Bas gitarı alıcam

Merhaba.Ben de bas gitar bakiyorum giris seviyesi olaraksizin belirttiginiz modelleri gidip magazalarda denedim.Ayrica Squier jazz bass larida inceledim. Tavsiyem imkan varsa gidip denemeniz. Ornegin benim dusundugum modelleri gidip deneyince (gsr180,sr300 ve cort action) saplarinda rahat edemedigimi farkettim. Genelde kousulan ise ibanezlerin saplarinin cok sahat oldugudur. Ozetle deneyince fikriniz degisebilir.gidin deneyin ondan sonra 2. Ellerine yonelin derim.
 
ben jazz bassın sesini pek sevmem aradığım tonlar cliff burtonın trauma daki efektsiz tonlarıdır yani pasif bir elektrik bas
 
fotoğrafını attığım gitarların 2. eli olanlar bana özelden yazsın lütfen
20190908_173720.jpg
20190908_174239.jpg
20190908_173816.jpg
 
PJ manyetik dizilim asla sırtını yere getirmez. GSR200 demolarda güzel çıkıyordu tonu, denemek lazım. Action A ise denediğimin telleri çok eski olduğu için tonu hakkında fazla yorum yapamayacağım, ama o fiyata göre fena değildi.
 
Üstteki Cort ve Ibanez aktif manyetikli. Bana soracak olursan aktif devre daha versatil yapıyor, tonal olarak daha geniş imkanlar sunabiliyor. Dolayısıyla o bütçede kesinlikle aktif öneririm. SX Jazz Bass güzel bir bass olsa da, senin tarzlara soft kaçar.

Amfi için ayırdığın bütçe ne?
 
@Bandidas baktım hocam gitar jazz kasaya sahip olduğu için jazz mı elektro anlayamadım ama sesi daha çok elektro gibi benim kararım ibanez gsr 200 den yana sapı rahat ve sevdiğim müzikleri yapmak için uygun aktif olması hem bir avantaj hem de bir dezavantaj
 
Geri
Üst