İnceleme Yamaha THR-II




Defalarca yazdım. THR serisi tek amfiniz olamaz ama alabileceğiniz en iyi ikinci amfiniz olur. THR10x yaptığım en iyi alışverişlerden biri oldu bugüne kadar. Efsane yenileniyor, fiyatı çok yüksek, muhtemelen bizde daha da aşırı olacak ama sanki çıktığında karşı koyamayacam gibi cezbetti beni şimdiden.
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Amfini göster başlığına da koyduğum üzere GAS'a dayanamayıp aldım sonunda. Naçizane yorumlarımı paylaşayım. Daha önce ID:TVP, Katana ve Spider V için de uzun uzun yazmıştım o yüzden lütfen hangisini alayım diye sormasın kimse; ilgili başlıkları okusun. Zaten ben her biri ile ilgili tecrübemi paylaşırım, satınalma kararını kendi verir kişi - çok nadirdir illa şunu al dediğim birisine.

Öncelikle nedir "II" olayı. Önceki seride 3 model vardı. THR5, THR10C ve THR10X .... arada 10v2 ve 5A gibi modeller de vardı ama özünde 3 ana cihaz yaygındı piyasada. THRII diye elbet bir takım kozmetik, software ve dijital iyileştirmeler yapıldı ama temelde değişen artık farklı karakterlerde 3 amfi değil farklı kullanıcı ihtiyaçlarına göre 3 amfi yapmışlar. Şöyle açıklayayım eskiden küçük ve ucuz olsun derseniz THR5, genel amaçlı olsun derseniz 10C, sadece sert çalacam, metalci işi olsun derseniz 10X'e yönelmek durumundaydınız. 10X ile herşey çalınır, 10C ile de metal de çalınır... ama konumuz o değil. Yeni seride ise zaten tüm bu amfi modellemeleri hep aynı cihaz içinde var, şimdi wireless mı alayım vb gibi kullanım özelliklerine göre seçmek durumudasınız.

Modellere gelirsek, yeni seride 10, 10w ve 30w diye 3 model var. 10w ve 30w yani wireless olanlar, kablosuz olarak çalma imkanı sunuyor ama bunun için Line6'nın kablosuz jack'ını satın almanız lazım. Katana Air sanırım bu jack ile birlikte satılıyor, o yüzden tek derdiniz wireless çalmaksa toplam fiyat karşılaştırması yapmakta fayda var. Yine THRII w olan modeller şarj edilebilir cihazlar. Eski THR'ler kalem pille de çalışabiliyordu ama yeniler direkt re-chargeable. 30watt olan okuduğum kadarıyla 4 saate kadar dayanıyormuş. Düz 10watt olan model yani wireless olmayan, rechargeable değil, normal fişe takıp kullanıyorsunuz. Bu arada her 3 modelde adaptörüyle satılıyor, sıkıntı yok. Yine düz olan 10 modelinde kablosuz çalma imkanı yok ama her üç model de blutooth yani hem telefon/ipad app'ini hem müzik çalma olayını kablosuz yapabilirsiniz.

App fena değil, blutooth ile anında bağlandı ama fazla derin değil. Yani sadece ayarları yerinizden kalkmadan değiştirmek ve bazı preset'leri değiştirmek için kullanışlı. Bu arada preset'ler oldukça başarılı. Sadece saçma sapan efekt vs olsun diye koymamışlar, gerçekten hiç değiştirmeden o haliyle kullanılabilir preset'ler yapmışlar. Genelde app çok sık kullanlmaz sanırım. Sadece 10w ve 30w modellerinde amfi varyasyonları (classic, butique ve modern) cihaz üzerinde düğme ile seçilirken 10 modelinde bunu app'ten yapmak gerekiyor. User preset'e atınca sorun yok ama zırt pırt elle değiştirmek isterseniz app lazım.

Amfiler demişken her 3 THRII modelinde de aynı amfiler var. Clean, Crunch, Lead, Hi-Gain, Special ve ayrıca, Bass, Acoustic ve Flat. İsimlerinden belli ne oldukları, açıklamaya gerek yok. Her amfiyi dediğim gibi üç varyasyonda kullanabiliyorsunuz yani aslında eski THR'de 5 amfi varken bunda 15 amfi var. Mesele THRII'deki Hi-Gain THR0X'teki Power ve Brown modellerini andırıyor. Power1 ve Power2 varken eskisinde şimdi yenisinde Hi-Gain'i classic, butik ve modern diye 2 değil hatta 3 versiyonla çalabiliyorsunuz. Bu üç varyasyon lamba farklılıkları baz alınarak yapılmış, tam listesi yok elimde ama mesele Hi-Gain ENGL bazlı ise classic varyansyon EL34, ne bileyim modern olunca 6L6 gibi yapmışlar. Diğerleri de aynı mantık.... anladınız siz.

Efektler bulunsun diye var, taşınabilir amfi sonuçta, Katana Tone Central ya da Bias fx filan gibi birşey beklemeyin. Maksat çalarken ambians versin yeter. Ben denemedim ama sanırım Cubase ile kayıt kuyut işleri de son derece başarılıymış.

10 ve 10w modelleri 3.2, 30 olan da sanırım 3.5 inch hoparlör ama farkı anlamak zor. Önceki THR'ler gibi aleti görmeseniz gerçekten lambalı amfi çalıyor gibi hissettirir. Tuşeye olan tepkileri, hafif gürültülü ve agresif tepkileri vs .... yani tamam lambalı gibi tabii ki değil, ... de demek istediğim, 3.5 inch oyuncak gibi de değil.
Hep söylediğimi söyleyecem, bu işin hakkı evde adam gibi 10 veya 12 inch hopalörlü düzgün bir amfidir, yani bunu alıp hayat kurtarmazsınız ama taşımak için ya da komple sistemle uğraşmayıp oturduğum yerde iki egzersiz yapayım vs demek için THR'den iyi küçük amfi düşünemiyorum. THR10X var bende ve hayrandım alete, bu da onun kadar iyi. Daha iyi demiyorum, farklı sadece.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
4F14781E-7D68-4F29-BD9D-4B469C2C151D.jpegCC8EF01B-E430-45AF-B143-09F00451F04C.jpegB3F7F6A5-E386-48EC-8E73-942B7CB4FE81.jpeg
 
Kısa bir süre önce THR10X aldım bende. Evde pratik yapmak için harika bir amfi. Fiyat biraz fazla ancak bence her kuruşunu hak ediyor. THR II yi merak etmiyor değilim ama 10x benim için yeteli diye düşünüyorum.
 
Geçtiğimiz günlerde do-re web sitesi üzerinden Yamah THR10II sipariş ettim. Maksadım evdeki Marshall Code 25 ve Blackstar Fly 3'ün bt destekli ton ve kablosuz (bataryalı) kombinasyonunu tek amfide çözmekti ama siparişim yoldayken farkettim ki wireless modelini değil standart modeli sipariş etmişim.

Neyse ki do-re müzik müşteri hizmletleri bu sabah daha ürün elime geçmeden yardımcı olup bulunduğum ildeki şubeyi organize etti ve kargo gelir gelmez gidip THR10IIW modeli ile değişimi iade, zaman kaybı, limit kaybı vs yaşamadan sağlayabildim. Üstüne web sitesindeki indirim kodunu da işlettiler ki daha uyguna geldi. Açıkçası 10 senedir online alışveriş yaparım aldığım satış sonrası hizmete şaşkınım.

THR10IIW için ise Katana Air ile arasındaydım fakat yerli yabancı her forumda her kıyaslamada incelemede Yamaha'nın ton bakımından farkedilir düzeydi önde olduğunu görünce, kutu içeriğinde gelen wireless transmitter'ı önemsemeyip THR10IIW tercih ettim ki denediğimde beklentime yönelik memnuniyetim oluştu.

Şu an aplikasyon üzerinden daha ne kadar ileri gidebilirim diye araştırmaya başladım, henüz deneme yapmadım ama kanal modelleme tablosu tam olarak aradığım şeydi, eski de olsa şu anda işe yarayan paylaşım için teşekkür ederim. @solitude71
 
güle güle kullan.. çok iyi alet... şu an hala aktif olarak ikinci cihazım kullandığım...vazgeçemedim
App ile çok daha iyi oluyor, efekt parametreleri filan çok fark yaratıyor, özellikle Compressor ile bambaşka tonlar yaratılabiliyor. Preset'ler iyi ama süper iyi değil, iş görüyor ama ben onları başlangıç şablonu gibi kullanıp kendi Patch'lerimi yazdım hep.
 
Teşekkürler, herkese hitap etmese de tasarımı ve ağırlığı ile de görsel olarak kalitesini belli eden bir ürün. İleride bir Line 6 G10T transmitter da edinmeye çalışacağım.

Efektleri deneyeceğim, sanıyorum hazır bazı presetleri de iOs üzerinden indirip kurabiliyoruz. Bir yandan onlara da bakıyorum.
 
İndirmeye gerek yok… bluetooth ile ipad veya telefon app’ine bağlayınca presetler orada… ayrıca arama indirme yok, sadece 5 butona atama yapmak lazım
 
Evet, kastettiğim amfideki presetlerden farklı kullanıcıların paylaştığı setleri direkt manuel olarak uygulamaya atabilmek.

guitarpatches veya toneshare gibi siteler buldum, uygulama içindeki klasöre atınca dosyayı amfideki setlere atayabiliyoruz, tabi thrii serisi için format farklı iOs'da da biraz karışık duruyor ama vakit ayırabilirsem forumlarda beğenilen setleri de bir deneyip duymak isterim.
 
Amfiye o kadar para harcadık, tüm fonksiyonlarından faydalanmak lazım düşüncesi ile ''Line 6 RELAY G10T Wireless Transmitter'' almaya niyetlendim. Şu an en uygun fiyat yine do-re'de görünüyor.

İkinci el vs. de bulunabilir bir ürün mü acaba? Kullanan var mı? Gecikme kopma durumlarını merak ediyorum.
 
Merhaba,thr10ii de amfi modunu moderne alsak mesela açıp kapatınca orada kalıyor mu yoksa illa uygulamaya mı bağlanmak gerek.Şu siyah ve beyazı modern ve boutique olarak thr5 formatında çıkarsalar ne güzel olur aslında :)
10x deki power2 ve brown2 amfileri birde 10c deki vox modellemesi olsa fazlasıyla yeter bana.Sizce değer mi 30w almaya yoksa thr5 alıp takılayım mı 30w hem çok pahalı hem gereksiz büyük geldi gözüme,10 olanı ise krem rengi yüzünden istemiyorum.
 
Merhaba,thr10ii de amfi modunu moderne alsak mesela açıp kapatınca orada kalıyor mu yoksa illa uygulamaya mı bağlanmak gerek
Evet, app ile modu değiştirirsen manuel hep orada kalıyor, ya da preste düğmelerine atama yapabilirsin o zaman farklı modlar hep elinin alıtında olur.

değer mi 30w almaya yoksa thr5 alıp takılayım mı
Değer. THR II ve eski THR farklı cihazlar, üstelik hoparlör de farklı. Ama 5 de iyi cihaz. Bütçene bakar.
 
L/R stereo line out var arkasında - PA veya ses kartına audio signal göndermek için ... fx loop değil onlar Looper ile kastettiğin oysa...?
 
Geri
Üst