Amfi overdrive sorunu

Merhaba arkadaşlar, Fender frontman 10g amfiye sahibim fakat overdrive açınca daha yüksek seste clean tonu alıyorum. Gitara yeni başladım yardımcı olur musunuz acaba sorun amfide mi yoksa ben mi ayarlayamıyorum.
Teşekkürler
 
Gitarınızın volume potanslarını sonuna kadar açtığınızdan emin olun, amfinizin gainini biraz daha yükseltin ve jak kablolarının iyice oturduğundan emin olun. Gitarınızın markası-modeli nedir bu arada?
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Squier affinity series strat. Üstelik bir keresinde amfiyi kurcalarken overdrive da beni tatmin edicek kalitede ses aldım yeniyim zaten. fakat bir daha aynı sesi tekrar alamadım.
 
Öncelikle yukarıda yazdığım yöntemleri denerseniz olumlu sonuç alma şansınız çok yüksek. Belki bir ihtimal gitarınızın iç elektroniğinde sorun olabilir (lehim kopması gibi) ama o da kolaylıkla halledilebilecek bir şey.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Gitar volume sondaydı, gainide sonda denedim fakat sadece ses yükseliyor. Bir defasında iyi gelmişti daha sonra aynı sesi alamadım overdriveda. Amfi de bir sıkıntı olabilir mi acaba?
 
Amfi kaynaklı olabileceğini zannetmiyorum. Eğer gitarınız üç single manyetikli ise gainin düşük olması zaten doğal bir şey. Yazdığım yöntemler eğer hiç işe yaramadıysa sorununuz büyük ihtimal jak kablosunda veya gitarın iç elektroniğindedir. Ürünleri eğer sıfır olarak aldıysanız aldığınız mağazaya götürmekte yarar var. Eğer bir arıza vs. varsa onlar halleder.
 
Gitarda veya amfide sorun olcağını düşünmüyorum benzer bir konu olarak bende açmıştım.Cevabı ise basit amfinin düşük wattlı olmasından dolayı volume u ne kadar açarsan clean tonu o kadar boostlar.Elektro gitar ve amfinin mantığı şu şekilde çalışır gitardan frekans gelir amfi bu frekansı yükseltir ve hoparlörden ses olarak çıkmasını sağlar.Volume arttırılınca efektlenmiş frekans yükseltilmez,gelen frekans yükseltilir ve efektlenir.Yani hangi marka model olursa olsun volume açıldığında bir miktar drive tonu azalacaktır.Bunun ise çözümü daha yüksek wattlı amfiye geçmektir.(bu anlattıklarım eğer ciddi bir seviyede clean e dönmüyorsa geçerli)
 
Aynı amfiyi kullanıyorum gaini sona ver ses potansınıda 2-3 arasında tut gitarın volume potansı son olsun manyetik 5 . Pozisyon olsun en sert overdrive tonunu böyle alırsın daha düşük istiyorsan gaini düsür 7-5 arasına
 
Geri
Üst