Boss GT-10

teşekkürler dostum bir bakayım...ama...
gt-10 arayüzü 8 e göre farklı yani ordaki değerleri elimle giremeyebilirim ?..birde ton elde edebileceğimiz bir site varmı acaba ? google çöplüğe dönmüş birşey bulunmuyor doğru dürüst.....
 
Hocam arayuzun farkli olmasi onemli degil.Sen kendin ton yaparmis gibi oradan okuyacaksin.Misal gaini 80 e getir delay in suresini 330 ms yap diyecek sana oradaki ton sen de elinle gireceksin.Ton icin ise http://www.bossgtcentral.com/ en yaygin ve genis site.
Buradan yazilimi da bulabilirsin ton okumak icin diye hatirliyorum...
 
bi ara gt 10 kullanmistim su anda daha kucuk bir cihazla calisiyorum usb kayit yapiyorum yani cok fazla biligili degilim bende ama mantik ayni olmali simdi gt 10 u harici bir ses karti gibi dusunursen ses sisteminde ona bagli olmali yani bilgisayarindaki ses kartina degil,ses sistemini gt 10 un line outuna baglarsan sorun cozulur gibime geliyor,ben de zomm gn2 mi ne iste ondan var aynen bu sekilde yapiyorum ve gayet guzel calisiyor dedigim gibi mantik ayni olmali bir dene bakalim
kolay gelsin
 
Arkadaşlar bugün midi kablosu aldım midid kablosu in'i prosesörde in'e --- Out'u out'a bağladım usbyi pcye taktım midi olarak gördü ama en ufak bir şey olmadı nasıl bağlantı yapabilirim ne yapmam gerek pcden patch atıcam ?
 
bende öyle bildiğim için aldım ama bağladığımda midi kablosunda ışık kırmızı yanıyo program falan bişey yok nasıl olması gerekiyor ?
 
Bağlantı için aşağıdaki kablodan alıp (printer kablosu diyede geçer), pc nize Roland'ın sitesinden boss gt-10 driverlarını yükleyin. Sonra Boss gt-10 da system tuşuna basıp, usb ikonunu seçip, çıkan seçeneklerde standart yazan yeri advanced olarak değiştirin. Cihazı Pc ye kablo ile bağlayın işlem tamamlanmış olacak. Artık bu yükleme ile hem Boss gt fxfloorboard gibi yazılımları kullanabileceksiniz, hem de guitar rig gibi yazılımları Boss Gt-10 üzerindeki ctrl ve expression pedalla yönetebileceksiniz. (guitar rig den midi cihazı olarak Boss GT-10 u göstererek/ayar yaparak)

Almanız gereken kablo :
usb-printer-cable.jpg
 
Arkadaşlar yeni almış olduğum gt-10 icin bilgisayara sürücülerini indirip kurmaya çalışıyorum. Yalnız kurulum aşamasında "usb yi bağlayın" dediğinde bir turlu ileri butonu aktif olmuyor. Tecrübeli arkadaslardan yardım rica ediyorum.
 
Bir ihtimal yardımcı olabilir diye söylüyorum, eğer usb kablonuz uzunsa bu tip sorunlar olabilir. Bence önce çalıştığını bildiğiniz en fazla 1,5 m bir kablo ile yeniden deneyin.
 
Bir ihtimal yardımcı olabilir diye söylüyorum, eğer usb kablonuz uzunsa bu tip sorunlar olabilir. Bence önce çalıştığını bildiğiniz en fazla 1,5 m bir kablo ile yeniden deneyin.

1m lik bir kablo ile denedim. Hatta pc ye cihazı bağlayınca cihazı tanıyor. Yalnız setup tan kurulum yapınca usb girişinden cihazı bağlayın diye tekrardan bir uyarı çıkıyor ve görmüyor
 
Geri
Üst