fx loop kullanmak

H

Hywron

Selam,
Öncelikle belirteyim bir arama yaptım ancak çok eski bir topic dışında soruma cevap alamadım onu da uplamak istemedim.
Şimdi, yakın zamanda bir dual rectifier aldım ve daha önce 15 wattlık marshall amfi kullanan biri olarak bu kadar güçlü bir alete yüzümü bile sürmediğim için oldukça cahilim bu konuda.

Processor olarak gt8 kullanıyorum ve taktir edersiniz ki preampini kabin simulatörlerini cart curtunu kullanmak istemiyorum.
Tek istediğim şey, analog setimi toplayana kadar wah, reverb, delay vb efektlerini kullanmak ve anladığım kadarıyla bu efektlerden bazıları preamp tarafından işlenmeden, bazıları preamp tarafından işlendikten sonra kullanılmalı.

Şimdi sorum şu, gt 8 imi amfime nasıl bağlamalıyım ve gt 8 deki fx chain ve loop ayarlarını nasıl yapmalıyım?

Teşekkürler.
 
ya bildigim kadariyla amfinin fx-send çıkışıyla gt-8 in inputunu , gt-8 in outputu ile de fx-return kısmını baglaman lazım. gt-8 sahibi olmadıgım icin uzerindeki ayarlar ile ilgili bir yorum yapamiyorum.
 
Arkadaşın dediği gibi yapman lazım ama bu durumda WAH ı kullanamazsın, PRE AMP dan sonra wah koyarsan sonuç genelde fiyasko oluyor. Wahı da verimli kullanabilmek için aklıma şöyle birşey geldi fakat bunu yapmak için de 5-6 adet jack kullanmak gerekicek ve uygulamada nasıl sonuç verir bilemiyorum :D




Ama bana sorarsan GT 8in wahı gerçekten başarılı değil, onun için bu kadar zahmete girmektense üstteki arkadaşın dediği gibi yaparım, bi de Cry baby alırım illaki wah olacak diyorsan
 
arkadaşım 4 kablo yöntemi var onu yapıcaksın şimdi şöyle oluyo:

Gitar>>>GT-8 input
GT-8 output>>> Amfi return
Amfi send>>>> GT-8 return
GT-8 send>>> Amfi input

Bu şekilde bağladıktan sonra GT-8'in preamp'ını kapatırsın.Loop tuşuna basarsın ve amfinin preamp'ı olur bu loop.Daha sonra fx chain'de loop'u istediğin sıraya koyarsın(distortion'dan sonra delay'den önce gibi).Kolay gelsin..
 
bnmde bi sorum olucak processor veya analog setupımnın olduğunu düşünürsek bunları anfime nasıl bağlamam gerekiyo mesela mg30da sadece 1 adet input girişi ve cd in girişi war. pedal girişi olan anfilerin sağladığı avantaj nedir burda?
 
Bu tamamen bir tercih meselesi ikisinin birbirine karşı sağladığı avantajlar tamamen kullanıma bağlı. Ama pedalı olanlar fx loop kullanmalı olmayanlar input tan girmeli diye birşey yok.
 
Geri
Üst