Rg421 mol

Arkadaşlar ibanez rg421 mol alıp manyetiklerini değiştirmeyi düşünüyorum. Bütçemde yaklaşık 3000 tl civarı. Gitar hakkında bilgisi olan ya da farklı bi öneri verebilecek birisi var mıdır?
 
sabit köprü alacaksan şöyle bir gitar var, neck thru ve emg retro active manyetikli : Cort X-LTD16 OTBK Elektro Gitar

wilkinson tremli 2 parça duncan manyetikli birde şöyle birşey var h-s-s istersen 3000 i biraz geçiyo tabi : Cort Aero-Custom TCGW - Trans. Charcoal Grey Wash Elektro Gitar

lp kasa yine emg retro active manyetik setli daha uygun fiyatlı şöyle birşeyde var : Cort CR300 Aged Vintage Burst Elektro Gitar

bu gitarları elbet denemedim, solağım malesef. ama sağ olsam şu neck thru gitarı alırdım düşünmeden, kağıt üzerinde çok iyi duruyor fiyatına göre, en kötü bir setup ister 100 liraya yaptırılır. birde alsam heralde tunerları değiştirirdim kilitli tuner takardım bir süre sonra.
 
Son düzenleme:
valla ellemedim denemedim, görünüşe göre sıradan bir ibanez gibi duruyor, fiyatıda gereksiz pahalı gibi.

gitarları gidip dene istanbulda oturuyosan.


şurada daha ucuzmuş benim dediğim cort, açıkta durup tehşir ürünü olduysa bilemicem tabi :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Bence manyetik hesabı yapma hayal kırıklığına uğrarsın, mesela gitar sustain etmedikten sonra veya akustik tonu sönükse en iyi manyetik bile kurtarmaz durumu.

Maun gövde istiyorsan endonezya ibanezler (maun alternatifi ağaçlar kullanırlar, bence gayet başarılı) veya Schecter'lara bakabilisin.
Acaba ek olarak önerebileceğin bi model var mıdır?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Mağazaya gidip arada kaldığın 2-3 model olursa burada yorum istemen daha sağlıklı olacaktır. Eğer bir kendine güvensizliğin varsa bunu dert etme, doğru gitarı eline aldığında bunu sezersin bunu hepimiz yaşadık.
Aslında acemiyim 😃 Gitar çalmaya başlayalı yaklaşık 4 ay kadar oldu. Sx bi strat gitarım var fakat bana pek uymadığını farkettim. O yüzden bu tarz bi gitar arıyorum 😁
 
Geri
Üst