Davul çalmaya başlıyorum-yardım

G

Guest

abiler bn 17 yaşındayım.davula merak saldım.1 aya kadar bi davul alıyorum pearl markasında.kendi kendime öğrenmeyi çok istiyorum ama öğrenme hususuna gelince gözüm çok korkuyor. nasıl öğrenicem nasıl grup kurucam nasıl hatasız çalıcam diye kendimi yedim bitirdim bana bu tarz şeylerin üstesinden gelebileceğimi söliyecek abiler varsa tşk ederim):
 
Sen grup kurma, hatasız çalma falan bırak bunları bir kenara, aklında zerre yer işgal etmesin. Davul çok zaman isteyen, sıkılmadan, usanmadan, emek vermen gereken bir enstrüman. Kendi kendine öğrenebilirsin ama ders almanı şiddetle tavsiye ederim. Davulda çok çalışmak önemlidir, ama doğru çalışmak daha önemlidir. Çok çalış ama yanlış çalış hiç bir işe yaramaz, zerre ilerleyemezsin. Ders almak demek; zaten doğru çalışmayı öğrenmek için ders alırsın. Ders veren adam senin başında durmaz, sana nasıl çalışacağını gösterir. Bu yol çok meşakatli bir yoldur baştan kendini buna göre ayarla ve sadece şu soruya vereceğin cevap'a göre yola çık, ben gerçekten ne istiyorum. İstemek de yetmiyor, istemek sonra çok çalışmak.
 
Tunç'a katılmamak mümkün değil. Ayrıca sen şanslı davulculardansın. Çünkü çoğu davulcu stüdyolarda etüd yapma olanağı buluyor, evinde pet ile çalışıyor. Davul her ne kadar bas gitar ya da gitara göre kolay görünse de, işin teknik kısmı yorucu ve çok emek isteyen birşeydir. Ders almanı ben de tavsiye ederim ve en önemli "çok" dinlemelisin. Müzisyenliğin kuralıdır evet ama bir davulcu olarak senin daha da çok dinlemen gerekir. Müziği alttan açıp başka işlerle uğraşmak, müziği duymak değil dinlemek gerekir. İkinci önemli konu ise, gruptan önce kendine bir basçı arkadaş bul. Doğaçlama çalışmalar yapın, metronomlu çalışmaya dikkat et vs vs vs :) Kısacaksı çalışmak çalışmak çalışmak. Saygılarımla.
 
Merhabalar ,
Sana tavsiyem herşeyden önce çalmak istediğin tarzdaki şarkıların metronomlarını ezberlemeye çalış yani şarkının ritmine göre elini bacağına vur anlatabildim mi yani atıyorum ölçüsü 4-4 lük olan bi şarkının metronomu : tak-tak-tak-tak şeklinde devam eder ve bu her 4 takta bir başa sarar. Bu şekilde şarkıların metronomlarını çalışıp ezberlersen ritm sorunun olmaz . Bu işlemi bir oyun haline getirirsen hiçbir problemin kalmaz. Daha sonra da dinlediğin şarkıların davul partisyonlarını ezberle sonra yavaş yavaş denemeye başla. Bu da şarkıyı tanıman açısından yararlı olacaktır. Ama yukarıda yazdığım metronom olayını kesinlikle yap . En azından 4-4 lük ölçüsü olan bir şarkıda o 4-4 lük ölçüde davulun hangi partisyonlarını kullandığını duyarsın çalman açısından kolaylık sağlayacaktır emin ol .
 
Geri
Üst