hayalet stüdyo!!

değerli forum sakinleri;
benim elektro gitarım,vamp2 pedalım var.
arkadaşımın yamaha elektro davulu var.
isteğimiz bu iki enstrumanı miksere bağlayıp mikserden 2,3,4... kulaklığa çıkış sağlamak.enstrumanları ayrı ayrı düşünüp kayıt yapmak gibi bir derdimiz yok.zaten elektronik olan enstrumanlarımızı mikserde karıştırıp studyodaymış gibi müzik yapmak ve bu sayede kulaklıklardan dinleyeceğimiz için çevreye ses gitmemesi amacımız.

sizden istediğim bunun mümkünü var mıdır ?mikser ile bu işi çözebilir miyiz?çözebilir isek nasıl bir miksere ihtiyacımız var ?bize ne kadar maliyeti olur ?birkaç mikser tavsiye edebilir misiniz?

şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
 
Bu işi mikser ile çözebilirsiniz. İki enstürmanıda mikser'e gireceksiniz. Yani özel bir durum yok sadece enstrümanlarınızı miksere gireceksiniz ve 6'lı 8'li bir kulaklık amfisine bağlayacaksınız. Gitar için 1 kanal'a davul için 2 kanal'a ihtiyacınız olacak. Kaç tane kulaklık kullanmak istiyorsanızda o kadar girişi olan bir kulaklık amfisine ihtiyacınız olacak ve kablolar'a. Müzik dükkanlarının sitelerine, forumlara bakın 2.el ürünlerde bulabilirsiniz. Kulaklık amfisini el yapımı da yaptırabilirsiniz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
ben miskserden anlamadığım için nasıl birşey almam konusunda kararsızım.4-5 kanallı bir mikser işimizi görecek anladığım kadarıyla.ama alacağım mikserde nelere dikkat etmeliyim ?gereksiz özelliklere sahip bir miksere birsürü para vermek de istemiyorum.alırken şunlara dikkat et diyebileceğiniz şeyler neler ?
 
Mikserlerde özellikler genelde aynıdır. Çok büyük fark yoktur yani. Alacağın mikserde dikkat etmen gereken tek şey şu an için fiyatı, iyi araştırma ve temiz olması.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Ashton MXL6 marka mikser aldık.ama enstrumanları bağladığımızda hiç ses gelmiyor.bu arada behringer marka kulaklık amfisi sipariş verdik,ama daha gelmedi.onu bağlamadan kulaklıktan ses alma imkanımız yok mudur?kulaklık amfisi olmadan az da olsa ses gelmesi gerekmez mi ?
 
Kanalları düzgünce açıp masterlara yönlendirdiğinizde ses alırsınız (monitör için) kulaklık için mikserin üzerinde kulaklık çıkışı vardır oradan alabilirsiniz.
 
Mikserin resmine baktım şimdi çok kapsamlı kafanızı karıştıracak bir mikser değil. Enstrümanı line in'e girip kanalları flat yapın yani hepsini ortalayın. Gain'i kapatın "0" konumuna getirin. Kulaklık girişine bir kulaklık girin ve sesini açın. Eğer ses gelmiyorsa jaclarınızda, enstrümanınızda bir problem olablilir. Bunlarda da problem yok ise mikser de bir problem vardır. Ankaradaysanız daha fazla yardımcı olabilirim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
oldu başardık sonunda.kablolarda bir problem vardı hallettik.mikserin kulaklık çıkışına çoğaltıcı taktık.behringer kulaklık aldık onları bağladık canavar gibi çalışıyor valla.kulaklık amfisine bile gerek kalmadı yani.tunç kardeş yardımın için teşekkür ederim tekrar.
 
Geri
Üst