amfi hakkında

merhaba dün aldığım bluesman gf30 amfim gain kanalında clean ses veriyor ve amfide ses sonda olsa bile gitar üzerinden sesi sona getirinceye kadar biraz bile ses çıkmıyor. gitarı başka amfilerde denedim sorun yoktu. bu konu hakkında yardım edebilir misiniz
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
bıktım arkadaşlar. uzun süre bekler gitar alırım iyi çıkmaz sonra yine para biriktirip iyi olduğunu düşündüğüm bi amfi alırım bozuk çıkar. bu dünyada hiçbi işim rast gitmiyor ve bu benim canımı aşırı derecede sıkıyor. buraya kadarmış, uğraşacak derman kalmadı bende.
 
hocam o amfiden iyi ton tabii ki çıkmaz ama egzersiz yapıp güzel sololar çalmanıza engel bir durum yok tabiiki. Amfinizde bir temassızlık ta var olabilir. Amfiyi başka gitarda, gitarı da başka amfide deneyin kesin sorunun hangisinde olduğu öyle anlaşılır. Amfiniz arızalıysa götürün bir lüthiere, en kötü ihtimal bir elektrikçi bile yapar bence bunu. Basit bir sorun olduğunu düşünüyorum.
 
Amfi de bir sorun vardir bir baktir bir yere. Yeri geldiginde pilli amfiyle bile calisiyorum ben eldekinin kiymetini bilmek lazim. Bir sekilde her amfiden is gorur sekilde yararlanmak mumkum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
teşekkürler arkadaşlar. amfinin içini açtım kondanstörün şişmiş olduğunu gördüm muhtemelen bundan kaynaklıdır diye düşünüyorum yakın bi zamanda bi elektrikçiye götüreceğim.
 
Elektrikçiye götürüp para verip bir de amfinin stok halini değiştirdiğiniz için risk almaktansa aldığınız yere götürmeniz daha mantıklı olmaz mı?
 
Uğraşacak derman kalmış anlaşılan ki, burada o kadar yazılana rağmen iki günlük amfinin içini açabilmişsin. Muhtemelen ilerleyen günlerde amfi düzelmeyip ve iyice bozulduktan sonra yine dert yanmaya gelirsin. Böyle diyorum çünkü tavsiye aldığın yok, milletin zamanını boşa çalıyorsun. Kafana göre takıl, ne de olsa yazılanlar umurunda değil.
 
amfiyi ikinci el olarak aldım ve bu sorunu satıcıyla konuşup ne kadar açıklasam da inkar edip benim elimdeyken sorun yoktu falan dedi. ikinci el olmasa içini açıp bakma riskini göze almazdım. bi kaç yabancı forumdan kondanstörle alakalı olabileceğini okudum ve açıp baktım. vaktinizi çaldığım ve içinde bulunduğum sıkıntıyı aşırı derecede süslü laflarla yansıttığım icin özür dilerim. iyi akşamlar
 
İkinci eli görüp denemeden aldıysan yapacak bi şey yok zaten. Tecrübe olmuş olur en fazla. Gitar çalmaya başladığım ilk zamanlarda görmeden aldığım bir gitarda benim de başıma gelmişti ama orada satıcı dürüsttü, belli ki burada çakal çıkmış. Geçmiş olsun.
 
Her gitarist en az bir kere ikinci elde kazık yemiştir
Ben yemedim o mevzuda. Hangi forumdu hatırlamıyorum (turkrock, gitarpedal, mygitar etc) ama forumdaki bir kişiden almıştım, şehir dışından kargo ile gelmişti gitar ve satan kişinin de bilgisi yoktu gitarın durumundan. Sonra ben gitarı geri yolladım, o da parayı geri yolladı. Şehir dışından alımlarda veya tecrübesizseniz bilindik kişilerden alınması daha iyi oluyor bu yüzden.
 
Geri
Üst