D.I.Y Fretlerinizi ayna gibi parlatınn

Merhabalar herkese, gitarıma çok düşkün bir insanım. Yani daha doğrusu sevdiğim her şeyin kusursuz gözükmesini isteyen biriyim. Mesela gitarımı çok iyi çalamıyorum belki ama onu çok seviyorum.

Neyse lafı çok uzatmayayım :) Gitarıma fret tesviyesi yaptırdıktan sonra fretlerinde paslanmalar lekeler izler gördüm. Bu benim çok sinirimi bozdu. Bir çözüm yolu bulmalıydım. Trabzonda yaşadığım için müzik markete gidip fret temizleyici alıp çıkmak gibi bir lüksüm yok. Heh en basitinden 50-60 lira vermekte içimden gelmiyor üstüne kargoyu beklemek falan bana göre değil. 2-3 kumaş parçası beze o kadar parayı vermek hiiç içimden gelmiyordu. Dün biraz oturdum araştırdım ve bu sabah yapmaya karar verdim.


NOT: HİÇBİR MESULİYETİ, SORUMLULUĞU, DOĞABİLECEK SORUNLARI, HASARLARI, PERFORMANSI ETKİLEYEN SORUNU VEYA A dan Z ye hiçbir SORUN için SORUMLULUK KABUL ETMİYORUM BU BENİM GİTARIM VE HER RİSKİ GÖZE ALDIM.

Öncelikle malzemeler:

  1. Music No Mad Guitar Polish (Zatenben de vardı gitarımı temizlemek için kullanıyorum 40 lira civarına almıştım)
  2. Scotch brite bulaşık süngeri
  3. Elektrik bandı veya maskeleme bandı
  4. 2 adet mikrofiber bez



malzemeler.jpeg


Öncelikle sizlere fretlerin bu işlemden önce ki durumunu göstermek istiyorum.

eski fret.jpeg
eski fret2.jpeg


Gördüğünüz gibi hiç iç açıcı değildi.

Ardından elektrik bandı ile ne kadar klavye cilalı olsa da maple olduğu için risk teşkil ettiği için güzelce klavyeyi bantladım.
Bant yapışkanlık bırakmadı.


Bantladıktan sonra görüntü.

eskifret3.jpeg
eskifret4.jpeg




Ardından ilk fret demirine uygulamaya başladım. Aralardan sızmasını engellemek için bir fret demiri bitirince hemen sildim olabildiğinde klavyeye az değmesini sağladım.

ilk fret.jpeg


Ardından bütün fretleri teker teker bu şekilde yaklaşık fret başına 20 saniye yavaşça ovaladım sildim.
Bütün fretleri temizledikten sonra mikrofiber bez ile teker teker fretlerin kenarlarını temiz mikrofiber bez ile sildim.
Sonuç böyle oldu :)



sonuç.jpeg
sonuç2.jpeg


HERKESE İYİ FORUMLAR DİLERİM TELİNİZ KOPMASIN :)
 
Elektrik bandı yapışkanlık bırakabilir çıkınca. Onun yerine kağıt maskeleme bandı kullanın. Met-parla da parlatın. Daha iyi bir sonuca ulaşabilirsiniz.
 
Geri
Üst