Prosesör mü pedal mı

Dijital prosesörlerle pedallar arasında kalıyorum, sürekli fiyat performans olarak kısıtlı bütçe beni iyice prosesörlere çekiyor.Fakat aralarında ki farkı bilen dijital prosesörleride tecrübe etmiş biri yardım edebilir mi?
 
Dijital prosesörlerle pedallar arasında kalıyorum, sürekli fiyat performans olarak kısıtlı bütçe beni iyice prosesörlere çekiyor.Fakat aralarında ki farkı bilen dijital prosesörleride tecrübe etmiş biri yardım edebilir mi?

1)Ne kadardır çalıyorsunuz ya da elektro gitar konusundaki deneyiminiz ne ?
2)Aradığınız soundlara örnek verebilir misiniz ?
 
Amfiniz nedir? Eğer iyi bir amfiniz varsa çok fazla pedala ihtiyacınız yok. Tube Screamer tarzı bir overdrive pedalı, belki yanında bir fuzz pedalı, bir de wah aldığınızda temel sesleri elde etmiş olursunuz. Hatta fuzz çok elzem de değil, iyi bir amfi + tube screamer tarzı bir pedal ile keyif alacak kadar çalabilirsiniz.

Yavuz Çetin Chorus vs gibi efektler de kullanırdı. Hendrix de vibe vs kullanıyor. O derece yaklaşma ihtiyacınız veya beklentiniz varsa maaliyet artıyor tabii.

Eğer amfiniz iyi değilse ya da yoksa, maaliyet artacağı için processör işinizi görebilir hatta analog pedallardan daha çok verim alabilirsiniz.

Ben şahsen analog pedallarım olmasına rağmen evde ve stüdyoda Vox Stomplab processör kullanıyorum. Onu da sadece drive, wah ve tuner olarak kullanıyorum. Biraz tercih meselesi.
 
Güncel yazılıma sahip bir prosesör.


f8523eb939dbe28e9fe4d0c67402533a.jpg
 
Pedalların devri yavaş yavaş bitiyor artık. Çoğu müzisyen artık analog set kullanıyorsa daha çok butik pedal kullanıyor. Seri üretim yani sıradan pedalları almak çok mantıklı değil bence.
Prosesör amator, profesyonel hiç farketmez şu an çok daha mantıklı bir seçim. Daha kullanışlı ve olanakları analog setlerden çok daha fazla.
Orta karar bir prosesör sizi üzmeyecektir. Vox Stomplab serisi Zoom g serisi gerçekten şahane aletler. Aralarında elbette ki fark var ama bu fark modern prosesörlerde yalnızca overdrive, distortion kullandığınızda fark edilecek durumda. Helix gibi üst düzey prosesörlerde bunu da fark edemiyorsunuz nerdeyse :) AxeFx, Kemper Bias vst kısmına hiç girmiyorum çünkü onlar artık görece olarak analogdan daha iyi diyebileceğimiz durumdalar.
 
Son düzenleme:
Üstte de denildiği gibi devir artık değişiyor. Oldskool biri değilsen prosesör daha kompakt ve daha işlevsel. Artık çoğu grup, gitarist en azından konsere kamyon dolusu triaxis, g-major, axefx taşıyor. :)
 
Pedalda çeşit çok. İstediğini bulman zaman alır.. Ayrıca hangi modülasyonlara ve drive pedallarına ihtiyacın olduğuna da tecrübe ile karar verirsin.. Processorler bir dolu modulasyon ve drive yüklü.. Mantıklı olan iyi bir processor alıp effectleri tanımak, bu effectlerden hangilerini yoğun kullandíğını görmek, istediğin drive tonlarına karar vermek, sonra beğendiğin, kullanmak istediğin pedalları istediğin speclerde toplamak.. Neticede processorde kullandıklarının aslında hangi pedal veya amfinin modellemesi olduğunu göreceksin.. 40 çeşit delay veya chorus pedalından aradığının hangisi olduğunu göreceksin..

Ben tek bir bol effectli drive tonu için 1997'de aldığım Zoom 3000s pross'uma gözüm gibi bakıyorum.. Üstüne Vox Tonelab Le ve Pod X3'üm (büyük pedalboardlu) var.. (Belki 2010'a kadar çıkan tüm processorler elimden geçti, rp12, digitech valve 2120, zoom 4040, zoom 8080, zoom g92tt, boss gt6, gt8, gt10, rackler vs vs).. Bunlara ilave 4-5 analog pedalım var, 535q vs.. Yine de pross kullanıyorum evde de ofiste de, vaktiyle sahnede de..
 
Son düzenleme:
Çok iyi bir ton aramaya çalışmaktansa kulağa iyi gelen bir ton ile aynı eforu şarkılara / tekniğe ayırma fikri bana daha sıcak geliyor. 4 kablo metodu ile ortalama bir processorü fx loop olan transistörlü bütçe dostu bir amfiye takmak suretiyle...
 
Geri
Üst