Switch Pozisyon Değişikliği Hakkında.

Merhabalar, switch pozisyonları hakkında aklıma bir soru takıldı;

Gitarım Maple Tuşe bir Squier Affinity Strat. Yaklaşık 10 yaşında. sanırım 5 yıl önce köprü manyetiği dipses yaptığı ve drive a iyi cevap vermediği için Seymour Duncan Jb Jr taktım.
sabit tremolo arkada 5 yay ve 10 luk tel ile kullanıyorum.

Düşündüğümde sap ve orta manyetiği bir arada olan 4. switch pozisyonunu hiç kullanmıyorum. genelde hep sap manyetiği kullanıyorum. Çünkü çok boğuk bir ton veriyor.
4. pozisyona sap ve köprü manyetiğini Telecaster gibi bir arada olacak şekilde bağlasak sonuç ne olur acaba. Bu şekilde kullanan deneyen varmı ? bunun için pickguard sökmeye değer mi.

Eğer değer ise montaj şeması hakkında yardımcı olabilecek kimseler var mı acaba _?
 
Bence değebilir. Manyetik switchine hiç dokunmadan ekstra bir switch (SPDT veya SPST) kullanarak yapabilirsiniz. Switch kapandığında 2. ve 4. pozisyonlarda üç manyetik de devreye girecek. 1. ve 5. pozisyonlarda ise köprü ve sap manyetikleri beraber çalışacak.

Örnek diagram S500'den.. Sadece sol taraftaki switch eklenecek.
gl_s-500_schematic.jpg
 
Push pull potans ile değil, strat manyetik switch'ini kullanarak, 4. pozisyonda switchin diğer tarafıyla humbucker'ın bölünmesinden bahsediyoruz. Ekstra bir switch yok.. Ama gitarınızın manyetik switchi bu bağlantıya izin vermiyorsa masrafa girmeye değmeyebilir tabii.
 
Geri
Üst