Canı yanmış Telcaster'ı iyileştirmek.

Dostlar elimde baya bi eziyet görmüş affinity tele var. Fena gitar da değil gövdesi dışında sapasağlam. Ben buna mesai harcayıp yeniden güzel bir görünüme kavuşturmak istiyorum. Boyayı kaldırıp zımparalayıp cilalayacağım sonra oto boyamacıda boyatacağım. Ama üst kısım çok derin kazınmış. Orası için yardım ve önerilerinize ihtiyacım var. Dolgu yapılabilir mi? Dolgu yapsam güzelim alder sustainine zarar gelir mi?(elbette sustain ve ton değişecek ama çok da ince düşünmüyorum gözardı edebileceğim seviyede olursa sıkıntı yok)

Fotoğrafları:
20190828_162557.jpg
20190828_162557.jpg
20190828_162547.jpg
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Önerileriniz güzel ama aslında doldurup şeklini düzeltip komple gitarı yeni gibi yapmaktı amacım. Oluru var mı sizce? Oluru yoksa dediğiniz şekillerde bi modifikasyon düşünebilirim
 
Ben bu gitarı ilanda hatırlıyorum. Sahibi o kısma metal bir plaka yerleştirmişti ve görece ucuz fiyat koyup ''gerçi bu kozmetik nedeniyle satılacağını sanmıyorum'' demişti. Satılabilmiş demek ki :)

Oraya dolgu yapsanız dahi yanlar var ve belki de başka yerler....eğer tek renk standart görünüm istiyorsanız kısmi boya ile ton farkı da olacağından bence siz en iyisi boyayı komple kaldırıp çukurları ahşap dolgu astarı ile doldurup güzel zımpara sonrası oto boyacıya verin. Farklı bir şeyler denemek isterseniz o tarafı ve yanları güzelce düzleştirip renkli epoksi reçine uygulaması yapabilirsiniz. Hatta ahşap yüzeyine çeşitli süslemeler ile epoksi içinde enteresan işler çıkarılabilir. Veya çok mantıklı olarak açı verme işini düşünebilirsiniz.
 
Açı vermek sanırım en mantıklısı olacak. Ama ya ben de beceremezsem diye korkuyorum :) . En kötü marangozdan yardım alırım.

@justaperfectday hahah aynen o gitar iyi hatırladınız hocam. Üzerinde uğraşabişeceğim kalitesi fena olmayacak ucuz bir gitar arıyordum bana kısmetmiş.
 
Flood olacak ama konuyu takip eden vardır veya benzer durumla ilgili kafasında soru olanlar muhakkak denkgelecektir konuya gelişmeden bahsedeyim istedim. Açı veremeyeceğimi anlayınca Bugün gitarın o kısmını oto boyamacıda macunlattırdım kuruyunca zımparalayacağım. Boyayı kaldırmakla uğraşma zımparalayıp kusurları giderir üzerine atarız boyayı dedi öyle yapmaya karar verdim.
Screenshot_20190830-190547_WhatsApp.jpg



Ama kafamda sorular var o macun ve boyanın üzerine atılacak bir kat daha boya sesi ne derece bozar?
 
Sırf görünüşü düzeltmek için kolay yoldan bir çözüm olabilir ama gitar gövdesi titreşmesi gereken bir komponent ve buna ekleyeceğiniz macun, yeni bir kat boya ve vernik mutlaka gövdenin titreşmesini azaltacaktır ve tona da etki edecektir (daha donuk ve özellikle tizlerin törpülendiği plastik bir şekilde). Ancak bu tabii bizim derecesini tahmin edemeyeceğimiz bir şey ve belki de siz çok hissetmeyebilirsiniz. Ben bu şekilde epey olumsuz yönde olacağını düşünüyorum. İyi tarafı ise, bu tür modifikasyon işine gitarı soktuğunuzda özellikle strat ve telede yap-boz gibi dilediğiniz kadar uğraşabilirsiniz, ta ki sonucu sizi tatmin edene kadar. Lakin görünüşü toparladıktan sonra eğer satmayı düşünüyorsanız yeni sahibine bu işlemleri anlatmalısınız bence.
 
Yani gitarın çok üst düzey bir tonu olmadığı için cüzi bi ton kaybını göze aldım açıkçası. Sırf bu işlemden dolayı tonumun kalitesi gidip basit bir sx, stagg gibi ucuz gitarlara dönmez herhalde sonuçta ne kadar üzerini kaplasak da içinde alder var. Diye düşündüm kendimi avutmuyorumdur umarım :)

Çok teşekkür ederim bu arada değerli yorumlariniz için.
 
Geri
Üst