2.perde sonrası cızırdama

Merhabalar.1 Aylık gitarım cort kx1q bir sorun çıkardı.Genelde çalarken sıkıntı çıkmazken 3 gündür bir sorunu var.For whom the bell tolls girişinde 2.perde power chord sesinde susturunca cırlama oluyor.Ses atabilsem atacağım ama buraya ses gönderilmiyor galiba.Sorun nedir sizce ? Lutiyene gösteremiyorum çünkü burada hiç öyle bir yer yok.Fethiyedeyim ve bulamadım..
 
sanırım gitarın sapı atmış...alyan ile sap ayarını düzeltmen gerekiyor, çok zor bir işlem değil...aşağıdaki videodan bilgi alabilirsin, Türkçe de bir sürü videosu var youtube da...

 
Trussrodu gevşetmelisin sap anladığım kadarı ile iç bükey olmuş. Tek seferde çeyrek turdan fazla döndürmemeni öneririm ve bunu yaparken teller gevşek olsun. Sonrasında telleri akortlayıp bir 15-20 dk beklersin. Durumuna bakarsın şayet ihtiyaç varsa aynı işlemi sap doğru konuma gelene kadar tekrar edersin. 4 alyan olması lazım gitarın. Bunun için lutiyere ihtiyacın yok.
 
benim gitarda da bazı oerdelerde hem üst eşik tarafından hem de köprüden gelen bir cızırdama oluyor. köprüde ki cızlama boz teneke sallanması gibi . mesela üst tel mi de 7-8-9. perdeler la telinde 2. ve 5.perde sol telinde 17-18. perdeler gibi rastgele perdelerde ciddi cızlama sorunu var. sizce sorun nedir ?
 
Geri
Üst