Elektro Bateriyi Bilgisayara Bağlamak

Merhaba arkadaşlar geçen hafta içerisinde elektronik bir bateri aldım. Modeli Carlsbro CSD 120 ilk olarak bir midi to usb kablo aldım fakat in out girişleri ışığı yanmıyordu bağladıktan sonra sanırım kablo bozuktu iade ettim programlarda gözükmüyordu davul daha sonra davul üzerinde ki USB girişi için bir kablo aldım onuda bağladıktan sonra bilgisayar davulu e-drum olarak değilde bir hoporlor olarak algılıyor bunu bir türlü değiştiremedim. Hoporlor olarak algıladığı içinde ezdummer addictive drums 2 ve cubase içerisinden midi seçiyorum fakat hoporlor olduğu için davuldan herhangi bir tepki alamıyorum sadece mouse ile tıklarsam programdan davula bağlı kulaklıktan o ses geliyor.

1- Nasıl bir kablo almam lazım yardımcı olabilecek var mı ? Tekrardan bir midi to usb kablo mu almam gerekiyor ?
2- USB ile oluyor ise davul üzerinden bağladıktan sonra hoporlor olarak görmesini nasıl engellerim e-drum olarak görmesini nasıl sağlarım yardımcı olabilecek var mı ?
3- Birde bağlantı yapıldıktan sonra programlarda bir ayar yapmam gerekiyor mu davula ses atamak gibi yoksa bağlantı olduktan sonra programdan midi olarak davulu seçtikten sonra davula vurunca direk programdan ses alabilir miyim?
 
Selamlar, ben de aynı bateriyi aldım karantina zamanında vakit geçirmek için ancak içerisinden kablolar çıkmadığı için biraz şaşkınım. Sorununu çözebildin mi? USB girişi printer girişine benziyor, printer kablosu alsam midi transferi yapar mı? Yoksa illa ki midi to USB tarzı birşey mi alacağız? Bilgilendirirseniz memnun olurum.
 
Geri
Üst