Çok mutluyum sizinle mutluluğumu paylaşmak istedim.

Herkese merhabalar, adım Kadir 19 yaşındayım. Birazcık uzun olacak mutluluk hikayemi paylasmak istiyorum.

Bu sene 2.kez üniversite sınavına girdim oldukça fazla ders çalıştım. Ancak sınav esnasında kalbim sıkıştığı için üstüne taşikardi geçirdiğim için sınavdan 1 saat sonra acilen çıkmam gerekti ve 1 senelik tüm emeğim çöp oldu. Tekrar sınava hazırlanma sürecini düşündükçe mahvoluyordum. Ekimde 20 yaşını dolduracağım ve elimde bir üni meslek olmaması canımı çok sıkıyordu.

Bizim çok yakın bir aile dostumuz var 15-20 seneye dayanan bir şey. Aynı zamanda babamın patronu ve hollanda vatandaşı 10 sene önce türkiyeye dönüş yaptı. Adı ahmet olsun :)

Ben babama polonyada okuma konusunu açtım maddiyatı karşılayabilir miyiz gibisinden babam maddiyatı karşılasak bile pek yollama yanlısı değildi ardından ısrar ettim ve dedi ki ben yurt dısına cıkmıs birisi değilim ahmet abiyi ararız bi fikrini alırız sonra tekrar konuşuruz :) Ahmet abi arandı konusuldu yarın gelin daha detaylı konusalım denildi. Ben o gün sabahtan ertesi güne kadar taşikardiden çıkamadım. 2 şer kalp ilacı ile sakinleşebildim 😂

Her neyse gittik Ahmet abi ile konuştuk. Ahmet abi babama dedi ki kadir senin oğlunsa benimde torunum sayılır. Benim hollanda da bulunan ev boş 10 yıldır yılda 2-3 kez giderim düzeni falan işlemleri sağlarım dönerim. Polonya gibi ülkeler hollandanın yanından geçemez. Polonya bir hollanda kadar güvenli ekonomisi üniversitesi gelişmiş değil dedi pek orayı önermem dedi ama gelsin hollandaya evimde üniversiteyi bitirene kadar kalabilir zaten ev boş. Öğrenci vizesi ile ayda 40 saat çalışabilir oradaki arkadaşlarımdan işte buluruz daha gitmeden dedi kendi harçlıgını kazanır dedi.

Ben takla atmaya başladım mutluluktan ve şu an bayramın bitmesini bekliyoruz yurt dışı eğitim şirketi ile dosyaları belgeleri ayarlayacağız.
Türkiyede ielts sınavına girecegim, ingilizcem b1-b2 arasında. Ielts den 6 almam gerek. Ara dönemde gitme şansım oldugu için 3-4 ay ingilizce calısıp alabilirim diye düşünüyorum dile çok ilgim var.

Şu anda bize bağımlı tek değişken: Üniversitenin ücreti çoooooookkk fazla olursa gidemeyeceğim.
Bizden bağımsız değişkenler ise: vize, üniversite kabul gibi işlemler yani resmi işlemler.

Herkesten tek ricam iyi dilekleriniz, yazımlarımda yanlışlar olabilir 2-3 gündür kalp ritmim 160 dan aşağıya düşmedi aşırı mutluyum sürekli gülüyorum dikkatlice yazamadım mutluluğumu herkesle paylaşmak istiyorum.


Güncelleme: Hollandada en ucuz üniversite 9 bin euro gidemiyorum.
Polonya gitme ihtimalim vardı babam ise orayı istemiyor. Yani gidemedim. İyi dileği olan herkese teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Tebrikler, önceden de bu üni konularını açtığın için bu konuda heyecanını az çok biliyordum, güzel haber için çok sevindim.

Ielts için 6’yı gözün kapalı da alırsın, ingilizcen zaten iyiyse internetten çıktı alıp test çözmeni öneririm :)

Umarım dilediğin gibi olur!
 
İelts'ten 6'yı gözün kapalı alamazsın, çalışırsan alabilirsin. Maalesef bizim ülkemizde öğrenciler pek ingilizce bilmiyorlar ancak bildiklerini düşünüyorlar. Dikkatli ol derim. İelts ucuz bir sınav değil. Kesinlikle her gün writing yaz derim, reading için bol bol test çöz. Zamanını iyi kullanmayı öğren, yüksek bir puan değil zaten ama şunu unutma Türkiyedeki sıradan bir öğrencinin alabileceği bir ingilizce notu da değil, hafife alma. Umarım gönlüne göre olur, ben de çok isterdim senin yaşlarında böyle bir şey yapabilmeyi ben yapamadım ama umarım sana nasip olur. Görüşmek üzere :)
 
İelts'ten 6'yı gözün kapalı alamazsın, çalışırsan alabilirsin. Maalesef bizim ülkemizde öğrenciler pek ingilizce bilmiyorlar ancak bildiklerini düşünüyorlar. Dikkatli ol derim. İelts ucuz bir sınav değil. Kesinlikle her gün writing yaz derim, reading için bol bol test çöz. Zamanını iyi kullanmayı öğren, yüksek bir puan değil zaten ama şunu unutma Türkiyedeki sıradan bir öğrencinin alabileceği bir ingilizce notu da değil, hafife alma. Umarım gönlüne göre olur, ben de çok isterdim senin yaşlarında böyle bir şey yapabilmeyi ben yapamadım ama umarım sana nasip olur. Görüşmek üzere :)
İngilizcesi dediği gibi B1-B2 arasındaysa alır, fazlasıyla test çözerse bu sorunu yaşamaz. Demiyoruz ki sınavdan bir gün önce 1-2 bakınsın sonra girsin

@kadir6185 Ben 2 yıl önce sadece kitaptan çalışıp, az test çözerek girmiştim, onun yerine testlere daha odaklansam eminim sonucum en az 1 puan fark ederdi. Ben bu hatayı yaptım aman sen yapma.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Öncelikli tavsiyem her şeyden önce iyi bir kardiyolog ile temasa geçmeniz olur. 20 yaş taşikardi için çok erken. Okul, kariyer vs. hiçbiri sağlığınızdan önde tutulacak şeyler değil. Geçmiş olsun, her şey istediğiniz gibi olsun.

Yorumunuz için teşekkür ederim, ben 15 yaşından beri taşikardi ile uğraşıyorum. Ne kadar profesöre uzman doktora gittiysek teşhis konulamadı. Kalbimde her şey normal ama nabzım 210 a kadar çıktığı oluyor bazen.
 
Polonyayı küçümsememeni ve Lehçe dilinin ilerleyen yıllarda gelişen Polonya ekonomisine bağlı olarak Türkiye de aranan zor bir dil olduğunu hatırlatmak isterim. Başarılar.
 
Şimdi gidememiş olabilirsin ama zehri bi kere kaptın. Burada çalışır bi üni kazanır erasmus, staj, yüksek lisans derken gidersin. Şu kalp işinin de üstüne git derim, ne zaman geleceği belli olmayan ataklar hayat kaliteni bir hayli düşürüyor olabilir. Türk doktorları genelde bir hastalık varsa sportif faaliyet adına birşeyler yapmayı yasaklayarak atakları azaltacaklarını düşünüyor olabilirler ama avrupada ve de amerikada spor tıbbı çok ileri durumda. Bu tarz hastalıklarda düzenli uzun mesafe koşular yapmak nabzı belli bir seviyeye indirdiğinden dolayı yardımcı olabilir gibi şeyler duymuştum. Yoksa her sınava girdiğinde böyle olacaksa girme o sınava daha iyi.
Bol şanslar, yurt dışı o kadar da güzel bir yer değil. Ülkemiz güzel, sadece biraz daha fazla çalışmamız gerekiyor gavurlara göre.
 
Bölümden bölüme değişmekle beraber bir çok üniversite rank sıralamasında polonya üniversiteleri türkiye üniversitelerinin gerisinde. Zaten bizden daha geri kalmış bir ülke. Milliyetçilik yapmıyorum bence tartışmaya açık bir konu bile değil.
 
Geri
Üst