Boss GT-10

Daha ne ucuzlayacak kardeş,zaten aleti iyice ayağa düşürdüler,bizim gibi zamanında iyi paraya alıp SABREDİP satmayıp öğrenenler için kötü oldu.Bırak da düşmesin fiyatları...
 
Boss GT10 Librarian Programı Kullanımı; http://www.mygitar.com/forum/showthread.php?t=12499&page=19

Boss GT10 FxFloorBoard kullanımının avantajına gelecek olursak;

Librarian da ki önce yükle sonra sesi test et durumuna göre harika bir avantajı var

Program ekranının yukarısındaki Connect butonuyla gt-10 ve bilgisayarı senkronize edin.

Tool menüsünden Prefrences kısmını ve oradan midi yi seçin. midi in ve out u Gt-10 olarak seçin

Sol taraftaki bank lardan istediğiniz aralığı ve istediğiniz bank ı seçin.

Sol üst köşeden File menüsünden Load Patch File seçin ve patchlerinizin olduğu klasörden seçim yapın.

Seçimi yaptığınız anda gt10 a yükleme işlemi yapmadan patch i test edebilirsiniz. Bence süper bişey yani :D

Patch i beğenirseniz Connect butonun hemen yanında ki Write tuşunu kullanın

Buyrun indirin
http://gtx.tinfoilmusic.net/GT-10FxFloorBoard_Setup.exe

Bu program sayesinde gt8 ve gt6 için yazılmış tüm patchleri gt10 a yükleyebilirsiniz. Ve kesinlikle gt8-gt6 patch lerini göz ardı etmeyin harika yazılmışlar var aralarında
 
Ben buna inanmıyorum. Birazcık lüksten ödün verilebilirse bu tarz ürünler çok rahatça alınabilir. Zira ben en iyi kendimden biliyorum.

En en basiti 1 ay bir kafeteryada bulaşıkçılık bile yapsan satın alabilirsin. Ha gt10 olmaz da gt8 olur... Öyle süper farklar da yok aralarında

Soru: Sen nasıl aldın peki?
Cevap: Ben tamirciyim :) yağlı paslı falan :)
 
Boss GT-10 denediğim kadarı ile biraz pod xt live gibi olmaya çalışılmış.Yani Boss GT-8'in filan efekt kaliteleri her zaman iyiydi ama drive biraz fazla digitaldi.Ama bu gt-10 da analog gibi bir drive sunmak istenmiş.
 
merhaba dün gt 10 aldım ama dünden beri pcden ses alamıyorum. kayıt yaptığımda veya cubase açtığımda tele vurunca ibreler hareketleniyor ancak ses çıkışı yok. anladığım kadarıyla ses özellikleri çalma/kaydetme bölümüyle ilgili bir sorun. konu hakkında bilgisi olanların yardımını rica ediyorum.
 
Merhabalar,

Ben bir boss GT10 kullanıcısıyım. Epiphone Les Paul Standard gitarım var ve FX loop 'u olan Jensen Speakerları bulunun Behringer bir amfim var. Gitar tonlarım (bu sorun stüdyodaki Marshall Valvestate amfiye girdiğimde de oluyor) çok net değil. Bu da epiphone üzerindeki manyetiklerden kaynaklanıyor. Yani solo atmaya başladığımda harmonikleri ve pickleri beğenmiyorum.

Manyetik modifikasyonuna gitmeyi düşündüm ancak gitarımın manyetiklerini değiştirirsem GT-10 nasıl tepki verir bilemiyorum. Aldığım tonlarda bir iyileşme olurmu sizlere bunu sormak istedim.

- Gitarı değiştirmeyi asla düşünmüyorum. Manevi değeri var çok benim için. Ve memnunum gitarımdan.
- Processor benim için en mantıklı olanı. Alacağım tüplü bir amfi evimde sesini açamayacağımdan verim alamayacağım ve zaten bar'da çıktığımda değmeyeceğini düşündüğümden amfi taşımak istemiyorum. GT-10 'u çok seviyorum anlayacağınız kadarıyla. En mantıklı olanı o çünkü
- Geriye aklıma manyetikler geliyor. Aynı problem GT10 ve direk amfiye girdiğimde de olduğundan sorun manyetiklerde bence. Aslında bu bir sorun değil tatminsizlik...


Eğer değer al derseniz...
Solo tonlarım ve distortion tonlarım için bridge Dimarzio X2n (bridge de clean kullanmayı sevmiyorum zaten ve genelde kullanmıyorum)

Crunch ve Cleanler için neck Dimarzio PAF düşünüyorum.

sizce nasıl seçimler? les paul yani maun ile nasıl olur?

Vakit ayırdığınız için saolun.

Özgür.
 
xhornetxx demiş ki:
ozaman bu analog sistemi çok iyi simule edebildiğinden dolayı, yaptığım manyetik modifiyesine de ciddi tepki verip, tonları toparlayacağı anlamına geliyor.
Analog sistemi iyi simüle ettiğinden değil, tuşe hassasiyeti iyi olduğundandır o durum. Zaten takacağın manyetiklerin gitarına ve gitarının ağacına uygun mudur onu bir araştır, ekipmanın manyetiğe iyi tepki vereceği gibi bir düşünce çok saçma... Her halukarda takacağın iyi bir manyetik şu anki gitarının üzerindeki manyetikler dandik ise onlardan çok daha hacimli bir ton verecektir.
 
Tonun boğuk gelmesi manyetiklerden olmamalı.O gitar tiz tonları bir tele kadar veremese de veriyor.Eq ayarlarını biraz daha kurcala derim.Amp smilasyonlarını da..
 
smtzdmr demiş ki:
xhornetxx demiş ki:
ozaman bu analog sistemi çok iyi simule edebildiğinden dolayı, yaptığım manyetik modifiyesine de ciddi tepki verip, tonları toparlayacağı anlamına geliyor.
Analog sistemi iyi simüle ettiğinden değil, tuşe hassasiyeti iyi olduğundandır o durum. Zaten takacağın manyetiklerin gitarına ve gitarının ağacına uygun mudur onu bir araştır, ekipmanın manyetiğe iyi tepki vereceği gibi bir düşünce çok saçma... Her halukarda takacağın iyi bir manyetik şu anki gitarının üzerindeki manyetikler dandik ise onlardan çok daha hacimli bir ton verecektir.

Tuşe hassasiyeti iyi zaten GT10'ların onu biliyorum, ancak sorum tuşe hassasiyeti değil burda.. ben ton açısından düşünüyorum. sonuçta tüplü bir fender bassman simule ediyorsun, volume den kısıyorsun clean e kayıyor ton, eğer volume 'ü açarsın gitarının, aldığın ses daha crunch oluyor. aynı şey tellere vurma sertliğine bağlı olarak da değişiyor.
ekipmanın manyetiğe iyi tepki vereceği gibi bir düşünce saçma değil aslında... Mesela POD XT Live veya X3 lerin manyetiğe çok bir tepki vereceğini sanmıyorum... Sizlere ondan sordum... herhangi bir humbucker bağlarsam gitarıma aynı tonları almaktan çekindim, boşa para vermemek için
 
KoNt87 demiş ki:
Tonun boğuk gelmesi manyetiklerden olmamalı.O gitar tiz tonları bir tele kadar veremese de veriyor.Eq ayarlarını biraz daha kurcala derim.Amp smilasyonlarını da..

Boğuk olması da değil sorun tonların, analog sistemde de processor de de özellikle sololarda hacimsiz olması, dinamikleri iyi verememek. (processor den olmadığını biliyorum çünkü hybrid valvestate de de aynı sorun var) tatmin etmiyor anlayacağınız. İlginiz için teşekkür ederim.
 
tel değiştir gitarını bir luthiere göster.
Amfide de aynı sorun varsa geriye gitar kalıyor..
Ama dediğim gibi eq ile biraz daha oyna.Gain falan aç :D
Bu arada arkadaşım aynı kombinasyonda ds-2 kullanıyor ds-2 nin sevmeyeni cok(Ben de sevmem) ama gitara sustain yaratıyor.
Bence kullanışlı
 
proc. varken ds2 gereksiz geldi sattım vakti zamanında... zaten ds2 bana göre değil ya... Gitarda sustainden bol birşey yok da zaten, tonları iyileştirmek adına aklıma manyetik geldi işte..

Kıvılcımdan bugün Gibson Std manyetik seti sordum tanesine 160 euro dediler :D

Les paul'ler ile Seymour Duncan JB & 59' öneriyorlar... 59' clean ve blues tonlar için süper tam bana göre, ama JB yeteri kadar sertleşebiliyor mu acaba? yani dolu dolu drive ton alabilirmiyim?
 
valla ilk çıktığında kıydım parayı aldım. 2 kere sahne performansı, ve evdeki sayısız çalmamdan sonra diyebilirim ki. Analoğa gerçekten çok yakın tonlar almak mümkün. Volume düğmesi kısıldığında ses clean'e giderken arttırıldığında daha crunch bir ton alınıyor. Tepkileri çok sağlam doğru kullanıldığında. Fender Bassman ve Marshall Plexi modellemeleri düzgün ayarlandığında çok tatlı ton alınıyor. Ben tavsiye ederim. Çünkü biliyorum ki bu paraya sadece bir tane ValveState amfi ve 1,2 pedal alabilirim onlarıda bara taşıyamam dolayısıyla bir işe yaramaz. Böyle olunca kapıp gidiyorum sadece aleti :D
 
Geri
Üst