Recep İvedik

Bu adam bana hiç samimi gelmiyor yaa, diyorlar ki bu Recep ivedik "Şaban" gibi seri olacakmış, yeni nesil şaban olacakmış, yahu sen efsane Kemal Sunal'ın yerini tutabilir misin be? Onun kadar samimi ve sevecen olabilir misin? Şabanın bir gülüşüne görünüşüne bile gülebiliyoduk. Senin o koca göbeğine gülerim artık! :D Kemal Sunal ile kıyaslanamaz bile. Ayrıca seri olursa da berbat olur, hep aynı esprilerin gideceğine eminim.
 
izlediğim en saçma ve en komik filmlerden biriydi, baya güldüm filmi izlerken. yan rollerdeki oyuncular sıradan olmasa komedi klasiği bile olurmuş.

ayrıca kemal sunal aynı espriyi, aynı lafı geçtim; 25 yıl aynı karakteri oynadı. hatta bir filminde çekilirken adı şaban olarak oynanmış ama dublajda adını bari bu değişik olsun diye osman yapmışlar...ama bir sakar şakir deki marmara kazım karakteri, bir karbonat erol, bir ali şen yok bu filmde varsa yoksa recep ivedik başka bişey yok, saçmalığını saymazsak komedi anlamında tek eksiği bu bence.
 
İki saatlik gayet eğlencelik bir film olmuş.Esprilerin hepsi kaliteli olmasa bile güldürüyor.Bu tarz filmlerden çok sanatsal atraksiyonlar beklenemez zaten...Keyifli vakit geçirme manasında gayet doyurucu bir filmdi.Sonuna bakılırsa da devamı gelecek gibi...
 
evet dediğin gibi çok doyurucuydu. espriler kaliteli olmasa bile karakterin söyleyiş tarzı güldürüyor. ama esprilerin çoğunda katılarak güldüm denilebilir. zaten o kamyoncu sahnelerinde salonun hepsi kırıldı gülmekten.:D şahan'ın kendisi dedi zaten bu film "git gör ve gül" tarzı filmlerden... ayrıca bu yapım üç film olarak tasarlanmış. devamı gelecek... ikincisi daha değişik daha farklı olacakmış. bekleyin görün diyor şahan bey. :)

testestoronlarım getti. :D
 
filmin hangi amaçla yapildiği ile ilgili yorumlar gerçektende ilginç.. sanırım filmin amacı konusunda hemfikiriz bunu devamlı vurgulamanın bir amacı olmasa gerek ya da söylenicek birşeyi olmaya bir film için söylenicek tek şey bu olabileceği için herkes bundan dem vuruyor.. el haraketlerine hala insanların kahkahalar atması kendilerini filmde gülmeye kurdukları için olsa gerek.. cem yılmazın arog'una rakip gösteriliyor birde bu film; arog'un 3dk.lık fragmanı sanırım çok daha doyurucu.. yahu artık güldürmek için bıraksın şu türk sineması belaltı esprileri ve küfürleri..
 
sinemaya deliler gibi gülmeye, eğlenmeye odaklı gelen insanların her bir boka hayvan gibi öküz gibi, ön koltukları tekmeleyerek gülmelerine katlanmak zorunda kalıyorsunuz,bi sürü recep ivedikle doluyor etrafınız, bu da katlanılmaz bir durum! ortaokul seviyesinde esprilere ve el hareketlerine bu kadar meraklı bir millet olmamızı da anlayamıyorum,diğer taraftan filmde bazı dokundurmaların olduğu fikri de yadsınamaz
 
Şu günlerde gitmeye hiç niyetim yoktu ama üstüne bir de Genç Turkcell rezilliğini çekerek katlanmak zorunda kaldık. Hatır için çiğ tavuk yenirdi ama bu yapılmazdı arkadaş, bunu diyebilirim. Müthiş pişkin bir lise tayfası yolda; en ufak delikte fare gibi kaynak yapıyor araya çakallar.. Tabii oraya şerit ve benzeri bir şeyler çekmeyip, ortalığı American Gangster'da kamyonetin kasasından yardım yapılan sahneye çeviren sinema yönetimini de kutlamak gerek.

Gelelim filme. Yok; ben böyle espri anlayışı ile büyümedim, böyle bir şey bilmiyorum. Şive olayına şahsen çok meraklı bir insanım ama bir kaç anlık tepki ve bazı yerlerde şivenin tam olarak oturması haricinde gülemedim pek. Gereğinden fazla yapmacık hareket dolu bence film. mantarpano bir cümle yazmış; izlemeye gelenlerin "Ön koltukları tekmeleyerek gülmelerinden" bahsetmiş, doğrudur, hatta daha da vahimidir. Bir ara artık esprisimsilerin geldiği anlarda sahne ışığının yansıdığı kalabalığa dikkat etmeye başladım; ulan sanarsın içeride Boca Juniors ile River Plate oynuyor, her espride millet koltuğunda zıplıyor, öne doğru hamleler yapıyor, önünü tekmeliyor filan.

Zaten bir tanesi gelip 11 tane filan bilet alıyor ve bu da otomatikman kıraathane havasında bir film ortamı yaratıyor size. Yan salondaki Sweeney Todd'a gitmediğime pişmanım açıkçası. Bu adamın TV8'de ne de güzel esprileri ve tiplemeleri vardı yahu..
 
şu ana kadar vizyona giren Türk komedi filmlerinden kaçında "sanatsal" birşeyler beklediniz? bu filmi izledikten sonra "ayy anam hiç sanatsal birşeyler yok" demek çok absürt birşey bence, tamam ben espiri anlayışlarının farklı olmasından dolayı beğenmeyişleri anlarım, bakın yukarıda cantstandya arkadaşım "ben böyle espri anlayışı ile büyümedim" demiş, pat bitirmiş olayı, seyircinin tabii ki buna demeye hakkı vardır, herkes herşeye gülecek diye birşey yok ama kalkıp ta beğenmeyişini "sanat-manat" diyerekten abartırsan bu sefer millet sana güler...
dün izledim filmi, gayet komikti yanii, beklentim zaten gülmek yönündeydi, beklentimi epeyce bi karşıladı, bayada bi güldüm, güzeldi, şahanın başarılarının devamını dilerim, bu adam bence Türk insanının nelere gülebilkceğini gayet ii biliyor diyorum ve sözlerimi tamamlıyorum...
 
Ben her ne kadar filmi pek beğenmesem de hiç gülmedim gibi bir izlenim bırakmak istemiyorum; bir de bu "sanatsal" lafına gıcığım böyle filmlerde, bunu söyleyeyim giderayak. Jim Carrey'nin komşusunun köpeği kendi bahçesine sıçtıktan sonra buna misilleme olarak komşusunun bahçesine giderek bizzat sıçmasında da sanatsal bir yön yok ama bu sahneye gülmedim diyen insanı da döverler yani. İnsan gideceği filme göre şahsi jikle ayarını iyi çekmeli.
 
Cantstandya demiş ki:
Jim Carrey'nin komşusunun köpeği kendi bahçesine sıçtıktan sonra buna misilleme olarak komşusunun bahçesine giderek bizzat sıçmasında da sanatsal bir yön yok ama bu sahneye gülmedim diyen insanı da döverler yani. İnsan gideceği filme göre şahsi jikle ayarını iyi çekmeli.

dönüp dolaşıp şu jim carrey'i hatırlatma bana. :D abartısız 10 dakika kahkaha. hatta açıp izliyorum yahu. :D
 
Cantstandya demiş ki:
Jim Carrey'nin komşusunun köpeği kendi bahçesine sıçtıktan sonra buna misilleme olarak komşusunun bahçesine giderek bizzat sıçmasında da sanatsal bir yön yok ama bu sahneye gülmedim diyen insanı da döverler yani. İnsan gideceği filme göre şahsi jikle ayarını iyi çekmeli.

Malesef bunu korku filmlerinde yapamıyor Türk Milleti!
 
milet ne anlılyor acaba böyle bel altı esprilerden ve konuşmalardan ben daha çözemedim..nezaman bir küfür duysak güleriz milletçe..garip bir komedi anlayışımız var..
 
Geri
Üst