Boss GT-10

Ben daha iyisini bekliyordum

Ya yorumum biraz ağır gelebilir ama bence GT-10 resmen oyuncak. Görünüşte GT-8 e oranla bek bi avantajı yok ama tabi denemek lazım ;ama bence kontrolleri dijitalleştirerek daha da zorlaştırdılar. Ben daha ciddi ve orijinal bişi bekliyordum açıkçası. En azından şeklini fazla değiştirmeden sadece içerdiği özellikleri geliştirseler daha fazla tutardı. Ayrıca fiyatı nerdeyse GT-8 den daha ucuz ,demek istediğim mutlaka bir yerinden bişeyi kısmışlardır.... Açıkçası ben alacak olsam gidip GT-10 almam..... Belki de bu benim bakış açımdan kaynaklanıyor dijital cihazlardan fazla hoşlanmıyorum
 
Arkadaşşlar..

yardımınıza ihtiyacım var..

ben amatör olarak müzilkle ilgileniyorum..orta tonları severim..şimdilik..
İbanez RG2550 exgk var..

sorumsa şu..

Yakın bir arkadaşımdan özel koşullarda BOSS GT-8 i 400 ytl gibi bir fiyattan alıyorum..piyasayla ilgisi yoktur..

malumunuz gt-10 çıktı..

ctl1-2 .. ses kaydetme .. usb .. kullanım kolaylığı ..

artık live performance ın yanında alet studio aleti oldu..

fakat bana gt-8 de yetiyor fakar..gt-10 un özellkleri delice..ağzım sulandı valla..

sizce gt-8 i alıp yeterince gelişince satmam kolay olur ve gt-10 a mı terfi ederim::))

birde bir arkadaşımız çıkıp farkları aynı sayfada yazarsa minettar olurum:))
 
eklenmiş birkaç şey dışında gt 8 den farkı yok görünüşte. (usb, looper, yazılımı vs). sesi konusunda da alan birisi hemen aldığını fakat pişman olduğunu, gt 8 den hiçbir farkı bulunmadığını yazmış. 400 ytl çok ucuz. yerinde olsam alırdım.
 
bu cevap ilaç gibi oldu ; teşekkür ederim:)) bu arada sizde gt8 kullanıcısısınız değilmi:)) bana msn den ulaşabilirseniz sizinle müzik hakkında yardımlaşmak çok isterim:))
 
ya kullanmadan denemeden yorum yapmak çok zor ama benim ve bi çok kişinin yorumu şudurki
gt10 ööle çok farklı çok kopuk bi alet değil

serkanda gt10 erken çıktı daha zamanı vardı demiş ama boss a göre zamanı geldi. çünkü sıfır gt8 satışının yerlerde olduğuna eminim. piyada bu kadar ucuza bu kadar temiz ve bu kadar çok 2. el gt8 varken sıfır almak pek mantıklı olmuyor (taksit seçeneği hariç)

işte bu konumdada boss pazarı canlandırmak ve pod a misilleme olması için gt10 u çıkardı...
 
Şimdi yorum yapmadan önce biraz sabretmek lazım bence. Önce bir öğrenelim. Bu aletin video su insanı her zaman yanıltabiliyor. Ama genede videoda dikkatimi çeken bir özellik hakkında yorum yapmak istiyorum;

Mesela bir ekranda imleçi hareket ettirerek sert veya yumuşak solo veya ritim tonu arasında istediği karışımda bir ses elde edermiş gibi görünüyor. Bu zaten dijital olayın allahı bikere. Demekki boss artık analog pedallara yakın ses sevdasından vazgeçmiş durumda. bu durumda gt8 de yeterli görmediğimiz amfi modellemeleri üzerinde muhtemelen hiç uğraşmadılar. Aleti daha kullanılabilir yapmak için iyice dijital olayına girmiş olmalılar. gt8 çıkarken analoga en yakın pedal geliyor deniyordu şimdi böyle bir iddaları da yok sanırım...

Oyuncak gibi görünüyor görüşüne tamamen katılıyorum. Aletin karizması çizilmiş.

Aletin gt8 den ucuz olması ayrıca rezalet bir durum. Demekki aletlerine güvenmiyorlar. Bu da gt 10 da geri adım attıklarının bir göstergesi.

Zaten boss'a gelen şikayetlerin en büyük yüzdesi kullanımın zor olduğu ve aletin çok karmaşık olduğu ile ilgiliydi. Adamlarda bu oyuncağı piyasaya sürdü. Emin olun bu alet gt8'den daha fazla satacaktır.
 
Eeee Pod X3'ü çıkardıktan sonra, daha önce de Zoom 7,1 özellikle de g9,2tt yi çıkardıktan sonra ki lamba kullanıyor olması harika bir şey.GT8'in yerlerde sürünmesi normal. :)

GT8'i 10dk Kıvılcımda 10dk da Zuhal Müzikte denedim.Alet zaten görünüşte korkutuyor, oldukça karışık görünüyor özellikler, ve gerçekten de oldukça karışık.En dandiğinden sadece bir drive tonu yazayim desen yazamazsin gibi geliyor.Ben çalıyordum adam da hazır tonlardan gösteriyordu utandım gerçekten. :)

Zoom G9,2tt ise bana GT8 den kat kat kolay bir kullanıma sahip gibi geldi.Aldıktan 15dk içinde genel olarak aleti çözdüm işin alengili kaldı.

Pod hiç denemedim yorum yapmiyim.
 
Lamba kullanımını processorlerde illa ki bi kalite standartı olarak görmemek lazım bence.

Lamba olayını Zoom en son modelinde süper derecede güzel kullanmış ama Vox ToneLab SE' ise lamba koyarak tonların hepsini son derece kısır bi hale sokup sadece vintage ton duyumunda sınırlı kalmasını sağlamış.


Ben Boss GT-10 için zaman var derken hani ticari amaçla söylememiştim yani ses ve tonlar açısından geliştirmek için daha erken diye düşünmüştüm ve dediğimde de haklı çıktım sanırım =)

Ama ne yazık ki arkadaşlar firmalarda bunların farkında belkide isteseler ağzımızın açık kalıcağı bir tonda olan processor bile yaratabilirler ama yapmıyorlar çünki her 3 özellik ekleyip yeni bir model sunarak o modeli sattırıyorlar daha sonra yine 3 özellik yeni bir model, tamamen ticari yani.

Ticari kısmını en az düşünen marka Zoom ile son çıkardığı model gibi geldi bana.
 
_DreamofStyks_ demiş ki:
Ticari kısmını en az düşünen marka Zoom ile son çıkardığı model gibi geldi bana.

Zoom, en üst seviye processorünün GFX serisi olmasıyla kabettiği prestiji geri kazanabilmek için potansiyelini sonuna kadar kullanıp tüplü serisiyle bu atağı yapmıştır muhtemelen, bi jenerasyon daha Zoom'a küfrederek "processor mü, analog pedal mı" döneminden geçse Zoom yakın zamanda batardı zaten, onun için aslında ticari açıdan yapması gerekeni yapmış bence... Bu, Cort'un 600/700 Dolarlık gitarlarında iki parça maun gövde, Seymour Duncan manyetik, Sperzel tuner, Wilkinson köprü kullanması gibi bi şey... :D
 
Gt-8 in gerçekten kullanım zorluğu açısından çok şikayet aldığını bizzat gördüm.Gt-10 un videosunu izliyorum da...
gt-8 de sevdiğim bi özellik vardı parametrelerin birbirinden bağımsız değişebilmesi ki bu da alete -gayet güzel tonlar ya da rezil tonlar çıkarttırabiliyordu-sanırım gt-10 da onu ortadan kaldırmışlar..Digitechlerde çocuklar ton yazmayı bilmiyor diye parametreler arası sınırlar vardı mid i sonuna kadar kıstığında tizi belli bir seviyeden aşağı çekememek gibi.
Bu aleti alan adamların çoğu amfisiz direk line kullanıyor ve hal böyle iken aletin kullanışlılığını düşürmüşler bence çünkü gerçekten videoda görüldüğü gibi ise sınırlamışlar demektir aleti...
Biraz görünümü modernleştirme(ki bence oyuncak olmuş),bi de fazladan ctrl tuşu olmuş ki o zaten gt-8 deki assgn özelliği ile çözülebilir.
Aleti denemeden konuşmak ne kadar doğru bilemem ama kanımca pek de geliştirmemişler.Gt-8 in önceki modeline,Gt-6 ya göre en azından piyasada "ek özellik" denebilecek yenilikleri vardı ama bunda pek bişi göremedim usb dışında.Ki ben gt-8 i midi kablosu le kullanıyrdum.Boss un gt-8 için ürettiği bi yazılım yok bildiğim kadarıyla olanlar da sadece bank ismini yazmayı kolaylaştırıyor...
ha bir de unutmadan loop kaydı 30sn eye çıkmış gt-8 de sanırm 5-6 sn idi max.bu özelliği kullanan gitaristler için bi artı bu olabilir belki...
Genel olarak;
kanımca pek de artısı olduğunu sanmıyorum
 
gt6 kullanıyorumda gt8 almaya gerek duymadım. şimdi gt10 a bakıyorum "beni al" diyen extra aman aman hiç bir özellik yok şahsen. birde gt8 in ilk cıktıgı zamanki gazı vermedi bana gt10. anuww falan diyorduk gt8 in bir kaç özelliğine.

şekli kötü olmuş gibim. processor dediğin oturaklı hamım hamımcık olmalı renk cümbüşüne luzum yok ^^

birde kullanımı zor değilde hadi zor olsun karışık olsun nolacak. iki üç parametre öğreniyor insan. bu tarz aletlerde level atlıyorsun biraz. milletin gözü korkmuş gt8 den. neyse gt10 alan olursa buraya bi şey ettirsin yorumlarını dinleyek.
 
Çok satırlı mavi LCD ekran, Abuk subuk bir tümleşik exp. pedal, ekstra bir CTL-2 switch ve eksik knoblar için anca üzerine para alarak değiştirebilirim gt-8 'imi bununla..
 
daha görmedik nedir ne değildir ama şu an için söyleyebileceğim sadece görünüm.. oda berbat :S gt8 in bi ağırlığı var :) bu gt8 in kız versiyonu sanırım...
 
hayırlı ugurlu olsun ama dış görünüm fena olmuş ya.
gt8 simsiyah ne güzel yine öyle birşey yapsalar iyi olurdu.
gt8e ek olarak gördüğüm kadarıyla usb eklenmiş, ses kalitesi biraz daha artırılmış. Ayrıca gt8'de iki amfi arasında geçiş yapılırken atanan efektler aynı kalıyordu. GT10'da iki line var, yani iki ayrı amfi ve isterseniz aynı efektlerden iki tane ve farklı parametre ayarları ile ayar yapıp ikisi arasında geçiş yapabiliyorsunuz.
Bir de LCD ekranı daha geniş yapmışlar daha ayrıntılı olmuş.
 
Usb bağlantısı sağlaması çok önemli bence, hepimiz pc kullanıyoruz bu aletleri biribiriyle bağlantılı intereaktif kullanmanın avantajları çok fazla. Vox tonelab se 'yi pc ye bağlamak için fazladan midi kablosuna + enstrüman girişi olan harici ses kartına ihtiyacım var ses kaydı için. Bunlar hep dezavantaj ve kullanışsızlık+ maliyet yaratan şeyler. Adam gibi kayıt yapamadım daha.

Ayrıca demoda gördüğüm üzere gt10 un her müzik türü için hazır sound seçenekleri olması, single-humbucker manyetik seçimi olması gbi özellikler mükemmel özellikler. Sonuçta biz bu aletleri belli bir sound yakalamak için alıyoruz. mutlaka denemek istiyorum uygun bir zamanda.
 
spree demiş ki:
Aletin gt8 den ucuz olması ayrıca rezalet bir durum. Demekki aletlerine güvenmiyorlar. Bu da gt 10 da geri adım attıklarının bir göstergesi.

doğru bir görüş değil bu. adamlar belki üretim maliyetlerini düşürdüler. yeni fabriklar açtılar falan filan. nereden bileceksin ki? fiyat öncekinden gerideyse kalite olarak da geridedir denemez. belki gt-8in fiyatını bilerek yüksek tuttular.

bu şekilde bodoslama eleştirmeyin hemen.

bu arada prossesor sevmeyen bi adamım. bunu zaten hiç beğenmedim. boss ajanı falan değilim yani paranoyaya gerek yok :D ama akla karayı da ayırmak lazım.
 
arkadaşlar hepiniz haklısınız ama alırsanız anlarsınız ne olduğunu deli bi alet ben aldım ve şuan sahnede kullanıyorum tavsiye ederim nekadar laf edilsede çok kaliteli bi alet yapmışlar tebrik ederim:D
 
Prosesörler nedense hoşuma gitmiyor. İlk deneyimimi bir RP80'le yaşamış olmamdan herhalde. Analog setup taraftarıyım. Ama yeni Boss GT-10'un da iyi işler çıkarabilecek kapasitede olduğunu düşünenlerdenim.
 
Geri
Üst