Kırılmaz elektro gitar teli!!

@BrianDavis99 merhabalar. Tüm kusurlarınızı bir tarafa bırakıyorum. Olabilir, tecrübeniz yoktur, yabancı diliniz zayıftır. E "eğitim sisteminin hali yıllardır belli" de diyerek hoşgörüyorum, kusurlarınıza gözlerimi kapatıyorum. Buna karşılık, çok görmezseniz genç dostum, tavsiyemin sonunda bir ricam olacak sadece.

Gibson'un ürettiği teller var, özellikler 10.46'ları bir deneyin derim. Elixir genelde dayanıklılık açısından çok başvurulan bir marka. Bugüne dek Ernie Ball Slinky serisinden kullandığım hiç bir tel kopmadı. Hemen karar veremeyebilirsiniz, tel tonu bir hayli etkileyen bir unsur. Öyle ki, insanın tonunu bulduğu zaman, kullandığı o tel markasını ve modelini sabitleyebiliyor. Siz de muhtemelen bir kaç marka ve model denemesi sonucunda kararınızı vereceksiniz.

Gelelim ricama. Biraz alçakgönüllü olun, hatalı olduğunuz yönlerinizi görmeye gayret edin. Göreceksiniz, insanlar da size daha olumlu tepkiler verecektir. Bu forumda maalesef iş bilen insan sayısı çok çok azaldı. Bazıları kötü yönetim kurbanı oldu, bazıları da lanet ederek bıraktı gitti. Kalan son insanları da bu forum kaybederse, değil gitar, ekipman, müzik teorisi falan (özellikle bunu insan kalmadı neredeyse, lambaların marka ve modelleri konusunda bile konuşamaz olduk neredeyse) tel konusunda bile düzgün bilgi verecek insan kalmayacak bu gidişle.

Kolay gelsin.
 
Forumda, herhangi bir şekilde, herhangi bir kelimeyi aratmadığına eminim. Şu başlıkta yazılanlara bakın


Ayrica içine balmumu eritmeniz gerekebilir yoksa en ufak titreşimle feedback yapar coverlar.

Bkz ... waxpotting

Bu arkadaşa yazmaya gerek yok çünkü yazdıklarınızı okumuyor. Reklam tıkı gibi düşünün, okuyun geçin. Diğer konuya yazmadım buraya da neden yazmadığımı anlatmak için yazıyorum. Bu kadar yazmak bile çok oldu.

Bkz. Yazmak
 
Son düzenleme:
Forumda, herhangi bir şekilde, herhangi bir kelimeyi aratmadığına eminim. Şu başlıkta yazılanlara bakın




Bu arkadaşa yazmaya gerek yok çünkü yazdıklarınızı okumuyor. Reklam tıkı gibi düşünün, okuyun geçin. Diğer konuya yazmadım buraya da neden yazmadığımı anlatmak için yazıyorum. Bu kadar yazmak bile çok oldu.

Bkz. Yazmak
Sayın çok bilmiş beyefendi cevap yazmadığım okumadığım anlamına gelmez
 
Sayın çok bilmiş beyefendi cevap yazmadığım okumadığım anlamına gelmez

Bu üsluba cevap vermem zaten. Canım tahmin etmek istiyor şimdi onu yazıyorum belki de zaaa xD yazarım nasıl olsa okunmuyor.

Tahmin 1. ya atılanlardan birisin trolleyip eğleniyorsun

Tahmin 2. Forum adabı, internet arama kültürü olmayan bir ergensin. Ergen olmak kötü bir şey değil herkes oluyor ama ergen olmadan önce önüne gelen sıfatı ayarlayabilmek mesele. Örneğin diğer forumda 17 yaşında bir arkadaş vardı, derdini anlatabilen, trollemeyen, aramaya inan biriydi, şaşırdığımı belirtmiştim ve bu konuyu genele de yazıp özellikle belirtme ihtiyacı hissettim. Kendisi de bunun çok hoşuna gittiğini anlatmıştı bir yerde olayı tam hatırlamıyorum diğer forum patladığı için. Demek ki bu iş, ergen olup olmamakla da alakalı değil. Sorunla, derdinle ilgilenmiyorum. Güle güle reklam tıkı.
 
Forumda insanları hor görerek kendisine "hava katan" bir "pusu kurup zırvalayan" kullanıcı olarak belirtmek istiyorum. Arkadaş "lespaul" gitarı için tel soruyor öncelikle. Bakın skalası, ağacı, hangi akortta olduğu, ne çalacağını belirtmemiş "lespaul" diyor. Üstüne gelip "kırılmaz" gitar teli soruyor. Ancak telin kalitesiyle doğru orantılı olan tonal yapısını koruma süresi, görsel olarak bozulmaması gibi parametrelerden beklentisini belirtmiyor.

Bak arkadaşım 19 yaşına gelmişsin kimse burada sana interneti nasıl kullanman gerektiğini öğretmez. Buna ihtiyacın varsa zaten hayata dair daha derin endişelerin olmalı. Eğer insanlardan tel tavsiyesi alacaksan öncelikle forumda aratırsın. Yeterli bilgiye ulaşamadın mı? Kendi beklentilerini belirlersin. E akortta mı olacak drop C'de mi olacak? Gitarının skalası nedir? Bunları söyleyeceksin ki biz sana yardımcı olabilelim. Belki bilmeden ailen tutuşturdu eline bi baritone skala gitarı, sen de dedin düşük akort kullanacağım diye. Sana tutup 13'lük tel önerecekler alacaksın eline sapı crossbow gibi. Veya geleceksin "parası benim için önemli değil, estetik kaygılarım var gerekirse 2 haftada bir değiştiririm ama şu an kullandığım X teli her bend yaptığımda kopuyor" diyeceksin ona göre öneride bulunacağız. Ya da iflah olmaz bir gitar düşmanısındır "4 sene değiştirmeyeyim ama asla kopmasın" diyeceksin, biz de hor göreceğiz seni.

2007'deki forum kültürünü arayan gereksiz duyar timi arkadaşlarının naifliğiyle yürümüyor 2019'da internette işler. 256K modemi ile 3 sayfa refreshleme süresinde ailesinden azar yeme kaygısı olan adam gider Google'a değil eşine dostuna sorar öncelikle derdini ifade edebilecek kadar altyapı edinirdi. Üstüne forumlara sorusunu sorar ertesi gün cevabını almak için internete girebileceği fırsatı beklerdi. Buraya gelip Google'a sorar gibi "Kırılmaz Tel" yazıp size sayfalarca did you mean vermemizi bekliyorsanız böyle "kendimize hava katarız". Foruma girdiği aylarda sırf ortamı tanımak belli konular üzerine öğrenmek üzere sessiz kalmış ve sonrasında sadece bildiği konular hakkında yine bilinmezliğe pay bırakarak konuşmaya özen göstermiş birisi olarak, şurada bilgisinden faydalanmaya çalıştığım kalan 5 - 10 insanı da buraya küstürecek kadar seviyeyi dibe vurdurmaya çalışan internet kullanımı bilgisinden yoksun, her isteklerini anında elde ettikleri, kimseden ters görmemiş aile prens/prenseslerini yeri gelir hoyratça yeri gelir tiye alarak hor görürsek kimsenin konuşmaya hakkı yok bence.

Gidin Google'a istediğiniz şekilde sorun hatta assistans uygulamasını açıp sohbet edin, ama burada değil neye ihtiyacı olduğunu bilmek, ne sorması gerektiğini bile bilmeyen halde sevgi, ilgi, saygı, ciddiyet beklemeyin. 2 sene öncesine kadar "O amfinin powerına bu lamba mı takılır" diye kavga dönerdi başlıklarda, titanların savaşı olurdu ortam, şimdi "o soru öyle mi sorulur" diyoruz. Dalga geçsek trip yiyoruz, Ozan Güven'e bağlasak biz banlanıyoruz.
😀 Egonu biraz alçalt. Bu kadar ego kalbe zararlı. Yüzüklerin Efendisi serisi gibi olmuş. Şu titanların savaşlarını biraz daha anlatsaydın.
 
Geri
Üst