Boss GT-10

Tanidik magaza ise kaseliyor garanti belgesini imzaliyor kendi sorumluluk ustleniyor. Yani ben trigon ile senelerdir alisveris yapiyorum. Daha garantisini baslatmadim bile Pod X3'un mesela. Istedigim zaman baslatabilirim.
 
Tabi bu özel ve oldukça istisnai bir durum. Şahsen bende trigon dan içeri adımımı atmaktan hoşlanmayan kitledenim ve söylediğin tarzda alışverişleri o mağazadan beklerim...
 
Boss GT10'u geçen hafta aldım. Almadan önce internette yayınlanan neredeyse tüm yorumları okudum. Bir vazgeçtim, bir alayım dedim. Yorumların birbirinden bu kadar farklı olması da beni şaşırtmadı değil. Alınca neden bu kadar fark olduğunu daha iyi anladım. Çünkü ürüne, ne dijital nede analog diyebiliyorsunuz. Aynı zamanda 2 sınıfa da giriyor. Birazdan bu ayrıntıya döneceğim.

Yeni alacak arkadaşlar için bu ürünün fiyatına göre oldukça doyurucu olduğunu söylemek mümkün. Yani elinizde 1000 tl varsa alabileceğiniz en donanımlı prosesör gt10 dur. Kullanışlılığının da kişiden kişiye değişiklik göstereceğini de belirtmem lazım. Bilinen prosesör alışkanlılarının biraz dışına çıkılmış. Bu da yorum farklılıkarının en önemli sebebi.

Cihaz görünüşte dijital gibi gözüksede setup lardaki analog çözünürlükler çok iyi ayarlanmış. Ayrıca menulere ulaşım ve ayarlamalar dijital ortamın sağladığı kolaylıkla rahatlıkla yapılabiliyor. Ses modellemeleri son derece iyi. Kullanım kolaylığı açısından benim çok hoşuma gitti.

Daha önce okuduğum yorumlardan birinde GT10 un gitar seçtiği yönünde bir yazı okumuştum. Bunu da deneme fırsatım oldu. Gibson Les Paul (Alnico Humbucker) ve Yamaha (Dimarzio Single) gitarlar ile neredeyse tüm tonları denedim. Dip ses ve cleanler de ciddi farklar olduğunu söyleyebilirim. Ancak alet özelikle alt sınıf gitarlardaki olumsuzluğu en üst düzeyde absorbe etmeyi başarıyor. Ne marka gitar kullanırsanır kulanın sonuç oldukça tatmin edici.

İyi olmayan yönleride var elbet. Öncelikle input girişi. Aletin arkasına yapılmış olması büyük eksiklik. Kablo bazen wah pedalının altına giriyor. Wah pedalı hassasiyeti gt8 oranla oldukça yüksek. Bunun zamanla aşılacak bir sorun olduğunu düşünüyorum.

Almayı düşünen arkadaşlara bi faydası dokunur umarım.
 
American Standard Tele 'yi Boss GT10 a bağladım bugün... Tele'deki twang tonu yerindeydi hala :) bu yeterli olur bence... Boss gt10 güzeldir. Ama tüplü bir amfiden güzel değildir... Paranız varsa alın tüplü amfi + boost + delay + mod takılın... Kamyonetiniz varsa alın ama, ve müstakil bir evde yaşıyorsanız :) o tüpleri zorlayamadıktan sonra tadı olmayacaktır.
 
gitar<-->gt-10 input
gt 10 send<--> amfi input
amfi send<--> gt-10 return
gt-10 output<--> amfi return

Amfi kanallarını da amp control footswitch ile kontrol edebilirsin gt-10 üzerinden
 
Acemi olarak bi kaç sorum var

Öncelikle kayıt süresinin 30 saniye olduğundan falan duydum. Altta kaydettiğim ritmi çalarken üzerine solo yazmaktan bahsediyorum. Doğrumudur bu? Yani ritim kaydedip üstüne davul pattern ekleyip doğaçlama solo çalmam mümkün mü bu aletle? 30 saniye mi toplam?


Diğer sorum ise USB ile kayıt yaparken şurdaki örnek kayıtlardaki gibi güzel kayıt yapabilir miyim? Mesela BuğraSenturk.Gt.10 yazan Dream On kayıtı..
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=6141&gid=191
 
Boss marka gitar multi işlemcilerinde davul ve ritm gibi olaylar yok. Zira boss un ürettiği davul ve ritm aletleri var. Ticari yani. Onları ayrıca satmak için.

Kayıtlar ve süreleri hakkında bilgim yok zira hiç kayıt yapmamıştım
 
600-650 TL civarı 2.el bulursam alıcam inşallah.İşin garibi bende boss gt-8 var ama gt-10 kayıt yapabilme özelliğini duydum denedim çok hoşuma gitti.O yüzden ciddi anlamda düşünüyorum boss gt-10'u.
 
Birisi GT-10 ile monitörden mikrofon aracılığıyla kayıt alsa. Aynı sistemden birde tüplü amfi ve aynı mikrofon ile kayıt alsada şu internete koysa. Farkı duysak! :(
 
Digital out bildiğim kadarıyla aşağıdaki resimde ki sol alttan 2. siyah olan ÇIKIŞ pclerde z5500 gibi ses sistemlerine bunlardan çıkış alıp girebiliyorsun yada ps3 de anladığım kadarıyla arkadaş digitalout (optikal) dan çıkış alıp ses kartına yada line-in den felan bi yerden girmiş.
06230243667l.jpg
 
çok teşekkürler eyv... ya birde bu paylaştığım videoyu izlediniz mi bilmiorum o ton bende var ve anfi kaynaklı çalıorum hiç alakası yok sadece bi aktif montörle veya büyük sistemle çalsam bu tona yaklaşabilir miyim sizce ??.. birde di box kullanmamı önerirmisiniz stüdyoda ??..
 
merhaba arkadaşlar.boss gt 10 u usb kablo ile bilgisayara bağlayarak cubase vb. bir program yardımıyla gitar kaydı almak istiyorum.bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar adım adım napabileceğim konusunda yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
 
Sanıyorum pc gt10 u ses kartı olarak tanıyacaktır, cubase device setup tan gt10 u input a yönlendir, bu şekilde direk kaydedecektir diye düşünüyorum.
 
GT10 için ASIO driver programı olmalı. onu yükledikten sonra cubase açıp ses kartı olarak asio roland boss gt10 vb. yazan bir ses kartı opsiyonunu device setup ta görmen gerekir.
 
driver ı kurdum ve cubase de gt 10 u ses kartı olarak gördü.hatta bi kayıt gerçekleştirdim şu anda.fakat küçük bikaç sorun ortaya çıktı:

kaydettiğim müziği dinlerken sesi bilgisayara bağlı olan ses sistemimden değil yine amfiden alıyorum.ses sistemim çalışmıyor.

bir de gt 10 un usb ayarlarını ayarladıktan sonra gitar sesi amfiden gelirken bi anda ses kesiliyor gt 10 a baktığımda usb ayarlarımın eski haline dönmüş oldugunu görüyorum. bunun sebebi nedir acaba?
 
boss gt-10 u pc ye bağladım ve boss ın sitesinden gerekli driver ve library yazılımlarını indirdim kurdum...cihazı ps ve program gördü ama ton atamadım ve programı tam olarak kullanamadım zaten doğru dürüs bir şey yok programda acaba başka programmı yükleyeceğim ?
 
Geri
Üst