Analog Pedal Mı, Prosesör Mü?

Analog Pedal Mı, Prosesör Mü?


  • Toplam oy veren
    18
Adamlar gitarı direkt prosesöre mi giriyorlar? Yoksa bir sürü ampliyi mikrofonlayıp öyle mi kayıt ediyorlar? Burada konuşulan husus ile senin bahsettiğin kayıt hususu farklı şeyler.
 
Şöyle desem inanamazsın günümüzde vokal hariç şarkıdaki tüm enstruman sesleri bilgisayarda yaratılıp üzerine vokali ekliyorlar. Hatta bir grubun tüm ekipmanından daha pahalı yazılımlar var. Amerika öyle ama Türkiye için bişey diyemem. Kimse bu işin teknolojik kısmı varken, yok analogtan o ses gelecek mi? yok şu anfi olur mu? Dip gürültüsünü azaltalım v.s. diye uğraşmaz ki. Ama tabiki kendi şarkılarını bestelerken pre-amp lar, pedallar kullanılıyor ama ilerde buda kalmaz milelt şimdi guitar pro gibi amatör yazılımlarda şarkı yazmam başladı bile hatta ben gitar olmadan bi tane rock şarkı yaptım :D Tabi buna şarkı denmezde çünkü hiç birzaman gitar ve ekipmanla yaptığım zevki alamam. Ama elimde 300 bin dolarlık 500 bin dolarlık yazılımlar olsa düşünürüm. Benim konuştuğum konular çok uç noktada olduğu için katılmamakta haklısınız. Biz gideriz taksime bi ibanez gitar bi boss setup gireriz stüdyoya tüm dünya bundan ibaret sanırız. Dünyada neler dönüyor bir bilseniz ama yinede sizi anlıyorum anlayışla karşılıyorum. Birisi şu pedalı kullanıyormuş diye alıyoruz mesela joe satrianinin signatürü diye ama alakası bile yok koskoca satriani 150 200 tl lik pedalla mı uğraşır sizce. Onun içindeki her metal aksam nerdeyse altındır benim görüşüm ki ben olsam en iyi malzemeden yaptırırım para var huzur var :D Ceza reklamda lolipop seviyor diye gerçek hayatta lolipop yediğini düşünmüyorsunuz herhalde.
 
stanger34;
sponsor anlaşmaları yüzünden konserlerde birçok grup dediğin gibi o 150-200 liralık pedalları kullanıyor ve kullanmak zorundalar. ama kayıtlarda dediğin olay geçerli, herşey mikser ve bilgisayar yazılımlarından ibaret. en adı sanı duyulmamış grubun bile kayıtlarını izlerken bunu görebiliyorsun. bana bir video kanıt gösterin amfilerin mikrofonlanıp önlerine pedalların dizilip kayıda girildiği şeklinde, ozaman düşüncem değişir ama şimdilik benim kişisel düşüncem bu.
 
konu şu anda profesyonel kayıt olmadığı için yazdıklarınızın konuyla alakalı olmadığını düşünüyorum.pedalsıZ sadece amfi ile bile çok başarılı tonlar yakalanabilir.işin kayıt kısmı çok farklı bir konu.forumun genel kullanıcı profiline göre bu tarz yazılımlarla şu an genel kullanılan pedalları kıyaslamak mantıksız.herkez mc laren a binecek diye bir şey yok tipoyu modifiye edip binmekte zevklidir :D mclarenım yok deyip arabaya binmemek olmaz :D ayrıca başarılı kayıt işi dediğiniz kadar pahalı bir şey değil artık home studiolarda bile albümlerden farksız soundlar elde edilebiliyor.tabi yurtdışında olanakların çok geniş olması nedeniyle bu tercih meselesi olmayabilir.fakat güzel bir ses elde etmek için çok pahalı yazılımlara ihtiyaç olduğunu zannetmiyorum.bahsettiğiniz büyük grupların kayıt esnasında dijital ağırlıklı çalıştıkları doğru ama bu demek değildirki metallicanın tonu için o aletlerin hepsi gereklidir.bilinçli bir şekilde harcama yaparak biraz da kasarak hemen hemen her tonu elde edersiniz.işte bunu kayıt kısmına aktarmak stüdyoda amfiden çıkan sesle pa sistemden gelen sesi optimal şekilde yakalamak ( bu konuda satrianin güzel bir yazısını okumuştum) konusunda dijital sistemler devreye giriyor.dijital sistemlerle de çok başarılı tonlar yakalanır ama dediğiniz gibi herkes 3000-5000 dolarlık prosesör alamaz.raksotekte çalışırken 3-4 yabancı baba diye tabir ettiğimiz grubun konserinde sahnede eleman olarak görev almıştım.dediğiniz gibi bir sürü dijital alet yoktu sahne arkasında ve albümdeki gümbür gümbür soundu rahatlıkla duyabiliyordunuz.helloween ve slayerın ekipmanı şaşırtıcı derecede sadeydi ve duyduğum en güçlü soundları bu konserlerde gördüm.jcm 800 , aktif manyetikler başarılı bir wah ve yallah tazyik diyerekten headbange başlayabilirsiniz. :D tabi bu tonları albümde yakalamak için dediğiniz aletlerden bolca lazım.bu da konumuz değil.ayrıca he heyt dünyada neler var sizde pedalla bokla püsürle uğraşın deyip oturup benim niye metallicanın kullandığı 3000-5000 dolarlık yazılımlarım yok diye düşünüp ağlamak kimseye fayda sağlamaz sadece üzer sizi :D 30 wattlık bir amfi veya 100 dolarlık prosesörle bile mutlu olabili insan.ayrıca tüm bun larla uğraşmaktansa oturup gitar çalıp kendinizi geliştirir bir yerlere gelirseniz tüm bu sound pedal işini sizin için halledecek insanlar olacaktır.metallicanon soundu yerine metallica gibi devrim niteliği taşıyan eserler yapmak istemek bence daha doğru olacaktır.zaten bu kıvama gelince kocaman kocaman stüdyoların kapısı size açılır :D bütün bunlara rağmen ben bu söylediklerimi yapmış değilim tabi :D iş güç evllilik akrabalar derken zaten bir şekilde kopuyosunuz amaç elindekiyle mümkün olduğunca mutlu olmak ;)
 
dediğin gibi halilpazarlama, çalabildiğin kadar mutlu olursun. sadece prosesörler berbat, analoglar muhteşem denildiğinde bu yana kaçar olay.
ben prosesörümden memnunum sen analoglarından. herkes mutlu, haydi çalalım ozaman :D
 
Arkadaşlar konu başka yerlere saptı sadece şunu diyorum ve bu başlığa bi daha yazmıyorum. Dijital analogtan daha kaliteli ses verir. (Tamam tonları daha kötü olabilir). Söyleyeceğim budur.
 
ya digital de kusursuz bir sound alırsın tellere vurdugunda amfiden gelecek o his filan kaybolur o lezzetı bulamazsın , ama digitaller efekt konusunda analoglara son derece kafa tutar gorusundeyım , distlerde hala analog cok ılerde , ama dıgıtal ın ileriki zamanlarda analoga kafa tutacak hale gelecegıne ınanıyorum.. zaten resmen hammallık gitar, hardcase , pedallar hardcase , konser olacaksa amfi filan ... oysaki bi gitar bir pros oh ne rahat =)
 
Evet dijital analogtan daha iyi ses verir. Geçen Mesa amplimden söktüm gitarı, taktım Creative ses kartına; çok çok daha iyi tonlar aldım.

Yapmayayım diyorum ama dayanamıyorum. Olan biten ortada. Bir şey yazınca da "vay efendim dalga geçiyorlar." deniliyor.
 
Stanger34 ben mi yanlış anladım yoksa sen profesyonel gitar kayıtlarında adamlar amfi kullanmıyor sadece yazılımla mı yapıyorlar herşeyi diyorsun? Mikrofon yok yani? Direk gitarı ses kartlarına giriyorlar?

Umarım yanlış anlamışımdır...
 
Konu zaten sapmış durumda uzatmak istemiyorum ama dayanamıyorum :) (Dünyada neler dönüyor bir bilseniz kısmı beni biraz kırdı da)

garbox31fivemics_l.jpg

garbox32albinid112_l.jpg

garbox21coneposition_l.jpg

garbox23micdistance_l.jpg

garvortexforambient_l.jpg


O zaman bu abiler saçmalamış :)

psychoacoustic,ambiyans,doğal akustik reverb ün etkisi de yalan bişey :)

Hatta alttaki abilerde direk girsin mixere ekipmanlarını okadar mikrofona ne gerek var bundan sonra davullarda dijital olsun neylerde dijital olsun.

Yaşasın VST ler VST-i ler iyiki varsın midi klavye :)




mk06003.jpg
 
BITIX demiş ki:
Konu zaten sapmış durumda uzatmak istemiyorum ama dayanamıyorum :) (Dünyada neler dönüyor bir bilseniz kısmı beni biraz kırdı da)

garbox31fivemics_l.jpg

garbox32albinid112_l.jpg

garbox21coneposition_l.jpg

garbox23micdistance_l.jpg

garvortexforambient_l.jpg


O zaman bu abiler saçmalamış :)

psychoacoustic,ambiyans,doğal akustik reverb ün etkisi de yalan bişey :)

Hatta alttaki abilerde direk girsin mixere ekipmanlarını okadar mikrofona ne gerek var bundan sonra davullarda dijital olsun neylerde dijital olsun.

Yaşasın VST ler VST-i ler iyiki varsın midi klavye :)




mk06003.jpg

Bak daha yazmıycaktım ama bende sana dayanamadım :D

Hani şu bildiğimiz david vendetta var ya geçen izledim müziklerini nasıl yapıyor biliyormusun? İki tane beat box' çı bulmuş onlar efektleri, bide iki yamyam onlar dım tıs sesleri çıkartıyorlar arkada woofer efekti veren koyun postundan trampetler var. Puhaha güldürmeyin insanı yahu.
Ben olsam kendi grubumla şarkılarımı yaparım daha sonra gelişmiş ses yazılımlarında müziğimi yazarım (farzet guitar pro tab) daha sonra üzerine mikrofonla vokali girerim. Emin ol ki çoğu böyle yapıyodur.
Sen gitarı pedala bağla sonra onu amfiye sonrada mikrofona ordanda kayıt cihazına kanal kayıt mı dersin hücum kayıt mı. Gitarındaki pena seslerini bile alırsın :D Günümüzde böyle yapan gruplar var ister inanın ister inanmayın. Ki benim dediğim daha kaliteli bir işlemdir. Hatta senin resimlerde gösterdiğin elemanlar bile en son bilgisayar yazılımıyla düzenleme yapıyor. Buraya resim gönderdirirken hiç düşündün mü niye acaba işte sen bunu çözsen türkiye rockçılar adına valla adak kurban edicem. Kaliteden olabilir mi??????????????????? Mesela sen bi demo çıkar bende sana david vendettanın break for love şarkısını getireyim madem rockçılar senin dediğin gibi kayıt yapıyorsa karşılaştıralım bakalım kalite farkını tüm müzik mühendislerinin karşısında yalnız büyük bi iddaya girerim öyle ufak işle uğraşamam eğer benle bu konuda iddaya girecek varsa açığım :!: Ha bu arada topraklama yapta dip gürültüsü yapmasın :LOL:

İddia konusu: ben diyorum ki dijital analogtan kalitelidir. Ve günümüzde böyle imkanlar varken kayıt esnasında bilgisayar yazılımı ile şarkıyı yazan gruplar vardır. 80 lere 90 lara kadar belki bu şekilde olmamıştır ama bundan sonra bu yaygınlaşacak.
 
Dün arkadaştan denemek için digitech dnx 4 prosesör aldım.Kendi analog setupımla kıyasladım,sonuç rezaletti.Daha önce GT 8 de denedim ve memnun kalmamıştım.

Her zaman söylerim,en kötü analog set up,en iyi prosesörden iyidir.
 
Arkadaşım seni çok iyi anlıyorum, bahsettiğin konuyuda anlıyorum bahsettiğin müzik tarzınıda severek takip etmeye çalışıyorum ama burda konuştuğumuz konu forumun başlığından da anlaşılacağı üzere MÜZİK ENSTRUMANLARI senin bahsettiğin bu konu ise MÜZİK TEKNOLOJİLERİ başlığı altında konuşulan bir konu, biz enstrumanlarımızın tonlarını nasıl şekillendirebileceğimizi konuşuyoruz ortada enstruman yokkende elbette müzik yapılır. İstersen oraya bi başlık aç ordan devam edelim...

http://www.youtube.com/watch?v=e3kyNGVK-hI

al hiç ekipman yok :) olmamışmı?
 
oziwan demiş ki:
Dün arkadaştan denemek için digitech dnx 4 prosesör aldım.Kendi analog setupımla kıyasladım,sonuç rezaletti.Daha önce GT 8 de denedim ve memnun kalmamıştım.

Her zaman söylerim,en kötü analog set up,en iyi prosesörden iyidir.

Evet o konuda haklısın. Prossesörler daha gelişme aşamasında olduğu için analog gibi ses vermez ama analogtan daha kaliteli ses verir.
 
BITIX demiş ki:
Arkadaşım seni çok iyi anlıyorum, bahsettiğin konuyuda anlıyorum bahsettiğin müzik tarzınıda severek takip etmeye çalışıyorum ama burda konuştuğumuz konu forumun başlığından da anlaşılacağı üzere MÜZİK ENSTRUMANLARI senin bahsettiğin bu konu ise MÜZİK TEKNOLOJİLERİ başlığı altında konuşulan bir konu, biz enstrumanlarımızın tonlarını nasıl şekillendirebileceğimizi konuşuyoruz ortada enstruman yokkende elbette müzik yapılır. İstersen oraya bi başlık aç ordan devam edelim...

http://www.youtube.com/watch?v=e3kyNGVK-hI

al hiç ekipman yok :) olmamışmı?


Bu gönderdiğin video için daha yazılım üretilmedi :D
 
stanger34 demiş ki:
oziwan demiş ki:
Dün arkadaştan denemek için digitech dnx 4 prosesör aldım.Kendi analog setupımla kıyasladım,sonuç rezaletti.Daha önce GT 8 de denedim ve memnun kalmamıştım.

Her zaman söylerim,en kötü analog set up,en iyi prosesörden iyidir.

Evet o konuda haklısın. Prossesörler daha gelişme aşamasında olduğu için analog gibi ses vermez ama analogtan daha kaliteli ses verir.

Nasıl yani daha kaliteli? gitardan gelen sivrisinek sesi mi kaliteli oluyor,cidden anlamakta güçlük çekiyorum.
 
Mesela bir fotoğraf makinesini ele alalım analog olan daha iyi çekim yapar daha pahalıdır. Dijital olan ise zoom yaptığında görüntü bozulur. Ama o resim analogtan çıktısıyla senin çektiğin gözle zor görülsede farklılık gösterir. Ama dijitalle çektiğin neyse odur şaşmaz. Desem anlar mısın bilmiyorum. Ben aslında çok farklı konuya değindim anlat anlatabilirsen :D
 
synthesis_square.gif


analog-digital.jpg


Yukarıda örnekler konunun daha anlaşılır olması için değil ortamı yumuşatmak içindi, zaten birbirimize ne kadar dil döksekte herkes kendini kendi inandığı şekilde ifade edicek bilgisayarla, gitarla, ağzıyla, analogla, dijitalle yada akustik bir şekilde, eminim bu konuya uygun bir başlık açılırsa ne efekti ne pedalı müzik dediğin çıplak sesle olur akustik olur diyen arkadaşlarda çıkacaktır. Fikirlerimizi seçimlerimizi çok uç noktalarda, çok iddalı laflarla savununca kırıcı oluyor diğer taraftaki insanlar için, analoglar rezil dijital bu olayın kralı yada en rezil analoğu alırım yine proc. para vermem digital salaklıktır gibi noktalara varmasın iş :)

Herkes kendini bir şekilde ifade ediyor, başkalarının bile benim yaptığım şeyleri beyenmesi önemli değil benim için, ben bu işten para kazanmıyorum o yüzden en güzeli benim yaptığım iş :) çünkü ben yaptım :) (ki şu anda GT-8 ile ve aynen usb bir ses kartı ile bilgisayarda editleyerek yapıyorum)

Öğreten adam değilim, herkese kendi doğruları ile başarılar bol şanslar, anlayışınız içinde teşekkürler...
 
BITIX demiş ki:
synthesis_square.gif


analog-digital.jpg


Yukarıda örnekler konunun daha anlaşılır olması için değil ortamı yumuşatmak içindi, zaten birbirimize ne kadar dil döksekte herkes kendini kendi inandığı şekilde ifade edicek bilgisayarla, gitarla, ağzıyla, analogla, dijitalle yada akustik bir şekilde, eminim bu konuya uygun bir başlık açılırsa ne efekti ne pedalı müzik dediğin çıplak sesle olur akustik olur diyen arkadaşlarda çıkacaktır. Fikirlerimizi seçimlerimizi çok uç noktalarda, çok iddalı laflarla savununca kırıcı oluyor diğer taraftaki insanlar için, analoglar rezil dijital bu olyın kıralı yada en rezil analoğu alırım yine proc. para vermem digital salaklıktır gibi noktalara varmasın iş :)

Herkes kendini bir şekilde ifade ediyor, başkalarının bile benim yaptığım şeyleri beyenmesi önemli değil benim için, ben bu işten para kazanmıyorum o yüzden en güzeli benim yaptığım iş :) çünkü ben yaptım :) (ki şu anda GT-8 ile ve aynen usb bir ses kartı ile bilgisayarda editleyerek yapıyorum)

Öğreten adam değilim, herkese kendi doğruları ile başarılar bol şanslar, anlayışınız içinde teşekkürler...

Bende anlayışın için teşekkür ediyorum.
 
oziwan demiş ki:
Dün arkadaştan denemek için digitech dnx 4 prosesör aldım.Kendi analog setupımla kıyasladım,sonuç rezaletti.Daha önce GT 8 de denedim ve memnun kalmamıştım.

Her zaman söylerim,en kötü analog set up,en iyi prosesörden iyidir.

prosesörlerden sinek vızıltısıda gelmiyor kusura bakma biraz daha araştırıp yaz buralara. prosesör kullanımı ve performansı, senin o aleti amfiye nasıl girdiğinle alakalıdır. sen bu tip bir prosesörü amfiye direk input tan girersen zaten vızıltı aldığına şükret. ben bu zamana kadar zoom 505 le başladım elimden birçok prosesör geçti en son podxt live kullanıyorum. nedense hiçbirinden sinek vızıltısı almadım ama ben sistemlere nasıl bağlayacağımı biliyordum. :!:
şu da var analogların o doğal distortion sesine herzaman imrenmişimdir oda ayrı bir konu ama pod xt ye verdiğim paralarla bir analog sistem yapmaya kalksam, pod dan alacağım performansı alamayacağımıda bilemiyordum. paranın gözü kör olsun!!! :D
 
Geri
Üst