Manyetik montaj boşlukları

Öncelikle herkese merhabalar, son zamanlarda üretilen gördüğüm çoğu gitarda manyetiklerin montajı için açılan delikler gözüme o kadar çirkin gözüküyor ki sanki estetiklikten binlerce kilometre ötede gibi gözüküyor.

Manyetik çerçeveleri ile kapatılıyor mu onu da merak ediyorum ama nette bir şey bulamadım açıkcası bilgisi olan var mı ?

Örnek olarak bir kaç gitar koyuyorum muhteşem ötesi gözüküyorlar ama o montaj delikleri çok kötü gözükmüyor mu ?
İnstagramda custom gitar sayfalarını takip ediyorum 3 bin 5 bin dolarlara gitar yaptıranlar var ama o delikler hala orda 😁
Benim gibi düşünen estetiklikten uzak olduğunu düşünen var mı merak ediyorum 😇


gaa.JPG
ss3.JPG
ss2.JPG
ss1.JPG
 
Arkadaşlar merhaba, benim de bu tarz manyetik bağlantısına sahip bir gitarım var. Çok şık duruyor bence.

Bu arada Ibanez RG 1570 imin direct mount vidaları ile ilgili sıkıntım var, uygun vida bulamıyorum bulunduğum şehirde. Konu ile ilgili kimin yardımı dokunur bana? Kiminle görüşmemi önerirsiniz?
 
Kenarlarını siyah sünger gibi birşeyle doldurabilirsin, Satriani tercih ediyor yanlış hatırlamıyorsam sahnede feedback azalmak için.

Direct-mont'un bir diğer artısı manyetiklerin açılarını hafif değiştirebilirsin altının üst veya alt tarafına yine ince sünger yerleştirerek (genelde vida tarafının tellere daha yakın olması tercih edilir) tınıyı biraz değiştirmek için.
 
bencede çok güzel detaylar eğer düzgün açılmışlarsa . bazı markalarda hafif asimetri sorunu olanlar , freze bıçağı izleri olanlar çıkabiliyor onlar kötü görünüyor evet . ama bence manyetik çerçevesi baya zevksiz bir şey :)
 
Geri
Üst