Yeni tel ve sap ayarı hakkında

telleri tek tek çıkarıp tak toplu çıkarma, belki yardımı dokunur. en kalın telden başla sonra re teli sonra si teli sonra la sonra ince mi diye git, bakalım işe yarayacak mı?
 
09'dan 10'a geçince Truss rod'u 45 derece sıkmak bana inanılmaz abartılı geldi ama gitarına göre değişir tabi.... ben 10 ve 11 set arasında hiç ellemiyorum bile sapı, ancak 10-52 filan yaparsam belki 1/8 tur yani 20 derece filan ancak çeviririm. Haşırt diye 45 derece zorlama derim.
 
45 derece çevirmek sapa zarar vermez ki, zaten alyanı dik konumdan çapraz konuma getirmek gibi bir şey. Ayrıca 30-45 arası dedim, ben öyle yapıyorum yağ gibi akıyor hocam :)
 
Gitar suntadan yapılma değilse tellerin hepsini çıkartın bir şey olmaz. Klavye temizliği de yaparsınız. 30 derece çevirin 10 dk civarı bekleyin kontrol edin, olmadıysa az az çevirip kontrol edin.
 
Doğru, laf olsun diye sapla oynama @Blueser__ önce kontrol et ama sap çelikten değil de ağaçtan yapıldığı için hareket ettiğini göreceksin. Ha yok teller klavyeden zaten ışık yılı uzaklığında ise 9-10-11 telleri sap ayarı yapmadan kullanabilirsin.
 
Sap ayarı düzgünse zaten köprüden yükseklik ayarlamak gerekir. Kaç yıldır sap ayarı yapmıyorum çok sık yapılan bir şey değil. Bir iki tel temas ediyorsa ve teller konforsuz şekilde yüksek değilse köprüden yükseklik ayarı yapmak mantıklı.
 
... yerine... diye bir şey yok. Köprü ayarı action için yapılır, sap ayarı da action için olabilse de temelde sapta bir ayarsızlık eğrilik vs varsa yapılır (genelde çok farklı kalınlıkta tele geçmekten dolayı).
 
Geri
Üst