Guitar Rig 5+M-Audio M-Track 2x2 VS Amfi+Gitar.

Arkadaşlar merhaba başlıkta biraz açıkladım Siz olsanız hangisini tercih edersiniz;

1-Guitar Rig 5+M-Audio M-Track 2x2 ses kartı+Orta derecede bir hoparlör

2-Sadece Gitar ve Amfi Pedalları 1 yada 1.5 sene içinde tamamlarım

3-Guitar Rig 5+M-Audio M-Track 2x2 ses kartı+Cort MX15R .
 
Bir hevesle gidip ses kartı + monitörler aldım. Guitar rig in seslerini çok beğenmeyip gidip birde üstüne boss nextone stage aldım. O sırada bebek geldi şimdi tıpış tıpış ses kartı + monitör olayına döndüm. Utanmadan hala da boss un taksitlerini ödüyorum. Oturuyorum bilgisayarın karşısına en büyük dağınıklığım ses kartına giden kablom. Ben 1. şıkkı seçiyorum.
 
İşte zaten hata burada araştırılmadan karar verilmeye çalışıyor. Gitarla prosesörün alakasını, yakınlığını bilmeyipte daha uzaktan bir birim olan ses kartını tercih etmek son derece bilgisizlikten ibaret ya da yanlış yönlendirmelerin kurbanısın.

Bir de herkese ses kartı almasını delice savunan, ama ses kartıyla yaptığı iş usbyi bilgisayara bağlamaktan öte geçmeyen bir güruh var. Ben bunları anlamadım önüne gelene: "ses kartı al ses kartı gitar rig felan filan". Sanki herkesin evinde mönitör var arkadaş. 1+1'de rockstar olmayamı çalışıyorlar anlamadım.
 
Prosesör ne işe yarar pek bilgim yok

Sanırım elektro gitara yabancısınız. Eğer öyleyse; tavsiyem orta halli bir amfi alıp, gitar + amfi kullanmanız yönünde. Ses kartı alıp, Guitar Rig ile başlarsanız, derya deniz bir dünya ile karşılacaksınız. Belki tuşenizi duyamayacağınız bir ses efektiyle, "doğrusu bu" zannedip kendinizi geliştirmeye devam etmeye çalışacaksınız.

Amfi ile yaptığınız hataları vs daha rahat duyup, daha temiz çalmaya alışacağınızı düşünüyorum. Aynı zamanda; processor, Guitar Rig gibi pek çok efekti barındıran uygulamalar/cihazlar ile hayata başladığınızda, kafanızda soru işareti daha çok oluşabilir. Her şeyden yarım yarım öğrenip, bulamaç bir bilgi birikimi oluşabilir.

Bence amfi + gitar yeterli. Biraz EQ nasıl ayarlanır, gitarın volume potansı ne işe yarar, tone potansı ne işe yarar diye adım adım duyarak giderseniz, daha faydalı olacaktır.

Eğer elektro gitara yabancı değilseniz, bu söylediklerimin hepsini pas geçip; sadece evde mi kullanılacak, sağa sola taşıma ihtiyacı var mı, kayıt almak birinci öncelik mi, oturduğunuz yerde sesle ilgili sorun yaşanır mı, kulaklık kullanımı önemli mi, çalmak istediğiniz müzik türü ne vs gibi kullanma şeklinizi belirten soruları yanıtlarsanız daha çok fikir sunabiliriz.
 
Arkadaşlar merhaba başlıkta biraz açıkladım Siz olsanız hangisini tercih edersiniz;

1-Guitar Rig 5+M-Audio M-Track 2x2 ses kartı+Orta derecede bir hoparlör

2-Sadece Gitar ve Amfi Pedalları 1 yada 1.5 sene içinde tamamlarım

3-Guitar Rig 5+M-Audio M-Track 2x2 ses kartı+Cort MX15R .

Selam dostum. Bu sorduğun sorunun doğru bir yanıtı yok. Ne yapmak istiyorsun onu sor kendine. Benim tavsiyem şu olur,

Eğer kayıt yapacaksan, kayıt yapmayı bilmiyorsan bile en azından uzun vadede öğrenmek gibi bir planın varsa ses kartına mutlaka ihtiyacın olacak.

Eğer kayıt yapmam ne işim olur, ileride de o işlere çok girmem diyorsan sadece amfi alarak başlayabilirsin. Amfi kullanımı (en azından gitar çalışmak için) biraz daha pratik. Bilgisayarı aç, guitar rig aç, gitarı bağla, hoparlörleri ayarla vs biraz angarya iş oluyor. Başta amfi alıp ileri zamanda ihtiyacına ve keyfine göre efekt pedalları veya prosesör alabilirsin.

Ama dediğim gibi, içinde eğer ufak da olsa "ya belki ilerde kayıt yaparım" gibi bir düşünce varsa, kesinlikle ses kartı al. Hoparlör almana da başlangıçta gerek yok. Güzel bir kulaklıkla da çok iyi idare edebilirsin.
 
Geri
Üst