Boss GT-10

Kardeşimde podxtlive var bende gt8. Gt8 ile çaldıktan sonra gidip podxtlive ı çaldıktan sonra tekar gt8 i çaldınmı drivelar sanki benim eski dandik amfideki gibi geliyor. Pod drive istiyen için birebir. Tabi analog toplamak var ama hadi yiyorsa haftada bir beylikdüzünden taksime o pedal setini taşıyın. Efektiniz azsa pedal sayınız fazla değilse kesin analog toplayın paranızı daha iyi değerlendirmiş olursunuz bence.
 
Re: Ben daha iyisini bekliyordum

Axel demiş ki:
Ya yorumum biraz ağır gelebilir ama bence GT-10 resmen oyuncak. Görünüşte GT-8 e oranla bek bi avantajı yok ama tabi denemek lazım ;ama bence kontrolleri dijitalleştirerek daha da zorlaştırdılar. Ben daha ciddi ve orijinal bişi bekliyordum açıkçası. En azından şeklini fazla değiştirmeden sadece içerdiği özellikleri geliştirseler daha fazla tutardı. Ayrıca fiyatı nerdeyse GT-8 den daha ucuz ,demek istediğim mutlaka bir yerinden bişeyi kısmışlardır.... Açıkçası ben alacak olsam gidip GT-10 almam..... Belki de bu benim bakış açımdan kaynaklanıyor dijital cihazlardan fazla hoşlanmıyorum

fiyatının gt-10 dan ucuz olduğunu nerden biliyorsun. Türkiyede satışına başlandımı acaba bu aletin. bide alan arkadaşlar varsa boss gt-8 le karşılaştırabilirlermi acaba ayrıntılı bir şekilde. bende gt-8 almayı düşünüyorum. ama bu aletteki usb ve kayıt olayıda çok hoş.
 
RestlessOblivion demiş ki:
gt 10 un aynısıysa bir işe yaramaz. gt 8 hayatımda duyduğum en dijital amfi smilasyonuna sahip cihazdı. pod denemedim ve hayatımda ilk kullandığım prosesör gt 8'di.. gt'10'un gt 8 ile arasında bi fark yoksa almamak daha iyi..

işte burda sonuna kadar yanlıyorsun bılmıorm ne kadar haşır neşir oldun cihaz ile ama bu alet ile vakit gecırıp bıra emek verdıgınde gayet de guzel tonlar alıyorsun ve bunlar o digitech in dijitalliğinden cok uzak gayet de hos tonlar oluyo dedıgım gıbı bıraz emek lazm bole cou kısı tarafından basarılı ancak karısık bulunan bı alete ıse yaramaz deyip bi kenara atıorsan sankı bıraz sorun var gıbı gelıyo
 
amfi modelemeri gt8 de digital geliyorsa gt10 dada aynı gelecektir o konuda aynı teknoloji kullanılıyor nerdeyse ezelden beri.

ben gt3 ile gt8 arasındaki farkların nerdeyse hiç birini kullanmayan bir şahısım. eskiden gt3 de hangi tonu elde etmek istiyorsam elde ediyordum, bu gun gt6 da da aynı şekilde elde ediyorum, gt8 de de. eğer drive, cabin sim amfi modellemelerinde hakikatten çok farkedecek gelişme olmazsa gt nin üst serilerini almayıda düşünmüyorum. ultra gereksiz oldugunu düşünen birisiyim. nitekim ben memnunum hepsinden.
insanlar processor alırken son model olsun ilerde daha kolay satılsın yönünüde düşünebilir. ozaman üst model alınabilir tabiki.
 
Boss un sitesindeki tanıtım videosunu ancak bugün dinleyebildim. Bana açıkçası, GT8 de kullanmış biri olarak çok farklı bir hissiyat oluşturmadı. Yine tuşe hassasiyeti süpper (bir prosesöre göre) efektler harika. Ancak niyedir bilinmez yine kabin simulasyonları yetersiz gibi geldi. Özellikle direct recording ve direct to mixer olaylarıında yine insanlar ultra-g vb lere el atmak zorunda kalacak.

Ama sağlam bir amfi, kabinle tadından yenmez kanımca.

Bana göre şu kısacık videoda görebildiğim artıları :

1- Kullanıcı arayüzü gelişmiş özellikle konulan LCD ekranda ne yaptığınızı daha iyi görebiliyorsunuz. Zamanında boss me-33 üm vardı hala onun ekranını ve grafik arayüzünü özlerim ama GT-1o da gerçekten çok harika bir ekran ve arayüz yapmışlar.

2- Bilemiyorum ama bana expression pedalı gt-8 den daha ergonomik ve kullanışlı gibi gözüktü.

3- USB arayüz avantajı nihayet eklenmiş.


Eksiler :

1- Hızlı editing işlemleri için düğme sayısı az

2- Kabin simulasyonlarının yine yetersiz olduğunu düşünüyorum. Videodaki sesleri naslı elde ettiler bilmiyorum ama duyduğum sesleri direkt miksere girdiğinizde yine aşırı hi-fi çamur gibi ses çıkacaktır diye düşünüyorum.

3- GT-10 patch editorünü indirip kurup inceledim arayüz çok itina gösterilmeden basitçe yazılmış. Görsel arayüz zayıf.

4- Önceki modelinden ne artıları var sitede net bilgisi verilmemiş. Bu da insanda gt-8 e tasarım LCD Ekran ve bağlantı arayüzü ve program ile bağlantı konularında geliştirip başka bir ek avantajı yokmuş hissiyatı verdiriyor.

Şimdilik bunları görebildim. 2 haziran gibi yurtdışına çıkacağım ve muhtemelen bir gt10 ile geri döneceğim. :LOL: O zamana kadar detaylı bir yazı olmazsa bir detaylı inceleme yazısı da GT-10 için yazmaya çalışırım.
 
Boss GT-8 ile 10 arasında neredeyse iki katı yani 600 YTL'ye yakın fiyat farkı var.Peki Boss GT-8 alıp yanına 600 YTL'lik ekipman mı alsak daha iyi yoksa sadece GT-10 mu alsak daha iyi diye düşünmek lazım bence (?)..

Tabi ki bu durum sadece yine Türkiye için geçerli yurtdışında bildiğim kadarıyla GT8 ile neredeyse aynı fiyat dolaylarında piyasaya çıkmış.
 
Sitesinden bakıp, araştırdığım kadarıyla söyleyebilirim ki aletin üstündeki 4 tane parametre tuşu bence Boss'un yapabiliceği ve yaptığı en iyi yenilik olmuş (Eğer düzgün bir şekilde işlevini yerine getiriyorsa.) Boss GT-6 ve GT-8'de o parametreleri değiştirmek bence tam bir işkenceydi. Arayüzü de geniş. Ve eğer canlı olarak oradan herhangi bir kompakt pedal gibi ayarları değiştirebiliyorsak Boss önümüze tam anlamıyla bir setup simülasyonu sunuyor demektir. Bunlar kullanış açışından artıları.

Erken konuşmamak gerek ama yine de ben Boss'un drive'lar konusunda başarı yakalayabiliceğini sanmıyorum.

Kontrol pedalı kesinlikle ve kesinlikle iki tane lazımdı.

GT-8'in bence GT-6'dan açık ara bir farkı yoktu (GT-10 bile aynı teknoloji üstüne kurulu görüdğüm kadarıyla.) Boss GT-8 yerine, en azından fonksiyonel anlamda çok daha yeni denebilcek GT-10'u çıkarsaydı vakti zamanında çok daha başarılı bir yol çizmiş olurdu.
 
İki gün önce baktık gt-10 zuhale girmiş . Hayırlı olsun. Sıfırı 760$. Tabi bu taksitle alındığında odenecek fiyat peşinde indirim yapıyolar.Tabi bazı arkadaşlar henüz gelmedi nasıl olsa diye 1200 ytl ye satmaya çalışıyorlar. Zuhalin getirmesi iyi olmuş.
 
Eski ve sıkı bir GT-8 ve POD X3 Live kullanicisi iken emekli olup GT-10 'cu olan ben, bu yeni cihazla ilgili nacizane ilk izlenimlerimi paylasayim dedim arkadaslar..

1. İlk izlenimlerim on numara diyebilirim arkadaslar ben bi prosesörden beklenmeyecek kadar güzel tonlar duydum.. Sert ve driveli tonlari seven arkadaslarin oldukca memnun kalacagini dusunuyorum..

2. Kendini ilk farkettiren patchler arasindaki ambians ve volum balansları çok iyi tutturulmuş ve neredeyse hepsi birbirine benzemeyen 200 adet preset. Yani hali hazırdaki presetlerle bile harikalar yaratilabilir.

3. Malzeme gt-8 e gore sanki daha kaliteli ancak ilginctir daha hafif. Yalniz knoblarini ve mekanigini pek begenmedim gt-8 de daha agir knoblar vardi..

4. VolWahExp Pedal ise gordugumuz gibi degisik bir ergonomide bu sefer.. Asagiya dogru daralan bir ikizkenar yamuk şeklinde. Bunun artıları elbette olabilir ancak NBA 'de oynayan arkadaslar icin bu sefer gt-8 dekinden haliyle daha kucuk bir pedal sikayet konusu olabilir. Ayrıca gt-8 de daha agir malzeme ve buna bagli vida ve aksam kullanilirken bundaki malzeme biraz daha hafif olunca pedal hareketi biraz daha hassas ve sanki biraz yaglanmak istiyor gibi olmus.. GT-8 in pedalinin daha genis aciya sahip oldugunu da soyleyeyim..

5. LCD panelin bulundugu yerdeki metal parlak blok nefesinizle bile iz birakabiliyosunuz ki isterseniz bi dokunun aynen kriminal malzeme, parmak iziniz kaliyor ve zor cikiyor isiniz yoksa temizleyip durun..

6. Acayip guzel bir navigasyon var bayildim.. Hersey cok kolay.. GT-8 den sonra muthis kolay geldi.. Kategorik yapi animasyonlu ikonlarla desteklenmis nerede oldugunuzu unutmuyorsunuz yada o set'e nasil geldiginizi. Fevkalade eglenceli ve guzel grafikli olmus..

7. Cihaz 18 degil artik 9V ve cihazi amerikadan almama ragmen buradan Koçtaş yapı marketten aldığım 2 YTL 'lik ufak bir donusturucu ile kullanabildim, 110-240V destekliyor ve adaptoru oldukca kucuk, hafif...

8. GT-10 Librarian free ve download edilebilir, PC'nize USB ile aninda goruntu..

9. Tuse hassasiyeti mukemmel ve cabuk cevap verebiliyor diyebilirim.. Ayrıca gitari deniyor cihaz yani iyi gitari cok iyi anliyor!**

10. Synth seslere agirlik verilmis eskisi gibi degil inanilmaz efektler ve orneklemeler var. Biraz ugrasarak trance sesleri bile yapabilirsiniz yahu.

11. GT-8 ve POD X3 Live 'den daha az bir dip ses ve fizz var emin olabilirsiniz. Ama bu tur cihazlarda bu sorun hep olacak.. Kurtulus yok..

12. Benim gibi pop ve alternatif yapan arkadaslar wahlara bayilacak.. Pod X3 Live'nin wahlarina bayiliyordum.. GT-10 ciddi sekilde one gecmis bu durumda..

13. Zaten GT-8'de de kaliteli ve fazla olan efekt sayisi GT-10'da oldukca artmis.. Soylemeden edemeyecegim ciddi sekilde GT-8 e gore daha temiz sesler duyuyorum!

Evet arkadaslar gece bi iki saat kurcaladim ve ilk izlenimlerim bunlar oldu.. İyice denemek gormek lazim.. amfiye sisteme girmek lazim.. Ancak az bi surede edindigim izlenimlerimi paylasayim istedim. Referans olarak almayiniz; elbette bunlar benim kisisel goruslerim..

Ancak ben nerdeyse yalnizca estetik katilmis ve navigasyon gelistirilmis bir GT-8 beklerken, karsima muazzam olcude degilse de farkli oldugunu hissettirecek bi cihaz cikmasindan memnun kaldim..

Haftasonu cihazin resimli tam bir testini yapmayi ve yazmayi dusunuyorum..

Kolay gelsin..
 
Abi bu yazdıklarına sonuna kadar inanmak istiyorum ama podçularda x3 tonlar da açık ara fark koydu diyor ve kafam karışıyor.Pod 1500 veresim yok ya gt10 yada ikinci el pod xt alacağım.
 
Geri
Üst