JHS Little Black Amp Box Passive Amp Attenuator kullanan bilen var mı?

Bildiğimiz volume pedalı bu.

20160213225657.jpg


Preamp'a hükmeden bir master volume gibi düşünebilirsiniz. Yeri FX Loop zaten, kabinle kafa arası değil.
 
eliniz bu işlere yatkınsa kendiniz yapabilirsiniz.
kendi yaptığım pedalı, amfinin fx loop’unda kullanıyorum, gayet iş görüyor.
ama bu pedal, amfinizin speaker çıkışında KULLANILAMAZ...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
fx loop zaten evet .... yani mesela 30w filan bir Head alıp loop'a takıp 1x12 ile evde apartman ses seviyesinde randıman alınır mı yoksa üç kuruşluk volume pedalı ile kendimizi mi kandırmış oluruz diye sordum, kullanan varsa. Tonu filan yer mi acaba...
 
Şimdi ton konusu çok öznel bir mevzu, o 'yenmiş tonu' arzulayan birileri çıkabilir.

Lambalı amfiden 'ton' elde edeceğiz diye kıvranırken en çok göz ardı edilen nokta speaker drive'ı. Hani şu herkesin benimsediği 'lambalı amfi kullanacaksan sesi açacaksın' düsturunun asıl esprisi o. Paranın satın alabileceği en kral attenuatorü aldık, düşük volumede power lambalarını satüre ettik, ama hala bir şeyler eksik. O eksik olan şey speaker'dan gelen drive işte. Onun de tek yolu speaker'a giden borunun vanasını açmak (volume).

Bu tür aletler güzel tonların bir parçası olabilir, ancak bir referansı kovalıyorsanız, mesela Larry Carlton'un Royal Scam'deki tonu lazım, Knopfler'ın On The Night konserindeki ton lazım vs. vs. sesi açmanın yerini tutan analog bir teknoloji henüz malesef yok. Ayrıca düşük seste bir halt anlaşılmazken V30'la Greenback'in farkı geceyle gündüz gibi ortaya çıkıveriyor yüksek seste.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Çok doğru. Ama maalesef her şey ideal olamıyor, en büyük engel olarak apartman hayatı çıkıyor.. 5 watt amfilerde bile alt ve üst komşu yazlığa gidince ancak o speaker drive alınabiliyor. O yüzden böyle ara çözümlere bakmak gerekiyor bazen.
 
super sonic 22 head ile kullaniyorum. amfimin fx loop cikisi line seviyesinde ve delay pedalim instrument seviyesinde calisiyor. benim kullanim amacim fx loop’a giden sinyali dengelemek...
 
Çok doğru. Ama maalesef her şey ideal olamıyor, en büyük engel olarak apartman hayatı çıkıyor.. 5 watt amfilerde bile alt ve üst komşu yazlığa gidince ancak o speaker drive alınabiliyor. O yüzden böyle ara çözümlere bakmak gerekiyor bazen.

Şahsi tecrübem bu konuda en iyi seçeneğin analog pedal olduğu yönünde. Doğru pedal/amfi ikilisi seçilirse attenuator'den daha iyi performans alındığını defalarca tecrübe ettim. Biraz zaman ve para isteyen bir yol, ancak tüketim çılgınlığına kaptırmazsanız ya da müzik zevkiniz tutarlıysa, çok değişken değilse noktayı koymak da olası.
 
Ne sonuç vereceğini bilmiyorum ama merak ettim açıkcası bu pedalı. Banzai Music den parçaları sipariş verdim. Çok anlamam bu işlerden fakat yapması zor görünmüyor. Amacım master volume olmayan amfide preamdan gelen sinyali kısıp power katının daha çok kırılmasını sağlamak olacak. Booster /eq /od pedallarıyla da sinyali destekleyeceğim. Bakalım sonuç nasıl olacak. Bilmediğim nokta şu, bu jackları ve potansı ne çeşit bir kablo ile bağlayabiliriz? Kablonun bizim memleketteki adı nedir?
 
Ekranlı kablo Ali. Normal bildiğin gitar kablosu... Bende var Emek kablodan, sana kesip vereyim. 100 metre almıştım, kablo yap yap bitmiyor!

;)

Alet de faydalı olabilir, genelde çok güzel şekilde Marshall kafasına gidiyor bu. Çünkü preamp deli gibi basar ya Marshallarda. Aynen yüksek gain preampı ayarlıyorsun. İşte o sinyalin hepsini güç katına yollamaktansa, bir miktar geriye çekebiliyorsun bu aygıt ile. Bir nevi by Post PI master vol gibi düşün ama tam öyle de değil. Daha kötüsü. Yukarıda arkadaşın dediği gibi düzgün tonlar almak için çok işine yarayabilir. Attenuator değil ama ki zaten sen de biliyorsun.

B
 
Gitar kablosu ise bende bozuk bir iki kablo vardı, onlardan çıkarırım. Eyvallah abi sağol.
Pedal kasası, Alpha linear pot, jack..vs hepsi 10 euro bile tutmadı. Gelsin sonucu bildiririm.
Sağol abi
 
Geri
Üst