışmaların kişisel saldırı boyutuna gelmesine izin verilmeyecektir. Başka bir üyeye hakaret/küfür etmek, rencide edici/küçümseyici ve nefret söylemi/ırkçılık içeren ifadeler kullanmak veya tehditkar/saldırgan tavırlar sergilemek kesinlikle yasaktır. Bu maddenin ihlali uyarı olmaksızın banlanma sebebidir.
 
Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. Ben, Single_FACTOR

Dün siteye giremediğimi fark ettim giriş yapmak istediğimde "Siteden uzaklaştırıldınız " ibaresi çıkıyor ve foruma erişimim hiçbir şekilde mümkün olmuyor.
Mesaj kutum bir çok konuda sayısız teşekkür mesajı ile doludur. Yıllarca binlerce mesaj yazıp, bir çok konuda paylaşım yaptığınızda elbette zaman zaman üyeler ile sürtüşmeler de yaşanıyor. Herkesin sizi anlamasını bekleyemezsiniz bir tartışma ortamında.
Ancak her seferinde üslübuma dikkat etmeye çalıştım, kişisel bir hakarette bulunmamaya özen gösteririrm.
Daha önce de böyle bir sebep ile uyarı aldığımı hatırlamıyorum.( Var sa belki yıllar öncedir. Ya da yoktur. Profilime giremediğim için bakıp kesin bilgi paylaşamıyorum)

Dün sadece bir foruma yazdım. Amfimdeki DI çıkışı hakkında.
Taktir sizin. "Bana "çıkıntı " diyerek sokak ağzı jargonu ile konuşan bir üye cezasız kalırken, benim ne tür bir kişisel hakaret ya da saygısızlık içinde olduğumu ve bunların hangi forum kuralını ihlal ettiğini sizin taktirinize bırakıyorum. Eğer bu tip bir yaklaşım üyenin siteden atılmasını gerektiriyorsa. Turk Rock Camisanına kolay gelsin.

Not: Bu profil sadece iletişim kurmak ve soruna yöneticiler tarafından cevap almak için iptal edilmek üzere geçici olarak açılmıştır.
Uzun zamandır hakaret içeren mesajlar yazan, en ufak bir soruya aşağılayıcı cevaplar veren birtakım insanların ceza almayıp, sizin almanıza üzüldüm. Birçok mesajınız sayesinde bilgilendim. Umarım yaptıkları bu hatadan dönerler. Eğer dönmezlerse beni de uzaklaştırsınlar zaten bir işe yaramıyorlar. Hesabımızı silme gibi bir özellik yok, asıl hakaret eden kişilere cezalar yok. O zaman ne anlamı var yazdıkları o kuralların.
 
yaw bana bir ürün alıp beyenmeyip 2 gün sonra ilana koydum diye neler neler söylediler valla kimsede banlanmadı uyarı bile almadılar. burası form meydanı tabiki anlaşmaklıklar ufak sürtişmeler olması gayet normal biz adamla formla bir konuda dalaştık 2 gün sonra birbirimizle takas yaptık :) bu gayet normal bir durum .
 
anlayışlı olmak lazım. içeriği size ters gelen konular olabilir, ama neden bir şeyler yazma ihtiyacı duyuyorsunuz bu konulara anlamış değilim. zaten sadece o konu değil; ayda iki üç defa foruma uğrayan ben bile sizin genel tavrınızı biliyorum.

tabi bu durumların sonucu atılmak da olmamalı, ama site sahibinin yerine koyunca kendimi benim de aklıma başka bir şey gelmiyor; sonuç olarak aynı mevzular kaç defa konuşuldu, tartışıldı buralarda. tık uğruna filan deyip olayı eski zamanlar-yeni zamanlar klişesine çekmeye de gerek yok; maalesef ki zaten haksızsınız.
 
sayın site yöneticileri bu formda bu gibi üyeleri banlamak yerine platium üyelik vermelisiniz . Neden bizim gibi GAS hastalığı olan ve yıllarını bu işle geçirmiş deneyimli insanlar yeni kişiler deneyimlerini paylaşarak yardımcı olmaya çalışıyorlar benim bu forman van'dan hakkariden görüştüğüm yardımcı olduğum yeri gelip istanbuldan pedal alıp gönderdiğim kişiler var. Sonuçta ufak şehirlere yaşayan insanlar gidip her an istediği ekipmanı deneme imkanı olmuyor sosyal medyadaki demolarda hep mixli olduğundan doğru sonuç vermiyor. bu gibi insanlarda bu formdan deneyim
 
Agresifim geldi gene tutamadım kendimi bak. Sana da saygısızlık yapacağım şimdi alttaki yazımla :)
Artık çoğu firma yeni ürünlerle birlikte de basılı "User Manual" vermiyor. Bunun anlamı Forumlara yazın, tavsiyeler üzerine hareket edin mi demek?
Bahsedilen Marshall JCM2000 i google a yazdığım anda 0.0589sn de klavuzuna ulaşabildim. Birinin çıkıp, orada belirttiğim gibi "Cabinet output u ses kartına gir" tavsiyesi ile hareket ederek cihazın Voltage Damage a uğramasından ve ürünü çöpe atmasından daha mantıklı olmaz mı?

Yazıklarımın konuyu açan üyeye bir faydasının olmayacağının zaten bilincindeyim. Benim ilk mesajım onu hedef alan bir yazı da değil. Yoksa alıntılar ya da kendisine @ yapardım. Sorun orayı tartışmak değil. Site yönetiminin hareket ediş ve kuralları işleyiş yöntemi.
Yazdığım şeye böyle bir cevap vermenize şaşırdım açıkçası. İnternette artık olmayan şey yok evet ama herkes her şeyi internette bulamayabilir. Ben de burada çoğu kişiye çattım son zamanlarda, çünkü hak ediyorlar ama o konuda olayın boyutu bilinmeden direkt öyle bir tepki bana göre agresiflik oluyor evet, en azından erken agresiflik diyelim. Zaten ban sebebi de yok ortada.

Kendi açımdan çoğu yazınızla çok bilgi edindim. 2008'de üye oldum, eskiden çok yazmayıp bir sıkıntım varsa araştırıp konu açmadan bilgi edinebiliyordum. Bu foruma nice emekleri geçen üyeler artık yok. Siz de bunlardan birisiniz, hatta sonuncularısınız. Forum yönetimi anlaşılan son kalanları da böyle forumdan uzaklaştırıp ergen tayfayı buraya doldurma peşinde. Tıpkı ekşi sözlük gibi ama üstte de belirttiğim gibi bu forumun okunmasını sağlayan bu üyeler. Eğer forumdan banlama konusunda kararlı iseler o yazılan mesajlardan da faydalanmayacaklar. Üye banlandı ise de hesabına girebilecek. Varsa emek verdiği bir yazı o yazıyı kopyalayabilecek. Gerekirse daha sonra mesajlarını silecek. Yok öyle üye banlayıp, mesajlardan hala faydalanma durumu.
 
site sahibinin yerine koyunca kendimi benim de aklıma başka bir şey gelmiyor; sonuç olarak aynı mevzular kaç defa konuşuldu, tartışıldı buralarda.tık uğruna filan deyip olayı eski zamanlar-yeni zamanlar klişesine çekmeye de gerek yok; maalesef ki zaten haksızsınız.

Sayenizde haksız olduğumu anladım teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Sayenizde haksız olduğumu anladım teşekkür ederim

eski devirler kalmadı hocam artık. toplum genelinde her alanda bir tabana yayılma söz konusu. bu elbet başlarda eski ''kaliteli'' ortamları aratacaktır ama zaman her şeyi çözer. problem yok.

memleket ahvalinin foruma yansıması bu mevzular. alaya almak, dalga geçmek maalesef ki çözüm değil, hiçbir zaman da olmayacak. size karşı en ufak art niyetim yok, sadece biraz anlayışlı olsak her şey yoluna girecek. atılma konusunda haklısınız zaten, hiçbir eylemin karşılığı bu olmamalı; değil forumda, mümkünse memlekette. ama dediğim gibi yönetici grubun da kafası karışmış olmalı...
 
Hakan abi şutlandığından beri (@hackeiommi) forumda grafik eğrileri aşağı doğru gitti, adamın gidişi devrim gibi oldu yemin ediyorum 😀 Herkes için her üye her tanıdık farklıdır ama şunu söyleyim Hakan abi benim için vazgeçilmez çok aşırı bilgili bir insan değildi(bunu bilgisiz manasıyla yazmıyorum) ama aşırı cana yakın ve bildiği her şeyi sonuna kadar paylaşırdı, samimiydi.

Keza yine bizi bilgileriyle aydınlatan Selçuk abi (@devastator diye hatırlıyorum) gitar mod, tamir vb. konularda aydınlatırdı. Ben kendisiyle konuşup yardım isteyip hala bugün böyle geri eli boş döndüğümü hatırlamam.

Bir kaç kişi daha var bu furyada hepsini yazmayacağım hepsi yakın tarihlerde uçuruldu zaten. Zamanında herkesin usta ve bilgili olduğu konu başlıkları vardı gitar boyama, ekipman, pedal ıvır zıvır.

O zamanlar foruma gündüz koyduğun ilanı akşam göremezdin en fazla 1 haftada satardın hadi aranmayan bir şey olsun 1 ay de. Şimdi 2,5 - 3 senedir forumdan hiç bir şey satamamış bir kardeşiniz olarak demek istediğim şu;

İşin ehli adamlar uçarsa nankörlük olur adam zamanından feragat edip foruma yazmış bildiği ne varsa zaten bunları bildiğimden artık benimde pek yazmak içimden gelmiyor.

Şimdi elde 3-4 muhattap alıncak adam kaldı forumda 5-10 tanede egoist adam kaldı habire milleti tersleyen gerisi normal üyeler ve trollerden oluşuyor.

Ulan ne diye yazmaya başladık konu nereye geldi harbi içim dolmuş, neyse umarım mesaj alınmıştır saygılar :)
 
Geri
Üst