Boss GT-10

gt10 ile pod x3 kıyaslarken aradaki fiyat farkınada dikket etmek lazım.gt10da sıkı pazarlıkla ve indirimleri takip ederseniz oldukça hesaplı almak mümkün.am malesef pod her zaman pahalı oldu.şahsi kanaatim 850 liraya gt10 alınır fakat 1200 lira x3e verilmez.
 
Selam arkadaşlar, Boss GT-8 den sonra piyasaya çıkan GT-10 hakkında olan paylaşımlarımızı yapabilmek için açtım bu başlığı. Sizlere birinci elden bilgi vermek istedim. Çünkü bu aleti araştırırken böyle bir yazıyı gerçekten çok aradım.

Öncelikle şunu belirteyim. 4 senedir analog set ve Telecaster ile gitar çaldım. Yani analog set + amfi ve GT-10 arasındaki farkı çok çok iyi bilmekteyim. Bu bildiklerime güvenerek olacak bu yazılar. Ve kategorilendirmeye karar verdim.

Dayanıklılık
Kelimenin tam anlamıyla tank gibi. Sahne için üretilmiş resmen. Switch lere basmaya asla çekinmiyorsunuz. Wah pedalı ve diğer switchler yıllarca sorun çıkmadan kullanacağınıza garanti veriyor sanki. Taşımak için biraz ağır geldi bana. Bu da kasanın metal oluşundan kaynaklanıyor olsa gerek.

Özellikler
GT-8 sahibi olmadım hiç. Ancak zaten beklediğiniz amfi modellemeleri, efektler, Exp Pedalı vb. özelliklere ek olarak şaşırtan şeyler beni:

-Looper: Çaldığınız şeyleri kaydedip üzerine tekrar tekrar kaydedip sonra solonuzu atabiliyorsunuz. Gerçekten yanlız zamanlar için çok işe yarıyor xD Jam dedikleri olay bu olsa gerek :p

-FX Chain(Böyleydi sanırım): Simule ettiğiniz amfi dist/od pedalları, efektler ve bunun gibi bütün şeylerin bağlanma sıralarını değiştirip aldığınız tonu ona göre simule edebiliyorsunuz.

-Dual Amp: Bu özellik GT-8 dede vardı. Ancak hoşuma giden ve beni çok şaşırtan kısmı stereo olarak mixere girdiğinizde sol hoparlörden Mesa Rectifier sağ hoparlörden Peavey 5150 modellemesini duymak oldu :evil:

Beni çok üzen 2 şey ise 870 liralık aletten bir taşıma çantası çıkmaması ve USB kablosu (Evet heryerden araştırdım çıkmıyormuş!) gerçekten çıkmaması. 3 kuruşluk şeyler yazık...

Ses
Bunu 2 başlıkta toplayacağım

Amfi Modellemeleri:
Öncelikle yeticek hatta artacak kadar amfi modellemesi var. GT8 kullanmadım farkını bilmiyorum. Ancak uzun zamandır analog ile ben bu tonları asla ama asla alamadım! 900 tl lik bir setup ile (2. el i bilemem) alınabileceğini sanmıyorum. Beni bu alete iten o oldu

Clean Amfi Modellemeleri
güzel... Hafif reverb veya isteğinize göre delay vererek çok çok daha güzel tonlar almak mümkün.

Crunch Amfi Modellemeleri
En çok tereddütlü olduğum bunlardı. Özellikle Fender Tweed modellemesinin dinamikleri ağzımı açık bıraktı. Gaini %50 ayarlayıp birde önüne T-Screamer koyduğunuzda ciddi anlamda tatmin ediyor! Gitarın volume ü kıstığınızda alet cleane kayarken sesi açtığınızda resmen çatır çatır crunch ton alıyorsunuz. Blues, Rock'n Roll için ideal! Marshall modellemeleri de çok tatlı gerçekten. Ancak Bogner modellemesini bir türlü ayarlayamadım...

Heavy Amfi Modellemeleri
Bunların başını Rectifier Modern/Vintage ve 5150 çekiyor bence. Gerçeken hoş. Ancak çok ince ayarlanması gerekiyor dikkat edilmesi gerekiyor. Gain 120 ye köklendiğinde ses dijitalleşiyor. Amfiden direk köklemek yerine bir stomp box modellemesi yardımıyla gain almak çok çok daha doğal bir ton yakalanmasını sağlıyor. High gain tonlarda çok hassas ayarlar yapıldığında çok düzgün tonlar almak mümkün. Çift amfi modellemesi kullanırsanız tona gerçekten hasta oluyorsunuz. Ancak dediğim gibi çok iyi ayarlanması gerek. Tekrar üzserinden geçiyorum çok sert sağlam tonlar alınabilir ancak kesinlikle zaman harcanması gerek!

Efektler:
Denediğim efektleri 5 üzerinden notlarsak:
Delay 5
Reverb(özellikle spring reverb!) 5
Phaser 3.5
Wah 4
Slicer(sesin belirli periyotlarla kesilmesini sağlıyor) 5
Tremolo 4
Sustainer 3
Pitch Shifter 4
Comp. 2.5 (bir türlü ayarlayamadığımdan olabilir)
diğerlerini henüz deneme fırsatım olmadı.

Noise Gate ler cidden çok hoş. Tuşenizi katletmeden sesiniz çok çok hafif törpüleyerek bütün sesi kesiyor. Ona da 5 veriyorum...

Sonuç
Genel olarak alet hoş. Ben özellikle son zamanlarda oradan oraya koşturan bir gitarist olduğum için işimi acayip rahatlattı. Eskisinden daha az zahmetle daha sağlam tonlar aldım. Her türlü sorularınızı buradan cevaplayabilirim. Ne Boss Distrübitörüyle ne de herhangi bir gitar mağazasıyla alakam var. Hobi olarak 7-8 yıldır elektro ile yaşayan bir bilgisayar mühendisiyim sadece :) Bu yazıdaki tek amacım zamanında aradığım bir türkçe inceleme yazısı idi. Birinci elden duymanızı istedim. Hepsi benim fikirlerim. Katılabilirsiniz katılmayabilirsiniz, doğru veya yanlış bulabilirsiniz. Ancak lütfen herşey saygı ve sevgi çerçevesi içerisinde...

Herkese saygılar / sevgiler
Müzik ile kalın!

Not: Bu başlıkta Patch paylaşımları, ses kayıtlar vb gibi şeyler yapabiliriz. Benim şu anda ses kayıdı atmam mümkün değil. Çünkü tatildeyim
 
Teşekkür ederim... ben de aynı tereddütte çok kaldım. xt-live almamamın sebebi ciddi tuşe katili olmasıydı. Gerçekten dinamik gelmedi bana hiç. 2. side teknolojik aletler olduğundan, aynı fiyata gt10 gibi yeni bir alet daha mantıklı geldi
 
Şimdi bu aletleri almadan önce kafamda bir kac soru oluşuyor. Aletler elbette güzeldir kimse kötü oldugunu iddaa etmez kanımca. Ama Herkesin zevki ayrı
çaldığı tarz ayrı kullandığı gitar amfi ayrı.
Şimdi buna bakarak, Ben death metal calan birisiyim
Bu alet bana uygun mu sorusu geliyor aklıma.

Bu alet gitardan amfiden manyetikten ne derecede etkileniyor. Hangi tarz müzik yapanlar için bu alet uygun Yada uygun değil?
Bu sorularım sadece gt 10 değil eş değere sahip tüm marka ve modeller için geçerlidir
 
Ben hiçbir markanın temsilcisi değilim arkadaşlar. Ancak BOSS soundu artık benim gibi 40 ına yaklaşan gitaristler için çok sıradan. Ben GTPRO (rack mount) kullandım iki gün denedim: Klasik BOSS soundu, ilk defa BOSS soundu ile karşılaşanlar için iyi ancak bence çok sıkıcı bir cihaz. Yıllardır aynı sound ve hiç yenilik yok.

Pod Live serisi: Çok daha başarılı ve amfi modellemeleri iyi. GT10 dan daha iyi bir seçim.

Zoom G9.2tt: Çift tüplü (12 AX) inanılmaz bir cihaz. Direkt gittim satın aldım ve çok farklı gitarlarla denedim. Her gitarın karakteristiğini ortaya çıkarıyor. Yeni sound yaratmak kolay, amfi, mikrofon kabin modellemeleri çok başarılı. Kullanım çok rahat. Biri 3 boyutlu (yukarı aşağı ve sağsol olarak) 2 adet pedalıyla tüm multi prosesörleri geçiyor. Bırakın Satriani, Rammstein'ı, Steve Vai ninki gibi uçuk efektler için biçilmiş kaftan (3boyutlu pedal harikası). Çok geniş ve bir pedalın bir noyutuna 4 özellik ekleyebilirsiniz, benim gibi soloistlere duyurulur. Yakında Jackson KV2 custom, Soloist Pro custom ve Fender American ile yaptığım kayıtları asacağım. Malmsteen dinleyenler hiçbir amfi ve mikrofon kullanmadan bu seslerin bir prosesörden çıktığına pek inanmayacak, ben şaştım kaldım.

Bence G9 şu an orjinalite, çeşitlilik ve dayanıklılık olarak en iyisi.
 
@arnatuile: Bu aletler jazz / blues dan tut senin gibi death metal yapanlara kadar uzanan ve bütün tarzlara hitap eden bir alet. Bir blues çalan adama nekadar hitap ediyorsa sana da okadar hitap ediyor. Bu alet gitardan da amfiden de inanılmaz etkileniyor. Telecaster ve LP ile denedim gerçekten fark ciddi anlamda mevcut. POD serisinde bu fark işte olmuyor. POD ları nereye nasıl ne şekilde bağlarsanız bağlayın ortalama üstü sound alıyorsunuz. Yani POD sizin sesinizi belirli bir ses aralığına sıkıştırıyor. Dolayısıyla tuşenizi de öldürüyor. Ama kötü sound alma şansınız olmuyor. Zevk meselesi tamamen. Eğer düzgün ayarlarsanız GT10 ile her tarzda harikalar yaratmak mümkün.

@Atalay:
Hepsi zevk meselesi. Boss soundu ile yeni tanıştım onu belirteyim. Ancak ciddi anlamda tatmin ediyor şu an beni ve çok mutluyum. Hani setup açısından artık herşeyi kurtarabilecek ölçüdeyim. POD serisi
hakkında dediklerine katılmıyorum. X3 plastik kasasıyla arızalı / sorunlu üretimleriyle 1150 fiyatıyla çok mantıksız buluyorum. Gittim denedim gördüm ve cidden beğenemedim.

ZOOM hakkında ise:
hiç deneyemeyip merak ettiğim cihazlardan. herkesin elinde farklı aletlerin olması hoş gerçekten böylece iyi kötü yanları karşılaştırılabiliniyor. 2 tane tüp olayı en öne çıkan özelliklerden. Ancak o 3 boyutlu pedal olayı birazcık gereksiz gelmişti bana ve BOSS markasına daha rahat güvenebildim. Hala daha GT6 ile kötü bir amfinin FX LOOP'una girip çok güzel sound alan gitarist tanıdıklarım var. GT6 kaç yıllık cihaz...

Herkesin zevki keyfi kendine tabi... Bu arada Atalay hayırlı olsun yeni oyuncağın :)
 
Sağol senin de keyifle GT10 ile gitar çalmanı dilerim.

21 yıl BOSS kullandığım için artık doydum. Ancak G9 da yeni birşeyler buldum ve senin GT10 için dediğin gibi bu da tank gibi bir cihaz. Soloist olduğum için de pedallar benim için çok önemli. Başka markada bu özellikler yok.

Tam anlamıyla keyif meselesi.

Aslında profesyonel kayıt için yine de en iyisi amfi-analog pedal- mikrofon. Ama bazen bunlara eşdeğer bir sound yakalanabiliyor prosesörlerde. Konserlerde kullanımı çok rahat çünkü hepsi birarada, kablo derdi yok :)
 
Atalay demiş ki:
Sağol senin de keyifle GT10 ile gitar çalmanı dilerim.

21 yıl BOSS kullandığım için artık doydum. Ancak G9 da yeni birşeyler buldum ve senin GT10 için dediğin gibi bu da tank gibi bir cihaz. Soloist olduğum için de pedallar benim için çok önemli. Başka markada bu özellikler yok.

Tam anlamıyla keyif meselesi.

Aslında profesyonel kayıt için yine de en iyisi amfi-analog pedal- mikrofon. Ama bazen bunlara eşdeğer bir sound yakalanabiliyor prosesörlerde. Konserlerde kullanımı çok rahat çünkü hepsi birarada, kablo derdi yok :)

Aynen! Ankarada ayın 27 sinde konser var. Çantaya atıcam GT10'u ve gidicem... Büyük rahatlık. Ve analogdan çoook çok daha ucuz bir maliyetle ortalama ve ortalama üstü sound elde ediliyor. Barlar için ideal gerçekten... 21 yıl BOSS Kullandım demişsin? GT3 den kullanmaya başladın sen heralde :)
 
GT10 ile evdeki combo amfimi kullanamıyorum ancak... FX loop girişi yok. Preampler çakışıyor dolayısıyla. Kulaklık kulaklık nereye kadar... Evde sd1 ds2 var birde 19 wattlık combo amfi hepsini satsam birde 100 lira koysam 300 liraya fx loop lu bir amfi alınabilirmi acaba?
 
xhornetxx demiş ki:
Atalay demiş ki:
Sağol senin de keyifle GT10 ile gitar çalmanı dilerim.

21 yıl BOSS kullandığım için artık doydum. Ancak G9 da yeni birşeyler buldum ve senin GT10 için dediğin gibi bu da tank gibi bir cihaz. Soloist olduğum için de pedallar benim için çok önemli. Başka markada bu özellikler yok.

Tam anlamıyla keyif meselesi.

Aslında profesyonel kayıt için yine de en iyisi amfi-analog pedal- mikrofon. Ama bazen bunlara eşdeğer bir sound yakalanabiliyor prosesörlerde. Konserlerde kullanımı çok rahat çünkü hepsi birarada, kablo derdi yok :)

Aynen! Ankarada ayın 27 sinde konser var. Çantaya atıcam GT10'u ve gidicem... Büyük rahatlık. Ve analogdan çoook çok daha ucuz bir maliyetle ortalama ve ortalama üstü sound elde ediliyor. Barlar için ideal gerçekten... 21 yıl BOSS Kullandım demişsin? GT3 den kullanmaya başladın sen heralde :)

Heheh.. Yok DS2 vardı o zaman, Türkiye'de öyle herşey yoktu o zamanlar, pedal bulmak olaydı. Yurtdışından birçok analog pedal aldırdım değişik markalar dahil. Birçok kişi Boss'un Dimension'unu bilmez mesela onları bulmuştum yurtdışından, stereo çıkışları vardı vs.

Zoom'um birkaç prosesörünü aldım, G9 dan önce de 8080 Super player vardı. Süperdi o zamanlara göre. Şimdi bile gider aslında.

G9 dan sonra artık sadece en iyi en kaliteli, pro kayıtlarda kullanabilinecek birkaç markanın analoglarına bakıyorum: Radial Engineering mesela... Yok böyle birşey, Annihilator kullanıyor.
 
xhornetxx demiş ki:
GT10 ile evdeki combo amfimi kullanamıyorum ancak... FX loop girişi yok. Preampler çakışıyor dolayısıyla. Kulaklık kulaklık nereye kadar... Evde sd1 ds2 var birde 19 wattlık combo amfi hepsini satsam birde 100 lira koysam 300 liraya fx loop lu bir amfi alınabilirmi acaba?

İkinci elde 30 liraya Laney'in 65 wattlık transistörlü amfileri var, bence tam prosesörlük amfiler. Fx Loop'u var ve en önemlisi hoparlörleri 12 inc celestion. Forumda yalper nickli arkadaş satıyordu, elinde mi hala bilmem. Ben gittim Pod X3 ile denedim oldukça da memnun kaldım, ayrıca amfinin kedi cleanleri de fena değildi, drive yaramaz, studyoda kurtaracak güçte...
 
ksnsoftware demiş ki:
Arkadaşlar merhaba.Ben uzun süre analog setup kullandım.Ve en son kullandığım analog setup göktuğ şenkal abime ait olan setup idi.boss ch2-boss dd-sansamp gt2-morley wah-boss oct-mxe solo bosst vs pedallardan oluşuyordu.Ama şu an tek favorim gt_10.Cihaz hakkında bir cok ingilizce döküman indirdim.ve cihazi detaylı inceledim.Analogcu arkadaşların istediği her tonu yazabiliim.Birde analog sevdalılarına soruyorum.Kullandığınız pedalların çoğunda digital bir entegre sözkonusu değilmi.kullandıgınız kaç pedalda lamba var.Satriani boss ds1 kullanıyor doğru.peki arkasındaki binlerce dolarlık rack system i görmüyormusunuz.boss sponsor olduğu için bu sanatçılar bu pedalları kullanıyor.vede emin olun o rack systemlere gt10 u bağlarsanız bakın nasıl ses çıkıyor.GT-10 la her her tarz müziğe uygun tonlar yazabilirsiniz.Vede gt10 u bilgisayara bağlayan arkadaşlarım etüd yaparken iyi ses almak için ampi yazılımlarında herhangi birini yükleyin sorununuzu çözecektir.Ve şu videıdaki tonlara bakın arkadaşlar.

http://www.youtube.com/watch?v=tPhFUSY-FqE

evet gt10 nuda benden alıp parasını ödemedin kadir korkmaz .sana hiçbirşey demiyorum allahından bul aradan 1 seneden fazla geçti.bu adamla kimse iş yapmasın...bu adamı tanıyanlar bana açtıığı ve kullandığı tel numarasını özel mesajdan atsınlar..benimkilerini açmıyor
 
Merhaba arkadaşlar.

Dha önce gt 10 hakkında yaptığım bütün eleştirileri geri çekiyorum (biraz da yüzüm kızararak).

Şu anda evimde hem gt 8 hemde gt 10 var. gt 8 i kardeşime vereceğim. İkisini de kullanmıyorum merak etmeyin :). 10 gün oldu alalı gt 10'u. Ben aletin eksisini bulamadım henüz. Tonlar gt 8 den daha iyi demek gt 8 e haksızlık olur. Ama kesinlikle daha kötü değil. Hatta ton yazmak ilk etapta çok kolay. Ancak en ince paremetrelerine kadar üzerinde oynama imkanıda veriyor. Ton yazarken gt 8 deki uzun yolu kullanabilir yada kolay olanı da tercih edebilirsiniz. Karanlık ortamda kullanımı daha kolay. Işıklar harika olmuş. En güzeli çift ctrl tuşu. 2. bir ctrl tuşunu hep aramıştım gt'8 de ama bu aletin üzerinde 2 tane var zaten. Kısa süreli ses kaydı yapıp üzerine başka melodiler ekleyerek beste yapım aşamasında oldukça işinize yarayacak bir özellik de söylemem gerekenler arasında. Bence bu alet gt8'i bir adım öteye götürebilmiş. Gt 8 kullanan birinin ilaki alması gereken bir alet değil yanlız onu söyleyeyim. İkisi de iyi prosesör...
 
Boss Gt10 Versiyon Güncellemesi yapacak olan arkadaşlar içindir;

Öncelikle son sürümü http://www.bossus.com/support/downloads_updates/eula.php?FileName=GT_10_ver_102.zip buradan indirin

Bilgisayarınızı uygun bir şekilde USB kablosu ile Gt10 a bağladığınızı varsayıyoruz tabii.

İhtiyacınız olan diğer program UpdSMF. http://www.bossus.com/support/downloads_updates/eula.php?FileName=GT8v1.03.zip Buyrun indirin

Bu dosya gt-8 in son update dosyasının içinde bulunmaktadır!

İlk dosyayı açtığınızda gt10_002.mid - gt10_32.mid, gt10_065.mid gibi 32 adet SMF dosyası göreceksiniz

1. Gt10 u kapatın
2. Bilgisayar ve gt-10 u birbirlerine bağlayın
3. Channel Select - Display Mode - Write butonlarına aynı anda basarken gt10 u açın. System Updater yazısı açılacaktır.
4. Butonları artık bırakın :)
5. Bilgisayarınızın ekran koruyucu/bekleme moduna geçmeyeceğinden emin olun
6. SMF playerı açın ve büyük buton vasıtasıyla gt10_002.mid - gt10_32.mid, gt10_065.mid arasındaki tüm mid leri seçerek yüklemeye başlayın. 30-40 dakika sürebilir

7. Yükleme süresince kesinlikle gt10 u ve bilgisayarı kapatmayın
8. Yükleme sona erdiğinde Completed yazısını göreceksiniz

Geçmiş olsun :)

Son derece kolaydır. Takılanlar olursa buradan sorularını
 
Yemin olsun bilmiyorum :D

Bende bilgisayara aldıktan 2 ay sonra ilk defa bağladım ton atmadan önce falan bi yapayım şu sistem güncelleştirmesini dedim. Sonra açtım falan tabi rutin bir şekilde fakat bir fark göremedim. Kendi sitesinde de özel bir açıklama bulamadım :D
 
boss gt8 ilk çıktığında netten siparişle almıştım . ilk uğraşmaya başladığımda tabi çözemedim bende uzun süre hatta elektronikle çok içli dışlı olmama rağmen acaba salaklık bendemi diye düşünmüştüm. işte böyle bir alet gt serisi çal abi temiz temiz kurcalam aleti felsefesine dayanıyor :D güncelledik vardır bir hayır hesabı :D
 
Geri
Üst