Chimeric (Kimerik) Metal

Söz yazmayla başladığım müzik serüvenimde yeni bir tür bulduğumu iddia ederek değil sanarak bu başlığı açıyorum. Çünkü o kadar şarkı dinlememe rağmen benzer bir şey bulup da içine sokamadım yani bir türe benzetemedim. Şu türdür diyen varsa lütfen söylesin her seferinde doğru mu yazıyorum diye googlelamak bana da zor geliyor:)

Kısaca hikayeme değinirsek iki ay önce başladım müzik yapmaya evet burada kısaca değinmesem de olurmuş zaten kısa. Amacım bir iz bırakmak daha önce grup kurma hevesiyle açtığım başlıkta belirtmiştim okuyan olmuşsa. Benim bu yöndeki motivasyonum gelecek nesillere kadar genel bir tabir kullanmayacağım gelecek nesillerime bir şeyler bırakmak. Yani çoluğum çocuğum torunum artık ne kadar üreyebilirsek o kadar bir kitleye hitap etmek. Bazı şeyler açısından kötü bir çağda yaşıyoruz ama bilginin bu kadar kolay kayıt altına alındığı bir zaman olmamıştı. Şu günden bin sene sonrasına değin kıyamet kopmazsa ulaşacak verilerimiz var ve gittikçe de bulutlanıyorlar inanılmaz bir bilgi birikimi oluşuyor. Bin sene sonraki torunum gördün mü bak böyük dede bu işlere de el atmış yapmış bir şeyler biz de azmedersek yaparız şunu bunu desin. Yani ekstra durumlar olursa o da marjinal faydasıdır.

Türe gelecek olursak tür işte kimerlik yani birden fazla dnaya sahip olma durumu. Nadir bulunan bir şey, bu canlılar öyle dünyaya geliyorlar. (Mitolojisi de var.) Bu şarkılarda da farklı tonlar sesler değişik zamanlar derken bir bulamaç değil de yakalayabilirsen bir uyum içinde sunmadır Chimeric Metal. Yani keskin çizgiler var bir anda değişiyor şarkı bazı yerlerde ölüyor diriliyor bir kalkıyor nere gidiyon lan otur derken bakmışsın uzanmış. Şimdi insan beyni ritim tekrar düzen sever bir oluşumdur kendini fazla yormayı istemez ama şu an için alışık değil beyinlerimiz benimki alıştı iki ayda yağ gibi akıyor. Sonuçta gelişim böyle kat edilir farklılıklarla, hep aynı yolda gidersek çevredeki değişik yerleri göremeyiz. Tabi o yol ayrımlarını tercih edenler az olur, zamanla belki çoğalır. Şimdi Picasso'nun yaptığı resimler, kübizm ilk aşamada beğenilmiş değildi insanlar zamanla ondaki farklılığı görüp alıştılar ve beyinlerinde bir anlamlar yüklediler sonradan gelenler de o anlamlardan faydalanarak aha işte resimde farklı bir boyuta geçildi. Kendimi Pablo ile kıyaslıyor değilim süreci izah etmek açısından yoksa yaptığım müziği bir yerlere çıkardığım yok özellikle kötü de gelebilir diye uyarı mahiyetinde bildiriyorum. Bir önyargıyı kırmaya çalışırken başka bir ön yargı oluşturmak istemem. Müzikteki ritim nasıl değişince insanın dikkati dağılıyorsa yeni şey de öyledir. Hayatına girdi mi alışkanlıklarını rutinini bozar ki alışana kadar onu reddetmeye çalışırsın. İlla birilerinin kulağına zevkine hitap edebilir ümidindeyim olur olmaz artık o da hikayenin benim için beklenti doğuran kısmı. İşte böyle kimerik metal belki de böyle değil bilmiyorum zaman içinde başka bir şekle de bürünebilir.

Müzik konusunda engin bir bilgim yok sadece içimden gelen tınılar var onları da dışarı çıkarmak için her zaman büyük yardımcım olan bilgisayardan destek alıyorum. Yani müziklerin hepsi programla yapıldı taşı taşa vurmuşluğum yok. Ben biraz biraz geliştiğimi hissediyorum. Armonidir prozodidir riffdir chorusdur bunlarla tanışalı çok olmadı daha muhabbet merhaba merhaba... Şarkıları sözlerden yola çıkarak oluşturuyorum bu sayede bir kompoziyonları da var. Direk anlatılanla verilen de aynı olmayabilir metafor kullanıyorum. Önce sözler geliyor bir melodi ile birlikte onları yazıyorum ve o melodiye uygun bir şeyler çıkartmaya çalışıyorum bazen aynısı olmasa da daha iyisi de çıkabiliyor ilginç. Aslen Bilimkurgu ve Fantastik öykü, roman yazarıyım ama köyünden. Onda da farklı bir tarzım olduğundan yazılarımın da anlaşılması zor geliyor. Bir yandan da programcılık var onlarla uğraşıyoruz asıl meslek daha farklı derken kendim de yaşantımda bir kimerik hayatı benimsemişim biraz ondan biraz bundan alaşımlanmışım.

Vokal konusunda arayışlarım sürüyor ilgilenen arkadaşlar oldu ama oturtamadık. Benim aklımda Rammstein gibi sert tonda konuşma gibi bir şeyler var ama du bakalım yapcaz bişeler...

Bundan sonra da paylaşımların için bu konuyu kullanacağım. Şarkıları buraya koyuyorum ara ara bazı notalar kafama takılınca değiştiriyorum siliyorum yüklüyorum versiyon atıyorum o yüzden yeni şarkı gelince başlığa atar ve bu mesajı güncellerim. Yapılış sırasıyla;

İyi dinlemeler:)


BİRİKEN

Neudzulab


Doldur Doldur


Mekaçeri


GÖGE GEL GÖVERDİN

Tiradi


Dip Tamu


Araf


Adn


Ankebut


Lokman


YANILSANAN

Fırtınayla


Seslendi Bana

Hayale Daldım
Neudzulab - Hayale Daldım (Demo)

Vurgun Yesem
Neudzulab - Vurgun Yesem (Demo v.4)

-----------

Tepegöz'ün İdamı
Neudzulab - Tepegöz'ün İdamı (Demo v.2)

Bakma
Neudzulab - Bakma (Demo v.2)
 
Son düzenleme:
Merhaba,
Mesajınızı okudum,
Paylaştığınız eserlerinizin ilkini dinledim, diğerlerini daha sonra dinlemeyi düşümüyorum.
Hedefinize ulaşmanızda öncelikle başarılar diliyorum. Müziğinize bir tür olarak tanımlamanıza gerek de yok diye düşünüyorum. Siz yaptığınız şeyden keyif alın ve müzik üretmeye, müziğiniz üzerinde çalışmaya devam ediniz lütfen.
Esenlikler dilerim.
 
Çalışmalar hız kesmiyor üretmeye devam. Elimdeki ve aklımdakiler azalana kadar bu tempo sonra nadasa çekerim kendimi biraz:)



Hocam tamam müzikte farklı yaklaşımlar, atonal, disritmik, asenkron ve daha bilimum a olumsuzluk önekli yoldan çıkışlara eyvallah da bu müzik değil yahu...şüpheliyi koy hücreye, şunu 5 kere dinlet, delirmezse anlatır tüm bildiklerini o derece.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
😅 Bir kullanım alanı bulduk desene, hikaye anlatıyor o tematik ondan öyel tiz kısımlarda saydırıyor adam böyle yaptı şöyle yaptı diğer kısımlarda Tepegöz diyor onu dedi bunu dedi öyle işte tabi tam bir şarkı da sayılmaz öyle düşününce :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Serra bul beni:) Valla ben de bes kere dinledim bir titreme geldi. Demek sanat sanat icin degilmis napayim bunu biraz degistireyim ben bu da dursun ilerde ya robotlar dinler ya da mars attack oluraa kullaniriz:)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Tarzından şaşmayacaksın arkadaş:) Yaylılar zor işmiş ona biraz çalışmak lazım ama epic, etnik bir hava vermek için bir şey gerekiyor kopuz yok programda:) Neyse bildiğimiz kimerizmden devam edelim heyecan aramaya gerek yok sanatçılık bizi bozar... En azından kendi bildiğini yapınca kötü de olsa onu hissetmişsin o çıkmış ortaya dersin... Bunun hissiyatı da budur;

 
Hocam çaba gösteriyorsun farkındayım. Toplumun ve genelliğin dışındasın farkındayım. Ama inan ki şu söyleyeceklerimi ciddiye al lütfen, kesinlikle aşağılama gibi bir amacım yok, yön değiştirmeni gönülden isterim... Müzikal anlamda kulaklarımızı rahatlatacak bir şey yok bu şarkılarda. Anarşizm kokuyor buram buram. Bunlar gelecek nesillerde de benimsenebilecek tarzda şeyler değiller bana kalırsa. Çünkü müzikal anlamda nota uyumları, armoniler, harmoniler çoktan belirlendi yüzyıllar önce. Marjinal olmak bizlere bir fayda sağlamaz. Dünyayı da sevmek ve benimsemek lâzım işte. "Sanat, sanat içindir" diyebilirsin elbette, kendini bu şekilde ifade edebilirsin. Ancak hepimiz gördük ki "Sanat, toplum içindir."
Umudunu kırmak değil amacım. Ama gerçekten müziğine toplum için yön ver. Eminim daha güzel şeyler yapabilirsin... Sonuçta sende bir azim var.
 
Teşekkürler önerilerin için :) Fakat benim amacım öyle çok da genele hitap edip popüler olmak değil yapılmayanı yapmak yani şimdiye kadar hep öyle yaptım hayatım boyunca bu insanlara hitap etti etmedi. Yapılanı yapmak bana hiç cazip gelmiyor hatta daha önce yaptığım bir şeyi tekrardan yapmak da öyle aynı şeyi yapıyorsam o işi yapmıyorum. O dediğin armoni harmoni benim hayatım da yok ki yaptığım müzikte olsun :)
 
İşin etiğinde müziğin türü gibi yorumlar dinleyiciden gelmeli yoksa sevimsiz bir egoizm olarak algılanır, zaten tür dediğimiz şeyde şirket icadı çok takılmamak gerek.

Paylaş elbette yaptıklarını bu güzel ama değişecekse, yarım yapılmış sonra tamamlanacaksa falan paylaşma, dinleyicin için zaman kaybı ve saygısızlık olur o zaman. Bir sürü sebep sayılabilir bunun için ama burası bir forum ve trollük olarak algılanmakta var, ısrar edip atılacaksan zaten burada baştan olmanın anlamı kalmaz.

Şuraya Burzum ekliyorum, bilmeyen araştırsın;

 
Haklisin tabi henuz hicbiri tamamdir olmustur diyemem ama bilen birileri cikar surasi soyle su nota olmamis surayi daha yumusak gec gibi yorumlar cikar bana da kolaylik olur diye olaya yaklastim.. Yani forumlar bunun icindi zamaninda benim de bir kac forumum oldu kurdum yonettim hatta oturdum kendi forum scriptimi yazdim.. Neyse eski forum kulturu yok onu biliyorum. Bundan sonra gerekli hassasiyeti gosterir daha az paylasimda bulunurum. Uyarin icin saol.

Burzum dinlediydim bir kaç sarki aslında benzeştiğimiz noktalar var:)
 
Son düzenleme:
Picasso'dan bahsetmişsin, başkalarından fikir alıpta kendine kolaylık bulmak özgünlük arayışına tezat olur.

Bence parçan senin gözünde bitsin (genelde 2-3 gün ara vermek iyidir bundan emin olmak için) sonra yorum almak daha faydalı olur. Bir anda 6-7 demo, düzeltmeler falan paylaşınca insanlardan beğendim/beğenmedim'in ötesinde yorum gelmemesi çok normal.
 
Tamam bunu değerlendireceğim o işte ilk bişeler üretmenin heyecanı.. Bu aralar da müsaitim yükleneyim dedim aslında 10'a tamamlamaktı amacım ama kafam beynim gitti. Heves varken yükleneyim dedim yarın başka moda dönebilirim iyice uzaklaşır ve devam etmem diye korkuyorum. Ama 6 da iyidir :)
 
Hocam bu sesleri nereden çıkartıyorsunuz bilmiyorum ama harcadığınız çabayı bi melodik death metal grubuna klavye riffi yazarak harcasanız çok daha güzel olurdu gibime geliyor. Ürettiğiniz şeylerin bir formata girmesi şart bana kalırsa. Bir ritm, bir metronom belirleyin; onun üstüne klavye melodilerinizi oturtmaya çalışın. Şahsen birkaç haftadır sizi takip ediyorum, demolarınızı dinlediğimde aklıma hep şuraya şöyle bir riff koysak ta ondan sonra bu tarz klavye melodileri gelse ya da sizin klavye riffini gitarla beraber çalsanız ne olurdu acaba diyorum fakat ne yazık ki gitardan çıkacak herhangi bir şeyi eklemek için şarkılarınızda bir altyapı, bir temel göremiyorum.
Mesela aha şu bateri üstüne oturtmaya çalışsanız çaldığınız şeyleri ortaya neler çıkardı diye merak etmiyor değilim.
 
Demek dinleyip fikir yürüten birileri varmış bu bile benim için tatmin edici bir şey sonuçta beyin cimnastiğidir belki bir şekilde birilerine o iş öyle olmaz böyle olur dedirtirim durduk yere yeni ürünler çıkar müziğimiz gelişir:) Bateri konusunda çok cesur olamıyorum önce yazıyorum sonra çok mu çat çut oldu diyip siliyorum daha tıntını şeyler seçiyorum ama bir sonraki şarkıda dediğini deneyeceğim öncelikle esaslı bir davul yazayım. Riff konusunda daha önce söylediğinde bir şeyler yapmaya çalıştım ama henüz tam anlamadım galiba bu riff işini...
 
Tremolo picking kullanıp, aradaki duraklamaları kaldırarak dsbm’ye kaydirilabilir yaptığınız demolar. Bence bu türde biraz şarkı dinleyip, ürettiklerinizi onunla harmanlamayı deneyin. 6 demoda da içerisinden seçilebilecek tınılar var, bunlari tek şarkıda ahenkli şekilde birleştirilebilirseniz, 6 yarım yerine 1 güzel parça olabilir. Ama müziği kendiniz için değil de müzik kitlesi icin yapıyorsanız,vereceğiniz emeğe değmez. Yamyam kabile şarkılarının yakın gelecekte popüler olma ihtimali bile black metalden yüksek.
 
Tremolo0 olayına bakayım programda nasıl oluyor o işler araştırmak lazım. Black Metale kaymam kendim o kadar sertini dinleyemiyorum nasıl yapayım öyle müzik:) Kitle derdim yok pek aynı duygularda buluşabileceğimiz insanlar olursa yeter. Gerçi bunların duygusu ne ne üzerine yazılmış bir açıklama yapmadım. Bir ara hepsinin hikayesini yanına iliştireyim.
 
Geri
Üst