Foma

yakın zamanda usta müzisyenler tarafından kurulmuş rock grubu. çok yakın zamanda Single yayınlayacaklarmış.

kadro şu şekilde:

Vokal : EVREN UYSAL
Gitar : TANJU EREN
Bas: BATUR YURTSEVER
Davul : MURAT TÜMER

vokal hariç hepsini zaten biliyoruz, MAVİSAKAL'dan tanıyoruz, hepsinin hastasıyız (yım) :D kötü bir şeylerin geleceğini sanmıyorum. sanırım haziran ayında albüm çıkacakmış.

o vokal çok şanslı. babalarla konser verecek, albüm yapacak! burda resmen kıskançlık dan çatladım desem yalan olmaz. :D

bir de günlükleri var. (Facebook dan arakladım :p :D )

02.01.2008 - Tüm şarkı mix & masteringleri bitti!
01.01.2008 - F O M A BLUE JEAN Ocak sayısında. (İpek'e tşkler:))
31.12.2007 - İlk ekşisözlük entry'mizi giren "castro"ya tşkler :)
30.12.2007 - "İnsafsiz" & "Ağlamak..." mixleri başladı @ Finnvox
09.12.2007 - BLUE JEAN dergisi foto çekimi yapıldı.
05.12.2007 - "Herşey Ortada" mix'i bitti (@Finnvox).
30.11.2007 - F O M A Facebook sayfası alındı, Ocak ayında devreye girecek.
29.11.2007 - Şarkılar mix için Finlandiya ve Avusturalya'ya yola çıktı
28.11.2007 - Vokal kayıtları bitti
25.11.2007 - "Herşey Ortada" klavye kayıtları bitti
20.11.2007 - Parça Editleri bitti (zaten bi poke yoktu:)
19.11.2007 - "İnsafsız" altyapı kayıtları bitti
18.11.2007 - "Herşey Ortada" altyapı kayıtları bitti
17.11.2007 - "Ağlamak Yeniden Başlamak Demektir" altyapı kayıtları bitti
16.11.2007 - F O M A www.tolgaakyildiz.com 'da (Tolga'ya tşkler:))
03.11.2007 - F O M A DENEYEVİ stüdyolarında kayıtlara başladı
29.09.2007 - F O M A Hürriyet POPVİRÜS'te (Tolga'ya tşkler:))
Ağustos 2007 - F O M A Stüdyo FLAT/Maslak'ta provalara başladı
Temmuz 2007 - F O M A kuruldu
(aşağıdan yukarı doğru)

n62093144342270824903xr4.jpg
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Facebook hesabıma şöyle bir mesaj geldi:

F O M A 'nın ilk EP'si bu haftasonundan itibaren müzik marketlere ulaşmış olacak.

EP'den "İNSAFSIZ"a Alper-Caner Özyurtlu kardeşler yönetmenliğinde çekilen klip bu Çarşamba saat 22:00'den itibaren DREAM TV'de yayınlanan YUXEXES'te ilk kez gösterime giriyor.

Sevgiyle,

F O M A
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
ooooo, Hayırlı olsun Murat abi! :) EP'in Sivas'a gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum. :) Bu arada Klip'de dehşet olmuş... Ellerinize, yüreğinize sağlık.
 
FOMA'nın albümü Ekim ayı sonunda müzik marketlerdeki yerini alacak... Albümle ilgili ilk yazı ve beraberindeki sürprizler de Tolga Akyıldız'ın kaleminden bugünkü Hürriyet Cumartesi ekinde yer aldı:


FOMA ve Apocalyptica

Bundan 4 ay kadar önce FOMA’nın EP’sini yazmıştım.

Mavi Sakal’ın kurucusu Murat Tümer ve grubun sonraki dönemlerinde yer almış Tanju Eren, Batur Yurtsever ile seçmeler sonucu en son katılan solist Evren Uysal’dan oluşan FOMA, iddialı şarkıları ve parmak ısırtan sound’ları ile hemen dikkatimi çekti. Aslında o zaman çıkan EP önümüzdeki aylarda piyasaya çıkacak ilk FOMA albümünün habercisiydi. FOMA yazı boşa geçirmek istememişti ve internet üzerinden ücretsiz dinlettiği EP şarkılarını CD olarak da çoğaltmak istedi. EP’nin piyasaya çıktığı 16 Nisan’dan bugüne neler oldu dersiniz...

2 Mayıs’ta albüm kaydına giren grup 16 Temmuz’a kadar stüdyoda kaldı. Kayıtlar İstanbul Deneyevi Stüdyoları’nda Taylan Özdemir tarafından yapıldı.

11 Ağustos’ta başlayıp ve 25 Ağustos’ta biten miksler, Finlandiya’nın ünlü Finnvox Stüdyoları’nda Risto Hemmi, mastering işlemleri ise Mikka Jussila tarafından yapıldı.

Ben gruba olan özel ilgim nedeniyle, hem de mastering sonrası tüm albümü dinleme şansına eriştim. Daha doğrusu projenin her aşamasında yanlarındaydım. Bu albüm son yıllarda beni heyecanlandırmayı başaran tüm projeler içinde de farklı bir yere oturdu.

Ekim sonlarına doğru dinleyeceğiniz albümün şarkılarının bütünlüklü hali, grup tarafından yapılan düzenlemelere duyduğum hayranlık, kayıt, miksaj ve mastering’in dünya standartlarında oluşu falan bir yana iki önemli sürprizi daha var.

Bunlardan ilki Apocalyptica. İşe Metallica’nın hit şarkılarının çellolarla klasik yorumunu yaparak başlayan Finlandiyalı grubun ünü geçen her gün arttı. Daha sonra kendi şarkıları ile de beğenilerek sadece bir icra grubu olmadıklarını kanıtladılar.

Eicca Toppinen, Paavo Lötjönen, Perttu Kivilaakso, Mikko Siren’den oluşan Apocalyptica; Metallica dışında Pantera, Rammstein, Sepultura, Faith No More, Led Zeppelin gibi önemli grupların şarkılarını da icra etti. Ayrıca Sex Pistols, Sepultura ve Metallica ile aynı sahneyi paylaştı.

FOMA albümünün açılışında yer alacak 8 dakikalık, senfonik, insanın tüylerini diken diken eden bir şarkı var; "Opus 8 (Ben Kendimden Geçince)". FOMA, bu şarkıya eşlik etmesi için Apocalyptica’ya teklif götürdü. Şarkıyı çok beğenen Apocalyptica hiç ikiletmeden, hem de dünya turnelerinin ortasında, iki günlüğüne Helsinki’ye gitti. Şarkının yaylı aranjmanları, bizzat Perttu Kivilaakso tarafından yazıldı.

Ben iki grup arasındaki müzikal birlikteliğin önümüzdeki dönemde de çeşitli boyutlarıyla devam edeceğine inanıyorum.

Albümün ikinci sürprizi de "Hayır Diyemedim"e eşlik eden İmer Demirer. Bence dünyanın sayılı trompetçilerinden biri olan ustanın, bir rock şarkısına hem de doğaçlama olarak nasıl dokunduğunu görmenizi isterim.

"İnsafsız", "Her şey Ortada" ve "Ağlamak Yeniden Başlamak Demektir"; yeni şarkılardan "X", "İndi" ve "3. Köprü" hepsi çok sevdiğim ve defalarca dinlemekten sıkılmadığım albümdeki diğer şarkılar.

Ama bir Tanju Eren bestesi olan ve Aylin Aslım tarafından büyük başarıyla söylenmiş "Hala"nın bu albümde bir FOMA yorumu var ki, onu da dinleyince çok etkileneceksiniz. Büyük olasılık çıkış şarkısı olacağını düşündüğüm "Hala", Aylin Aslım’ın yaklaşımıyla içimizi acıtırken FOMA yorumuyla öfkeli bir çığlık olmuş... Bende hala ikisinin de yeri ayrı ama.

Tolga AKYILDIZ
Hürriyet Cumartesi, 30.08.2008
 
Murat, ellerinize saglik yeni parca cok guzel olmus.
Insallah bir ara memlekete gelebilirsem, canli olarak seyretmek isterim.
Benim cocuklar ikileyince seyahat filan kalmadi bu aralar :)
Bizim taraflara gelirseniz haberim olsun.
 

Benzer konular

P
Yanıt
0
Gösterim
592
powerslave
P
V
Yanıt
0
Gösterim
820
vassago
V
S
Yanıt
0
Gösterim
738
smack
S
Geri
Üst