cubase surekli kasiliyor....oneriniz varmi?

merhabalar; cubase sx 2.00 bilgisayarimin ozellikleri celeron. 1.7,
512 mb ram olmasina ragmen midi ve audio tracklar 4 5 civari sayilari gectikten sonra, hatta bazen iki tane olsada kasiliyor ve hicbirsey yapilamaz hale geliyor. windows xp nin music sitesindeki tuning tips leri uyguladigim halde, ki bilgisayara format atip tekrar kurdum soyle temizinden, programa birkac kanal girisimden sonra program calisilamaz bir hal aliyor. acaba bilgisayar sistemim halami yetersiz? cubase websitesinde minimum p3 ve 256 mb ram denmis onerilen ise daha iyi bir cpu ve 512 ram . sanirim bilgisayarim yeterli ama problem nedir tam olarak bilemiyorum. cubase deki ayarlarla alakali olabilirmi? bu konuda fikirleri olanlar benimle paylasirlarsa cok sevinirim.. hepinize iyigunler :)
 
Sen bir gelsene buraya... ;)
Bir adam gibi oturamadık ki anlatsaydım...
İşlemcin, bana göre biraz yavaş kaçıyor.

Aynı anda 10 tane vsti açmamanı öneriyorum, bir de reverb'lere dikkat diyorum. Kalanını geldiğinde konuşuruz. Gözlerinden öpüyorum canım kardeşim benim...
 
Daha eski versiyonunda oyle bir sorun vardı. Bir PC uzmanı adam muzıkle uğrasıyordu ve Cubase'i vardı ve aynen takılıyordu. Bir ihtimal elektrik toprak hattında kaçaktan da olabiliyor ve PC yi etkiliyor. Tabi PC de toprak hattı eksikliğinin nelere yol açabileceğini bilirsin. Ayrıca program eğer kırık ise de (ki hiç tasvip etmiyoruz) bu problemler olabilir. Arkadaşımın programı da basbaya orjinaldi o da ayrı bir konu :) Buun dışında gerekli olmayan bazı programları ve start menudeki ikonları temizlemen gerek. Ayrıca ve hatta saati bile ortadan kaldır derim sana. Altta çalışan ne kadar az program olursa o kadar iyi. Viruz korumalar filan da sorun olur.
 
Celeron müzik yapımı için pek uygun bir CPU değil, multithreading olayı filan bayağı müşkül onlarda. Eğer VST, DX filan kullanıyorsan -ki müzik yapmanın başka yolu yok, o zaman P4'e yürüyeceksin. P3 ile Celeron'u karşılaştırma, normal P3'ler bile Celeron'ları havada karada yutar. Celeron resmen MS Word falan seviyesinde ofis programlarının kullanılacağı sekreterya seviyesinde işlerde kullanılsın diye imal edilen terminal PC'leri için düşünülmüş bir çip. Baskı komutu ile email alma butonuna aynı anda bassan parçalanıyor meret.

Buffer ayarlarına bak, bilgisayarın hakkında verdiğin bilgiler yetersiz. Hangi kartı kullanıyorsun? ASIO buffer ayarların ne alemde, Harddisklerde DMA açık mı? (Gerçi www.musicxp.net 'teki prosedürleri uyguladım diyorsun, o zaman bunu da yapmış olman lazım). Belki de latency'i yükseltmen gerekiyor.

Hafıza olarak 512MB RAM idare eder ama onu da 1GB yapman daha faydalı olur.

İdeal müzik PC'si konfigürasyonları hakkında fikir edinmek istiyorsan http://www.carillondirect.com adresindeki konfigürasyonları incele derim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
cok tesekkurler verdiginiz bilgiler icin. ses karti olarak m-audio audiophile 2496 pci kullaniyorum. aslinda bilgisayardan oyle ayrintili anlayan biri diilim :( ama rahat muzik yapmak istiyorsam sanirim su buffer ayarlarini filan iyice ogrenmem gerekecek... latency su an 5 ms civarinda. onu yukseltmemin cpu yu rahatlamasi gibi bir durum mumkunmudur? cok sey istedim galiba ama su buffer olayindan biraz bahsetmeniz mumkunmu? tekrar ilginize cok tesekkurler....
harun, abi opuyorum seni bol bol :D
 
Mahcem, abi bu carillion'da bahsettiğin örnek sistem konfigurasyonlarını göremedim, sitenin sağını solunu kurcaladım ama, konfigurasyon listesi benzeri bir yere ulaşamadım. Acaba ben mi bir hata yaptım ki?

Çağrı'm, önceden de konuşmuştuk bu cpu meselesini... Senin makinendeki ayarları biraz kurcalamıştım hatırlarsan, şu anda muhtemelen 128 ya da 256 samples/buffer durumundasın... Bundan sonrası latency'i o kadar arttırıyor ki sen rahatsız oluyorsun...

Aslında bana board'ının kitapçığını getirsen, eğer destekliyorsa senin board'a uygun hızlı bir p3 falan takmayı denesek? Celeron ile olacak iş değil bu. Güzel şeyler de yapıyorsun, bu sorunlar yüzünden hevesinin kırılmasından korkuyorum...

İş biraz cpu'ya yükleniyor... :) Sana demiştim değil mi, bu işin sonu yok, bir girdin mi sürekli satın alacak yeni birşeyler çıkıyor karşına diye... Başladı işte... :)
 
Ben AMD lerden daha iyi performans aldım sanki? Daha önce Intel p-4 1,7 kullanıyordum şimdi AMD ye geçtim bence Cubase gibi CPU ve remi zorlayan programlarda daha iyi çalışıyor vallaha ben bunu gözlemledim..
 
P4 1.7GHz'ler ilk çıkan standart ucuz versiyon P4'lerden olup 256KB L2 Cache hafızaya sahiptir, yoğun CPU işlemi gerektiren uygulamalarda sıkça boğulduğu ve aşırı ısındığı için strüktürü 1.8GHz versiyonlarından itibaren yeni bir strüktür ile yenilenmiştir, bu versiyon daha çok "Northwood" olarak bilinir ve 512KB L2 Cache'e sahiptir. 256'lık 1.8 P4 ile 512'lik 1.8 P4 arasında bile performans açısından oldukça bariz bir fark vardır. Bu versiyonlar arasında silikon tabaka kalınlığı açısından da fark vardır, öncekiler 19 mikron teknolojisi iken yenilerde bu 13 mikrona indirilmiştir.

2.0GHz versiyonundan itibaren 256KB Cache ve 19 mikron tamamen terkedilmiştir.
 
BEn Amd barton kullanıyorum.2500+ diye geçiyor anlamı p4 2.5 üzeri performans ismi buradan geliyor ama aslında 1830mhz_166fsb ve 640kb cache'e sahip.yanındada 512mb(dual) 333mhz ddr kullanıyorum ama yinede belki ben efektleri cok arabarttıgım içindir bilemicem 4,5 tane vst açınca biraz kastı birde ramin 128mb ini ekran kartina ayirdim..bu sebepten ramler yetmiyo galiba..oyüzden 1gb yapmayı düşünüyorum..tabi ses kartım onboard oda ayrı mesele.. :) belkide o cok zayıftır..Bileniniz varsa mcp-t ses kartı alc650 mi ne 18bit galiba ama 16bit çalışıyor..Sizce p4 e geçmelimiyim xcube cok ilgimi çekti minicik alet..
 
Zeos, RAM'ini yukselt. Eger makinan da isi sorunu yoksa biraz da overclock edersen cok rahat calisirsin. Bende AMD 3000+ var 1 GB RAM ile hic sorun cikarmiyor. Zaten makina ile gelen soundcard'i disable edip, dogru durust muzik soundcardi alman lazim o zaman makina o kadar kasmaz :) Bir de yukarida bahsedilen musicxp.net sitesindeki degisiklikler de ise yariyor.
 
Bir de MIDI bağlantısı sorun olabiliyor. MIDI kablosu bağlayınca program sapıtabliyor. En iyisi en son upgrade olayına da bir bakmak. Varsa indiriver.
 
Play maker sağol önerin için bende senin gibi düşünerek bugün ram almayı planlayaraktan hep alışveriş ettigim bilgisayar firmasının sitesine göz atmamla birde göreyim ki ram fiyatları uçuş bu hafta aniden galiba hehe..bukadar olur...ayrica seskari konusundada ikilemdeyim dediign gibi almam lazım muhakkak fakat işte kararsızım usb mi internal mı diye galiba usb alacagım...Cunku sistemi mumkun olursa xcube e upgrade etmeyi düşünüyorum ve onda 1adet pci yuvası var buda sadece ekran kartı takabilirim yada onboard ekran kartını kullanıp saglam bi seskartı takabilirim demek oluyor :/ umarım yanlış biliyorumdurda uzerinde hem agp hemde pci yuvası vardır gerçi ozmaanda modem takamayabilrim ölme e.şeğim ölme ehehe
 
Benim bir önerim var, kullandığımız ses kartlarını, işlemci ve ram miktarlarımızı, ve Buffer/Latency değerlerimizi buraya yazarsak, faydasını görebiliriz...

Netekim, aynı cpu ve ram'ı kullanan biri 512 buffer ile 3 ms çalışırken, bir başkası 3 ms için 128 buffer kullanmak zorunda kalıyor olabilir. Yani "işimi görüyor nasılsa" diyerek, sisteminden tam olarak faydalanamayan arkadaşlar için faydalı olabileceği kanısındayım...

Ben başlıyorum.

Terratec DMX 6 fire
P4 1800A Ghz (400 Mhz System Bus, 512-Kb L2 Cache)
256 DDR Ram
Windows XP Sp1 üstünde Cubase SX 1 çalışmakta.
Buffer: 256
96 kHz Latency: 2.7 msec
48 kHz Latency: 5.3 msec
44.1 kHz Latency: 5.8 msec

Yalnız belirtmemde fayda var, ben bu sistemde bir sürü abuk subuk şey yaptım. Bunlar şu anki değerler, sistem aşırı biçimde şişmiş durumda. Aslında bu makinede daha iyi bir performans yakalanabilir muhtemelen... Bugünlerde sistemi yeniden kuracağım, ram vs alacağım, onu bekliyorum. O zaman daha sağlıklı bilgi verebilirim.

Sevgiler.
 
İşlemci: P4 2.2GHz
MoBo: Intel D850MVL
Hafıza: 1024MB PC800 RAMBUS

Ses Kartı: 2x Aardvark Direct Pro Q10

Windows XP Pro SP1, ACPI Modda yüklü.
Sonar 3.11 Producer

ASIO sürücü değerleri:

ASIO Buffer: 128
DirectSound Hardware Buffer: 576

Latency (hep 24 bit):

44100 = 2.9ms
48000 = 2.7ms
88200 = 1.5ms
96000 = 1.3ms

Henüz ince ayar da çekmedim, nasıl taktıysam öyle çalışıyor ama şimdilik bir sorun yok, o yüzden kurcalamıyorum.
 
Arkadaşlar latencymiz -500 bile olsa asıl sorun çıtırdamadan pıtırdamadan ferah rahat bir şekilde çalmak, çaldığımızı dinlemek.O zaman bir performans testi yapmalıyız.Bir ara gezinirken adını sanını hatırlamadığım nedense favoritese eklemediğim bir sayfadan performans için bir cubase dosyası çekmiştim(cubase kullanmayan arkadaşları ne yazık ki tenzi ediyorum).Bunu sevgili moderatörlerimiz izin verirse bir şekilde sayfaya ekleyelim ve herkes(cubase kullananlar) bu testi yapıp sonuçlarını yazsın.Test dediğim yoğunlaştırılmış cpulara zarar bir cubase dosyasından ibaret.Nasıl yapacağımı kime yollayacağımı bilmiyorum.Mahcem ilgilenirse ona yollayabilirim o da belki bu başlığa veya başka bir başlık altına dosyayı iliştirebilir.
 
Selçuk,

Dosyayı tercihan txt formatında mahcem at mahcem dot com adresine gönderiver, bizim ftp alanına yüklerim, buraya da bir linkini atarım, ilgilenen arkadaşlar indirebilirler.

Eğer dosya Word Doc veya HTML formatındaysa da farketmez, sen gönder, ben gerisini hallederim.
 
Bende Yazayım

Windows Xp Sp1

CPU : P3 866 mhz
Ram: 256 Mb sd
Mobo: Asus Cusl2C
Ses Kartı Sb Live Value(ct4832)

Squencer: Kristal 1.0

Latency:
Buffer : 256
48000 Hz 16 Bit : 2.8 ms
 
:) Bu arada, Maxipime kardeşime bugün cpu'nun, ram'in, board'ın kralını aldık... Muhtemelen şu saatlerde evde notadan notaya akmakla meşgul, bu nedenle buraya gelip sevincini paylaşamadı henüz... ;) İlk "hayırlı olsun" diyen ben olayım istedim...

Yürü be koçum! Kim tutar seni! ;)
 
...

pentium 4 1.4 gh (400 mhz )
1 gb rd ram
200 gb 7200 hrdisk + 40 gb 7200 hrdisk (sistem için)

sb audigy (48000 hz 24 bit) lat: 5ms

ama sonar kasılıyor ve beni deli ediyor... :x :evil:

256 k cache 428 pin ile olmuyor sanırım oluru varsa lütfen yardım edin...?
ama yeni sistem alacak param yok :D

kolay gelsin...
 
Geri
Üst