Gitar çalmakta tıkandım

Benim hatırladığım kadarıyla insanlar kullanıcıya tepki vermemiş, grubu eleştirmişti. Ben de eleştirmiştim, çok sıkıcı buluyorum o tip grupları. Müzikle ritmik olarak oynayıp armonik olarak tipik karanlık modlara sıkışıp kalmaları beni çok eğlendiriyor (alaycı anlamda, aslında hiç eğlendirmiyor ve sıkıyor...) Ama bu bir kişisel tercih meselesi, ortada linç filan olduğunu hatırlamıyorum. Eleştiri çok ters karşılanıyor bizim toplumumuzda nedense, kişisel olmasa bile kişisel algılanıyor.
Bu forumda (tam olarak sebebini bilemiyorum ama...) prog metale ve/veya virtüöziteye çok düşkün bir kitle yok sanırım. En azından yoğun paylaşım yapan-mesaj yazan kitle arasında. Herhalde bu nedenle de daha fazla eleştiri yapıldı. Bunu linç olarak etiketlemeyi doğru bulmuyorum. Kullanıcıya yönelik bir sataşma vb vardıysa bu başka tabii... Ama benim aklımda öyle kalmamış. Orijinal mesajı da bulamadım, o yüzden kesin konuşamıyorum.
Ancak bir yılda pek çok şeyi öğrenip özümsediğini düşünen birini belki yeniden düşünmeye sevketmek için iyi bir örnek olabilir. Ama bence Jeff Loomis çok daha iyi bir örnek:)
 
Minik bir linç derken abartı yapıyordum. Yoksa sizinle şahsımıza varacak bir tartışma tabi ki yaşamadık. :) Sadece siz ve bir kaç kişi grubu ağır eleştirmişti ve biraz da dalga geçmişti.
 
Yani bu öğrendiklerini uygulamaya koymalısın. Bence sabırlı ol. Daha çok zamanın var. Çalışmaya ve aramaya devam et. Herkes zaman zaman böyle hisseder.
Ve rock/metal tarzının dışında şeyler de kesinlikle dinle:)
 
Elektro gitar dipsiz kuyu gibi bir enstrüman. Bizimde yapmamız gereken bir anda dibini görmeye çalışmak değil önümüze ufak hedefler koyarak gitmek. Mesela sweep picking den korkuyorum demişsin. Ben de korkuyordum. Aslında hemen hemen her tekniğin ilk aşamaları pek zor değil. Onu ilerletmek zor. Mesela sweep yapmaya direk 6 telden başlarsanız sonuç almanız zor olur.
Yaptığınız teknikleri ilerletin. Mesela alternate picking hızlı çalmanın kolay olduğu bir teknik sayılmaz. Aynı şey down picking gibi basit görülen teknikler için de geçerli. Bunları geliştirmenin sonu yok. Bunun için bir metod kitabı alıp çalışabilirsin.
Farklı tarzlar dinle. Mesela ben ilk başladığımda çok ağır metal dinlemem diyordum şu an gayet death metal de dinliyorum.
Armoniyi tabii ki öğrenmeye devam et. Mesela ben çok bilmiyorum ve bu büyük bir eksik.
Doğaçlama atmaya çalış. Bu gerçekten önemli. Arka plan açarak çalışabilirsin.
Şarkı yazmayı dene. Bu da sana iyi bir uğraş olmakla beraber çok şey katar. Kayıt imkanın kötü olabilir. Daha 1 yıl olmuş elbet bir iyi olur. Sen yaz bir şeyler.
Farklı coverlar yap. Ben rap şarkıya arka plan yazdım, tasavvufi müziği elektro gitar ile çaldım... Aklına gelen en uçuk şeyleri dahi dene. Şarkıları da aynen çalma. Onları bir miktar değiştir, kendine göre yorumla.
Teknik konusunda metod kitabı öneririm. Ben speed mechanics for lead guitar kitabını kullandım ve bitirmek hiçte kolay değil bence:) Bunun yanında bildiğim ama denemediğim John Petrucci nin Rock Discipline kitabı var. Onu kullanamadım yorum yapamıyorum:)
Bu arada zaman zaman normal. Mesela bana bazı şeyler çok zor bazı şeyler de geliştirmeyecek miş gibi sık sık geliyor. Ama önemli olan her zaman gelişmek değil, zevk almak ta önemli.
 
Araştırmamak, yeterince yeni müzik keşfetmemek ile alakalı bir sendrom yaşıyorsunuz gibi duruyor buradan bakınca.

O zaman;

Buyurun buradan yakın;



Lütfen ısrar ediyorum;



Gerçekten darılırım;


Hocam metal sevmiyorum demiştim özellikle mi seçtiniz yahu 😁
Bu arada şarkılardaki teknikler iyi gibi ama ben bu şarkılara zaman harcamam kulağa iğrenç geliyor.
 
Hocam metal sevmiyorum demiştim özellikle mi seçtiniz yahu 😁
Bu arada şarkılardaki teknikler iyi gibi ama ben bu şarkılara zaman harcamam kulağa iğrenç geliyor.

Kulağınıza iğrenç gelen o müziğin içinde ne mutlu ki sizin de fark edebildiğiniz gibi derya deniz bir birikim mevcut. Halen çok geç değilken yeni müziklere karşı tutumunuzu bir gözden geçirin derim. Zorla 7/24 dalak böbrek metal dinleyin diyen yok. Fakat yaşadığınızı düşündüğünüz durumun çıkış yolu buralardan da geçecekse bırakın geçsin. Zaman harcamaya tamah etmediğiniz bir tarz sizin 1,5 yılda kazandığınız (yada öyle sandığınız) bütün müzikal edinimlerinizi iki salisede harcıyorsa o zaman en azından “ne oluyor” diye oraya bir bakmak lazım. Bu şekilde “o cazlar blueslar beni mahvediyor”dan öteye gidemeziniz.

Yada şöyle diyeyim; ben olsam böyle yapardım/yapıyorum. Yoksa değerli vaktinizi nasıl ve neye harcayacağınız yine sizin bileceğiniz iş.
 
Bazen bu olay benim de başıma geliyo keza bu durumda yaratıcılığını ortaya koymalısın teori öğrenmelisin teknikler bitmez bir çok gitar tekniği var bir ömür yetmez bunlara
 
Geri
Üst