Zoom G5 mi / Mooer Ge200 mü ?

Zoom G5 mi / Mooer Ge200 mü ?

  • Zomm G5

    Oylar: 2 14.3%
  • Mooer GE 200

    Oylar: 12 85.7%

  • Toplam oy veren
    14
Herkese selamlar,
10 yılan fazladır bir sürü pedal/prosesör/amfi kombinasyonu değiştire değiştire kullanmış olsam da şu an için pratik bir çözüme ihtiyacım var.
İkisi arasında bir seçim yapmak istiyorum başka alternatif sunmamanızı rica ediyorum, bu bakıma bu iki prosesörden birine hakim olan, deneme fırsatı bulan kişiler cevaplarsa sevinirim.
Daha çok rock, hard rock, heavy çalıyorum.
İki prosesöründe çok cazip yönleri olduğu için kararsızlık içersin de kaldım. Siz olsaydınız hangisini seçerdiniz ve neden ?
Cevap ve öneriler için şimdiden teşekkürler.
 
İkisini de az çok kullandım.
Zoom G5 özellik olarak daha fazla ve daha çok tuşa sahip.
Mooer de karşısında GE300 olabilir.
Metal tonlarında, sıcak drive tonlarında her ikiside biraz dijital kalıyor,
hangi prosesör yapıyor ki???
Zoom en kötü yanı Mooere göre çok büyük ve ağır kalır.
Ekstra gigbag gerekir, Mooer Gitar çantasının ön gözüne sığabiliyor.
Mooer GE200 her yerde kullanabilirsiniz, içindeki amfi ve kabin modellemesi yönünden Zoomdan üstün.
İkisinin arasında kalsam, stüdyoya provaya gideceksem, bar programı yapacaksam, hafif ve ebatı küçük bir çözüm arıyorsam, Mooeri tercih ederim.
 
3 sene Zoom G5 kullandım, 8-9 aydır G3 kullanıyorum kısmetse burdanda MS50’ye geçme durumu olabilir.

Kullanım pratikliği açısından G serisi bence gayet sağlam keza ton ve modellemelerde öyle. Prosesör olması dışında kullanım olarak analogdan farkı yok gibi bir şey. G5’ten G3’e geçme sebebim kullandığım ton, pedal, efekt, modelleme ve özelliklerin G3’te fazlasıyla olduğunu ve bana yeteceğini farketmemle başladı analoga geçmemle durum iyice pekişti diyebilirim biraz daha bütçe açmış oldum kendime aslında. Hatta son 2-3 aydır kenarda yatıyor satasım dahi gelmedi illa bir gün lazım olur diye ama şu an yaşadığım nakit ihtiyacı sebebiyle G3’ü satıp yine bir alt model olan MS50’ye geçmeyi düşünüyorum yine benzer bir geçiş süreci. Ha MS50’yi alıncada boarda koymayacağım ama ne olursa olsun Zoom’dan pek kopamıyorum. Kenarda bir yerde dursun çünkü bu fiyatlarda o yazılıma, kaliteye ve sounda sahip başka bir cihaz yok. Kayıt, mayıt illa bir gün lazım olur.
 
Madem ki yeni Zoom serisi değil, Ge200 derim. Ancak efektlerden bir beklentin olmasın Hamza, şimdi yeni güncelleme gelmişti en son gerçi efektleri daha iyileştirmişler galiba ama amfiler bozulmuş bu sefer de :D Ben efektl kalitesizliğinden ötürü tercih etmedim, Zoom g3n aldım. Güvendiğim bir arkadaşımdan edindiğim bilgiye göre Zoom'un eski serilerinde de efekt kalitesi yine iyiymiş Mooer'e göre. Yine de ben G5 yerine amfi simülasyonlarının hi-gain tonlarında başarılı olduğunu düşünerek, Mooer al diyorum. Zaten diğerine göre portatif olması da önemli.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
@srv975 , Berkay ve sevgili Kaan yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum,

artık bir şeyleri taşıma zorluğu, onlarca kablo, bozulan, arıza yapan yerin tespiti, ince ayarlanmış bir anlog setubun case içinde taşıma ya da ayak çarprmaları sonucu ayarlarının bozulması, sürekli varyasyon düşünmek, onu al bunu sat... ve inanılmaz zaman kayıpları beni çileden çıkarır oldu, gerçekten baş ağrısı yaratıyor... İlerde baş ağrım dinerse ve o sabrı kendimde tekrar bulursam analoğa dönerim belki :) bu konularda eminin sizlerde defalarca sil baştan yapmışsınızdır... şu an ki sabrım ancak kompakt bir cihaza...

Yorumlarınız doğrultusunda, yeni zoom serisini tekrar inceledim ve bir çok demo izledim, gerçekten şaşırtıcı düzeyde. Beni eski seri zoom ve mooer dan daha çok etkiledi açıkçası. 2.el bulunabilirliği ve fiyatlarıda makul sevilerde gözüküyor, hatta yurt dışı sıfır fiyatları tüm eklentilere rağmen baya uygun. Yakın zamanda fiziksel bir mağazada deneyerek en son kararımı vereceğim. Başlığı açarken bir alternatif düşünmüyorum derken ''bir line6 vs al abi'' gibi bir yorum gelmesin diye ketum davranmıştım ancak zoomun yeni seri alternatifi beni aydınlattı :)
Tekrar teşekkürler.
 
Valla sen başka şey önermeyin dedin diye söylememeye çalıştım ama yine de becerememiştim, eh iyi olmuş o zaman bahsetmek :) Bence en doğrusunu yapmış olursun, hayırlı uğurlu olsun şimdiden, al gitsin vallahi.
 
Geri
Üst