İBANEZ RG950QMZ VS RG2550E

RG2550E mi alayım

Artı ve eksileriyle baya düşündüm rg950qmz çok temiz bir ilan buldum ama biraz pahalı 2550den yardımcı olabilir miisniz amelelik yapıpıp kazanılan parayla gitar almak daha ironik ve zor
 
950Qmz köprüsü kalite olarak 2550den biraz düşük ama bu hor kullanılmamış bir köprüde pek sorun olmayabilir. Ben eşimin kaybettiği iddia üzerine internetten sıfır bir 970qmz alıp aha sonra satmıştım ve şu an Prestige RG gitarım var. 970 ve 950 benzer modeller. Benimkinin uzerindeki figurlu maple top pek matah bir gorunuse sahip degildi. Prestige'e gore agir gitardi. Onun disinda bir sıkıntısı yoktu. Ha bir de klavyesindeki binding sıradışı, maple sap içine gömülü rosewood klavye ağacı var ve binding görünümünü oluşturan maple sapın kendisi.

Ne var ki, prestige eğer düzgün bakılmış bir gitarsa ben olsam onu tercih ederdim. Çünkü daha ince sap, daha kaliteli donanım, daha hafif ve ince boyalı gövde ve dediğinize göre üstelik daha ucuz.
 
rg2550 ve ilk çıktıkları dönemdeki edge prolu modelleri oldukça vasat bulunuyorki bende sevmem fazla . ama 2011 miydi 2012 miydi o ara birşeyler değişmeye başladı sanki . bence sonraki modeller daha iyi

premiumlarda çok iyi örnekler çıkabiliyor . bir arkadaşımda acayip modifiyelenmiş daphne blue bi örneği var müthiş . alet kendini fender sanıyor :)
 
Benim 2003 RG2570EX edge pro'lu gitarım asla elimden çıkarmayacağım üç gitarımdan biri ve açıkçası kendimi çok şanslı ve şımartılmış hissediyorum bu gitarda. Inanılmaz alçak tel seviyesi, tam kıvamında jumbo fretler, sonraki RG prestige'lere göre daha ince ve alcak perdelerde daha dar sap, matched headstock (gövde rengi ile alakasız siyah headstock kötü görünüyor bana RG'de), gayet titresken ve akustik olarak cok başarılı bir gitar. Edge pro da bir iki küçük fark dışında Edge ile aynı tremolo zaten. Belki ben sansliyimdir ama hor kullanılmamış bir RG prestige gitarın bu piyasa şartlarında alınabilecek en iyi gitar olduğunu düşünüyorum. Salakça bir şekilde düşük piyasası var bu gitarların.
 
Geri
Üst