Empedans?

Okullar açılıyor malum elektro gitarımı kulaklık ile çalmam gerekecek referans kulaklığı arıyorum karşıma empedans diye bir şey takıldı,araştırdım ama aynı kulaklığa ait bir sürü farklı sonuç gördüm ve kafam karıştı,proseörüm boss me 80 kulaklık bu alete takılacak bana hem empedans mevzusunu anlatacak hem de bu alete takabileceğim,güzel verim alabileceğim bir kulaklık önerilirse çok mutlu olurum teşekkürler
 
Merhaba,
Size sahsen empedans nedir, neye yarar, neyi anlatir bunu aciklayamayacagim ancak googleda “seste empedans nedir” diye aratirsaniz sorunuza gayet guzel yanit alabileceginiz Türkçe açıklamalar çıkıyor, oralara bakabilirsiniz.
Genelde sizi ilgilendirecek ohm değeri olarak empedans, prosesöre kulaklık bağlayacağınızdan, sinyalin voltajı da düşük olacağından 2,4 veya en fazla 8 ohm olacaktır.
Bu noktadan hareket edebilirsiniz prosesörünüz üzerindeki aux çkışının empedansını googledan bakınız derim.
Kullanılacak kulaklık bence tamamen bütçe işi, tek söyleyebileceğim şey karalter olarak mümkün olduğunca ”flat” (yani kendinden bas, tiz, mid boostlamayan ya da cutlamayan) bir sesi olmasına fikkat ediniz, bu yüzden araştırmanız gerekir. Şahsen şu ya da bu kulaklık markası ve modelini alın diyemem. Zira 100 TL’ye de 10000 TL’ye de kulaklık (hifi kulaklıkları) mevcut.
Esenlikler dilerim.
 
Geri
Üst