Selulozik boya arıyorum

Gecenler gitarım yere düşünce bir kaç yerinde boya döküldü ben de ısı tabancası yardımıyla boyayi komple çıkardım. Aslinda Erkan Sızarlar'a verip nitroselulozik boya ile boyatacaktim ama verdiği fiyat beni biraz aştı. O yüzden kendim halledicem. Daha önce boya tecrübem olduğundan yaparım bir şekilde ama aradığım renk tonunu ve boya türünü bulmak mesele.

N11 gibi sitelerde ral koduna göre sprey boya basıyorlar ama çoğunlukla ral klasik renklerini yapıyorlar onlarda da istediğim tonlar yok. bana özellikle "faded sonic blue" rengi lazım. Olmadı normal sonic blue, daphne blue ya da surf green de olur. Bir de çoğunlukla akrilik bazlı boyalar.

Bir boyama videosunda dolgu astar olarak 3 kat gomalak onun üstüne nitroselulozik boya ve vernik atıyordu.

Bana da dolgu astarla ugrasmaktansa gomalak hem dogal hem daha az masraf ve uğraş oldugundan öyle yapmayı düşündüm ama akrilik boyayla uyumlu olur mu emin olamadigim icin özellikle selulozik ariyorum.

Yani kısaca şöyle sorayım sanayide oto boyacılarında istediğim renk tonunu selulozik boya olarak yaparlar mi? Ya da başka nasıl bir çözüm bulabilirim?
 
Nitroselulozik akriliğe kıyasla çok daha fazla emek gerektirir aman uzak dur derim. Ben de gitarı akrilik bir boya kullanarak pouring tekniği ile koyu bir mavi tonuna boyadım (yaklaşık 15 kat boya attım her zımparadan sonra) vernik olarak cam vernik kullanıyorum (3 ay oldu daha bitiremedim ondanda 7 kat atıp geri zımparalamışımdır ). Daha doğal bir görünüm için taş verniği önerebilirim. (kime göre neye göre doğal ) Cam vernik düşündüğümden nazlı çıktı açıkçası. Eğer tek ton istiyorsan bence direk sanayide boyat gitsin aksi takdirde sabır işi. Eve gidince kıyas yapman için gövdenin fotoğrafını buraya koyabilirim. Off daha yapılcak çok zımpara var...
 
Türkiye içinde boya yapan birkaç kişi daha var benim bildiğim. Matt guitars adıyla gitar yapan Hakan Seçkin bu konuda gayet başarılı.


Ayrıca gözüktüğü kadarıyla bu arkadaşlarda gayet güzel işler çıkarıyorlar.


Ayrıca kendiniz yapmak isterseniz sanayide dediğiniz gibi oto boyayan kişilerden ziyade, boya ile ilgili yerler olup katalogdan seçip istenilen miktara göre sprey kutuya basma imkanı oluyor.
 
Cilası daha çok zımpara istiyor, rengi tam görünmüyor fotoğrafta maviye çalan bir tonu var aslında. İşin kötü tarafı ben yokken evdekiler kilere tıkıştırmışlar gövdeyi bir baktım her yeri çizik... Vernikle babam vernikle.
 

Dosyalar

  • IMG_20191011_091528.jpg
    IMG_20191011_091528.jpg
    235.2 KB · Gösterim: 331
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
geçen gün gıda çarşısına gidip bir boyacıdan özel renk seçip sprey kutuya bastırdım. bir de selülozik dolgu verniği aldım. elimde daha önceden aldığım nitroselüloz sprey vernik vardı. 2 gün uğraştım sonuç aşağıdaki gibi. aslında amacım relic yapmak değildi. boyayı da pek iyi yapamadım. bir kaç yerinde kusur oldu oraları zımparalayayım derken boya aşındı baktım güzel görünüyor hafif bir relic denemesi yapayım dedim. renk tonu da tam istediğim gibi çıkmasa da kötü olmadı. katalogdan renk seçmek çok yanıltıcı oluyor. sonuç olarak gerek görsel gerek tonal açıdan daha çok memnunum. kendi kalın poliüretan boyası tonu çok söndürüyordu boyasızken de çok tiz ve parlak olmuştu. bu şekilde tam dengelendi.
 

Dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    63.3 KB · Gösterim: 286
  • 2.jpg
    2.jpg
    48.5 KB · Gösterim: 296
  • 3.jpg
    3.jpg
    86.3 KB · Gösterim: 320
  • 4.jpg
    4.jpg
    102.1 KB · Gösterim: 280
  • 5.jpg
    5.jpg
    119.7 KB · Gösterim: 291
  • 6.jpg
    6.jpg
    225.4 KB · Gösterim: 298
  • 7.jpg
    7.jpg
    264.1 KB · Gösterim: 284
  • 8.jpg
    8.jpg
    222.6 KB · Gösterim: 306
Selamlar. Bir strat projesine basladim yakin zamanda. Arastirmalari yaptim, cogunlukla yabanci tabii. Oyle olunca stewmac.com gibi harika siteler cikiyor karsiniza ve buralarda da olsa keske diyorsunuz. Benim sorum su; en son yazan arkadas da kendisinde nitroseluloz sprey vernik oldugunu soylemis, herhangi bir nitroseluloz urunu bizim ulkede nereden temin ediyorsunuz. Nereye baktiysam bulamadim :) Bilen, goren varsa yardimci olursa cok sevinirim.
 
Geri
Üst