The Man From Earth

Tarih ve arkeoloji ile kendi çapında ilgilenen bir insan olarak bana %100 hitap etti, iliklerimde hissettim.. :)

Devamını filan artık ne olacaksa ondan istiyorum ben.. Böyle filme devam olmaz ama paralel konuda filmler varsa onları da bulup toplamak lazım gerçekten. Herifin olayı Jesus'a bağlaması pek yaratıcı değildi ama Buddha ile ilgili olanları anlatırken, batıdan doğuya yönelmesi hikayeleri falan filan, oralarda neredeyse ağzımdan salya akıyordu zevkten.

Ama kısa film olmuş onu da belirteyim.. İki tane Heroes bölümü kadar olmamalı, hiç bitmesin istedim. Sıfır atraksiyonla bu kadar güzel bir film çekilebilirdi ancak.. Ha onu da belirteyim; film bir odanın içinde geçiyor, ama sakın bunu izlememek için bir ön yargı kriteri yapmayın.. Diyaloglar önemlidir ve bu filmdeki kadar akıcı diyaloglar başımızın tacı olmalıdır diye düşünüyorum.. Alkışlar bu çocuklar için..
 
Filmi ilk burda gördüm de haberim oldu. Konusundan falan hiçbir şekilde haberim yoktu. Ama arkeoloji, tarih vs. duyunca bakayım dedim. Hakikaten çok iyi çalışmaymış. Tek eleştirim şudur ki, daha derin işlenebilirmiş birçok konu. Bu da otomatikman filmin süresini uzatırdı zaten. Öyle olsaymış, klasik adayı bile olurmuş. Kesinlikle izleyin..

Konusu kısaca: Prof. John Oldman, taşınmaya karar verir. Onun için düzenlenen veda partimsi olayda ise ortaya 14.000 yıldır, günümüze kadar yaşayabilmiş bir mağara adamının hikayesini atar. Ondan sonrasını izleyeceksiniz işte.. Uzun zamandır izlediğim en değişik filmlerden biriydi. Hele tarihe falan ilgisi olan varsa kaçırmasın!
 
Pepper'a kesinlikle bu konuda katılıyorum. film uzun zamandır izlediğim en klas filmlerdendi.fakat özellikle din konusunda daha fazla irdelenmesini beklerdim.Başlarda seyirciyi sarmak için sordukları sorular ve bakış açıları gayet derinken hikayenin içerisindeyken sordukları sorular biraz yüzeysel kaldı.Bir de sonunda will'in haline üzüldüm biraz asabi diye kurban gitti sanki herif :D oldman'de üstüne gider gibi arka arkaya sorularına cevap verdi :D
 
Tek bir mekanda geçen diyalog ağırlıklı bir film olmasına rağmen ilginizi, merakınızı hep ayakta tutmayı başarabilen bir an bile sıkılmanıza izin vermeyen bir film. Hele ki sohbetin ciysıs kırayst ve din kısmını ilk Matrix filminin finali gibi tırnaklarımı yiyerek izletti bana. Orada olayım ben de soru sorayım ben de katılayım sohbete diye iç geçirdim izlerken. Filmle ilgili bazı konularda fazla derine inilmemesi dışındaki (bu da filmi uzatıp akıcılığı bozabilirdi Pepper_Keenan ın söylediği gibi sanki daha iyi oldu böylesi gibi) tek sıkıntım finalde kolaya kaçılmış gibi bir izlenim bırakması. Bu kadar zekice düşünülmüş bir filme o final biraz sıradan kaldı. Filmden aldığım keyfi, tadı kaçırmadı elbette ama bunun yerine muallakta biten bir finali bile tercih ederdim. Örneğin benzer bir konuyu işleyen ama bu filmle oyunculuk dışında yarışamayacak K-Pax in "nooldu şimdi, harbiden uzaylı mıymış herif" finali çok daha çarpıcıydı.

Buna rağmen netice itibariyle benim de herkese, özellikle "sanat filmi ya da gişe filmi, farklı bir şeyler izlemek için başka bir alternatif yok mu kardeşim" diyenlere şiddetle tavsiye ettiğim bir film.
 
Geri
Üst