Gibson'dan ilginç bir video

Nedeni konusunda açıklama yapıldı, Gibson şu bildiriyi yayınladı ama inanan yok :)

“The Firebird X destruction video that surfaced months ago was an isolated batch of Firebird X models built in 2009-2011 which were unsalvageable and damaged with unsafe components. This isolated group of Firebird X models were unable to be donated for any purpose and were destroyed accordingly.”

varsayılan teori eski binaları boşaltıldığında ellerinde kalan bu gitarları (ABD'ye özgü legal bir sebeple, belki sigortayla falan alakalı) yoketmek zorunda kaldıkları. Bu gitarlar yeniyken oldukça pahalıydı diye hatırlıyorum, TR'de 2-3tür satılmış olan fazla gelmedi ve tümünün satılması uzun sürmüştü.

Bizde saz neyse ABD'de gitar o, yani orada bir gençlik merkezi veya devlet okulunda amfi bulabilmek çok doğal o nedenle insanlar neden bu gitarların bağış yolu ile çocuklara verilmediği konusunda çok kızgın.
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Gibson les paul ağacı için 30 dolar ödediğini okumuştum bir yerde demek ki bu kadar oluyorsa bu işler çok da dert etmemiş olmalı. Chibson fiyatına üretip 5000 dolara piyasaya kakalıyorlar demektir ki bunların ilk satışa çıktıklarında 5500 dolara çıktığını okudum. Üzerinde efektli bir sürü pedallı bir model satılması çok zor bence. Müzik işi, teknolojik gelişmeye en son adapte olabilen sektör desem yalan olmaz. İçinde tonla devre bir sürü pedalle ben bu gitarı kullanmak istemezdim ki çoğunluk da istememiş satılmamış sonra gibson, satıcılardan geri toplamış depoda kalmış, fabrika yıkıma uğrayınca içerde olan herşeyi kırmak zorunda kalmışlar benim anladığım bu oldu. Facebook'ta birisi de içinde sağlığa zararlı boya vs kullanıldı o yüzden satamıyorlar da bağışlayamıyor da diye bir şey yazmış bana saçma geldi açıkcası. En azından hardware, devreler, manyetikler filan kurtarılabilirdi. İşçilik maliyeti yüzünden uğraşmamışlar herhalde. Fabrikanın taşınma ve yıkılma süreci daha çok para kaybettiriyorsa işlemi tamamlamamak için içinde ne var ne yoksa bir an önce imha edin denilmiş olabilir. Adamlar da işlerini yapmış boyanmış bir manyetik takılacak lp'ler çat çut gitmiş, firebirdler toptan imha edilmiş. Yazık amerika'nın müzik sektörü için pompei days gibi olmuş, bu tarihten sonra yellow stone parkındaki yanardağ patlar da abd'yi tümden yutarsa şaşırmam.
 
Geri
Üst